Dodaj do ulubionych

Zmiana terminu przez Itakę

IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.11, 20:32
Czy ktoś z Was dostał informację o zmianie terminu lub lotniska z Itaki?Pani zadzwoniła do nas i poinformowała, iż z powodu małego zainteresowania terminem i lotniskiem (wylot z Warszawy w połowie lipca) proponuje nam wylot z Katowic lub przesunięcie imprezy o kilka dni.Po czym na stronach internetowych pojawia się dostępny do rezerwacji ten pierwszy termin z Warszawy.Czy może ktoś miał podobną sytuację w ostatnim czasie?
Obserwuj wątek
    • Gość: mona Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.11, 21:17
      na forum dużo wpisów pojawiło się o fatalnym przewoźniku, z którym Itaka podpisała umowę i chyba nie chodzi tu o brak zainteresowania terminem, ale o tego przewoznika właśnie...
    • Gość: mob-os Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 21:18
      Proszę podaj jakiego lotu to dotyczy i z jakiego miasta.
      • Gość: mk Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.11, 21:28
        Zamawialiśmy w styczniu termin 15-29.07 z Warszawy.Z biura poinformowali,że jest małe zainteresowanie,więc proponują Katowice.Po negocjacjach dostaliśmy 17-31.07 z Warszawy.I właśnie tymi dziadowskimi liniami.Ciekawe czym pachną te zmiany?Interesuje mnie właśnie czy ktoś miał coś podobnego.
        • Gość: mk Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.11, 21:29
          Aha-lot jest do Antalyi
          • Gość: mob-os Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 21:43
            W ubiegłym roku we wrześniu była taka sytuacja że było przez 3 weekendy nieczynne lotnisko w W-wie i wyloty były z Katowic lub Lodzi ale biura organizowały przejazd w obie strony. Tak wlaśnie miałam z Sun&Fun. Ale jeżeli po podpisaniu umowy z biurem zmieniają ci warunki to nie musisz na nie wyrażać zgody.Ciebie jako klienta nie interesuje na ile biuro jest operatywne żeby sprzedać swoją ofertę.Są to istotne zmiany w warunkach uczestnictwa.
        • Gość: Gość Ewa Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.11, 22:50
          W zeszłym roku mieliśmy niemal identyczną sytuację: w Itace zmieniono nam termin wylotu z 2 lipca na 7 lipca. Było dużo problemu, bo w pracy musiałam przekładać urlop - co wcale nie było takie proste.
          Nie wiem o co tu chodzi, ale coś tu jest nie tak z Itaką ... I chyba jednak nie ma to nic wspólnego z tymi obecnymi kłopotami z nowym przewoźnikiem. Może oni w ogóle coś źle planują z tymi przelotami?
        • Gość: Gość Ewa Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.11, 22:59
          Tak, my też kupiliśmy w zeszłym roku w first minute, i też wylot z Warszawy do Antalyi. I to samo usłyszeliśmy co ty - że małe zainteresowanie na ten termin wylotu. W pełni sezonu - 2 lipca - małe zainteresowanie na przelot do Antalyi. Też wydawało mi się to nieprawdopodobne. I też - zdziwiona - widziałam że sprzedawali jednak wczasy w tym terminie. Nie wiem o co tu chodzi...
      • Gość: mob-os Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 21:33
        Myślę że najlepiej zrezygnuj z wyjazdu.To co w tym sezonie Itaka wyprawia z turystami powinno być przyczyną do wykreślenia tego organizatora wycieczek z rynku.Długo pracuje się na dobry wizerunek ale szybko się go traci i nie można dawać drugiej szansy. Najwyższy czas aby dać wyrażny sygnał że należy dotrzymywać umów i egzekwować wszystkie opłacone usługi.
    • Gość: mk Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.11, 21:42
      Dlatego chcę sprawdzić czy to pojedynczy przypadek czy kogoś to też spotkało.Po tym co się tu czyta o tych "wspaniałych" liniach najchętniej bym zrezygnowała,ale wybraliśmy upatrzony hotel za w miarę rozsądną cenę i naprawdę chcemy jechać.Wpłaciliśmy też zaliczkę.
      • Gość: mob-os Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 21:52
        Myślę że masz jeszcze dużo czasu żeby skorzystać z ofert innych biur bardziej rzetelnych.Decyzja należy do ciebie ale twoja podróż wydluży sie ponad dwukrotnie bo do Katowic będziesz jechała dłużej niż trwa lot z W-wy do Antaly.
        • Gość: mk Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.11, 21:58
          Ale w końcu stanęło na tym,że mamy wylecieć zamiast 15 to 17 z Warszawy,bo na Katowice się nie zgodziliśmy.Ale dziwne jest,że na przykład na wakacje.pl termin 15 z Warszawy jest dostępny do kupienia.
          • Gość: mob-os Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 22:07
            Dziwne jest to że biuro podróży zatrudnia niekompetentnych pracownikow. Za takie zamieszanie w które wlacza się klienta powinien ktoś odpowiadać .
          • Gość: tomi Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.jmdi.pl 28.05.11, 22:09
            termin jest ale wymaga potwierdzenia jak zakupisz to otrzymasz telefon że oferta jest nie aktualna i dostaniesz propozycje na inny termin
        • Gość: mob-os Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 22:03
          Oczywiście ANTALYI .Pozdr.A tak aby dodać coś od siebie to napiszę tak Syn leci z Itaką 3 .06.z W-wy do Antalyi liniami lotniczymi Yes Airways z Itaki jeśli wylecą!.A ja mam zaplanowany wylot 7 września z Ecco Holiday też do Antalyi podobno z Enter Air ale zobaczymy.
          • Gość: oli Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.11, 23:20
            Psiakość, już mi cierpnie skóra. Niedawno był SMS, że przesuwają wylot o godzinę wcześniej(no i super), ale ja też zmieniałam rezerwację o dwa dni, żebym nie koczowała w recepcji od 12.00 do 3.00 nastepnego dnia! Dla mnie nie było dyskusji - ja tak, jak wielbłąd, ale dzieciaki trudno trzymać w nie wiedzieć jakich warunkach przez kilkanaście godzin. Jedzenie za darmo - Itaka nie wie. Pokój dla kilku(klikunastu rodzin) na bagaże - Itaka nie wie. Ile za jedzenie/pokój - Itaka do cholery nie wie. Zmieniłam dzień wyjazdu na skrajnie potrzebny, żeby wylot był o 20.00, więc zabiorą nas z hotelu koło 15.00 - 16.00 na ile znam zycie (15 km do lotniska). Jak mi jeszcze, psiakrew, zafundują piknik lotniskowy przez 17 godzin na mój koszt to odgryzę skrzydło od samolotu. Dlaczego mi się wydaje, że powinnam w związku z tym wziąć Sylimarol? Bo czeka mnie to, co napisałam?
            Co to są - do cholery- Yes Airways - i czemu większość narodu na nie pluje?
            I czemu, poza jakimś uszkodzeniem nadwozia przez kierowcę wózka, się spóźniają notorycznie?
            Nie myślę, w ogóle o tym nie myślę. Planuję trasy wyjazdu samochodu, który sobie wynajmę.
            Jak to mawiała Scarlett O'Hara - jutro będzie się samo martwić o siebie.
            Chyba trzeba to sobie ustawić jako mantrę?
            Ale to - do cholery - niezgodne z moją religią! :-D
            • Gość: benek Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.kielce.net.pl 30.05.11, 09:28
              wydaje mi się że ITAKA chyba płynie oby nie utopiła się w sezonie
              • Gość: oli Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.11, 09:45
                Oj, nie strasz :-) Mi się wydaje, że wpakowali się w przewoźnika, który straszliwie daje ciała. Wypadki chodzą po ludziach, ale chyba mało kto leci w ustalonym wcześniej terminie :-(
                • Gość: luna280 Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: 89.174.56.* 30.05.11, 10:26
                  kurcze czytam te wszystkie wpisy i jestem w ciężkim szoku - byłam z Itaką w zeszłym roku w Side, wczasy wykupowałam w first minut i wszystko było zapięte na ostatni guzik - żadnych zmian w locie, pełna organizacja na miejscu, brałam od nich nawet fakultety łacznie z 2 - dniowa wycieczką i wierzcie mi naprawdę nie było się do czego doczepić. jedyny mankament to ten, że wylot z Side tzn transfer z hotelu miał być o 14 z minutami a przełozyli nam na 9.00 no ale to się zdarza a tak poza tym to całe 2 tyg rewelacyjne. Dlatego zupełnie nie rozumiem o czym Wy teraz piszecie, nie wiem może miałąm szczęście, może dobrze trafiłam ale czy aż tak by sie popsuło?? z drugiej strony .....w naszym kraju wszystko jest możliwe:) życzę Wszystkim mimo wszystko udanego urlopu:)
                  • Gość: marek Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.ip.netia.com.pl 30.05.11, 13:22
                    My zamawialiśmy w lutym termin 15-29.07 z Warszawy.(obecne godziny wylotu to 8:30 powrót 30 lipca 3:40) i do dzisiaj nie mam informacji o zmianie. Dzwoniłem dzisiaj do Itaki i powiedzieli że w rezerwacji nie ma zmian. My mamy wykupione 7+7 9pierwszy objazd OE) to może dlatego nie mamy zmiany terminu?
    • Gość: wiaderko Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.11, 14:23
      No cóż, wycieczka zarezerwowana na 03.06.2011 urop podpisany, opieka nad domem załatwiona, zaliczka wpłacona, a tu na dwa tygodnie przed telefon: "Droga Pani, 03.06.2011 nie lecimy, zbyt mało chetnych. Propozycja dwa dni wczesniej lub dwa dni później. i lecimy dwa dni wcześniej.
      • Gość: p2p Re: Zmiana terminu przez Itakę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 14:48
        skąd lecisz i gdzie?
    • maj55 Re: Zmiana terminu przez Itakę 02.06.11, 21:49
      Miałam spędzić łikend majowy na Wyspach Kanaryjskich, ale z powodów jak piszesz impreza została odwołana i oddali mi kasę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka