Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      kierowca

kierowca

(369 wyników)
    • Przyjrzyjcie się uważnie temu zdjęciu, jest to fotka zrobiona z punktu widzenia kierowcy ciężarówki: [img]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/38975_1514619956059_6776733_n.jpg[/img] Widzicie to, o co mi chodzi? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . Widzicie czerwonego Peugeota 406? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Zdjęcia tego samego układu zrobione z zewnątrz:? [img]https://fbcd...
    • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10895353,Nietrzezwy_kierowca_wjechal_na_chodniku_w_5_osobowa.html?lokale=wroclaw Ja wiem, że tragedia i że w ogóle, no ale 0.4 to nie jest nietrzeźwy nawet według polskiego prawa, tylko w stanie wskazującym na spożycie o ile dobrze pamiętam?
    • Kolega niedawno mi się pochwalił, że wygrał proces z policją o niewskazanie kierowcy jego auta. Uzasadnienie było podwójne, ponieważ z powodów formalnych i merytorycznych - a sprawa wydawała się oczywista: jego była przyjaciółka jechała, strzelili fotkę w jego aucie a on nie zareagował na wezwanie do wskazania kierowcy.
    • www.24opole.pl/?id=shownews&news=763&Kaskaderskie%20wyczyny%20kierowcy%20Laguny nie chce mi sie komentować
    • Pan kierowca z Londynu, w wielkiej, srebrnej, wypasionej terenówce, pod krawatem, koszula ze spinkami, blutooth w uchu, palmtop na siedzeniu, New York Times (NEW YORK!) na szybie i tak dalej. Trochę otyły, z brzuszkiem i łysiejący. No i wyjechał z windy w wielkim szklanym biurowcu w City. Musi czyli że jakiś zestresowany. Może makler jakiś, czy cuś. No i ruszyliśmy (ja akurat wyjechałem spod sąsiedniego biurowca). Obaj jechaliśmy A3 na południe, tylko ja wciąż lewym pasem, a on zm...
    • Sąd cypryjski wydał wyrok, mają beknąć 11tys € zadoscuczynienia. Oczywiście udają, ze to jakaś pomyłka, itp. Dla mnie żen, jednak jest to jedna z tych cudownych okazji do wypisywania najpiękniejszych komentarzy pod takim newsem :) przykłady: To był spisek, melex sam się rzucił na falochron, poseł ledwo uszedł z życiem w dodatku poniósł niebagatelne straty, bo butla się stłukła. właśnie nabyłem meleksa, nie mam doświadczenia, proszę tak "wypitnych" kierowców o pomoc. no to c...
    • Jeszcze nie opadly emocje po smierci Henry'ego, a kolejny "tirowiec" probowal wyslac na tamten swiat ludzi: Olga Borys i jej mąż Wojciech Majchrzak cudem uszli z życiem. TIR staranował samochód, którym wczoraj jechali na festiwal w Międzyzdrojach. Auto ma uszkodzone łożysko, parze nic się nie stało. - Myśleliśmy, że to koniec - opowiada Olga. - Życie stanęło nam przed oczami. Na szczęście mam przytomnego męża. Wojtkowi udało się wyprowadzić auto z powrotem na drogę. Kierowca TIRa nawet...
    • Nie wiem jak was, ale mnie wkurza straszliwie reklama ubezpieczeń Warty. Uśmiechnięty dupek twierdzący że jest świetnym kierowcą, jest dla mnie doskonała antyreklamą. Bo ktoś, kto o sobie mówi, że jest świetnym kierowcą, w rzeczywistości z dużym prawdopodobieństwem stwarza na drodze ogromne zagrożenie. Bo naprawde dobry kierowca nigdy tak siebie nie oceni - bo zawsze wie ile jeszcze musi sie nauczyć...
    • Domyślam się, że nie tylko moim ale każdego kierowcy na dzisiejszych zatłoczonych i zakorkowanych trasach jest mniejsza ilość samochodów. Jechałem wczoraj do Zabrza 75km niby żadna trasa, ale jak zawsze jadę rzucając "mięsem" na lewo i prawo tak wczoraj (w pierwszy dzień świąt) na drodze był ruch niczym za komuny. Kilkakrotnie jednak zdarzyło mi się mając kogoś przed sobą zapytać w myślach "kurwa o co mu chodzi??" albo "co on zamierza zrobić" i jak się okazywało po wyprzedzeniu z prawej czy z...
    • Oto deklaracja programowa kierowcy tęskniącego za przyjaznymi samochodami, takimi do ręki, które ostatnio są gatunkiem wymierającym. * * * Programowo olewam ciepłym moczem samochody, w których forma przerasta treść. Gdzie wskutek modnego wyglądu jestem skazany na mgliste wyobrażanie sobie ich gabarytów zza kierownicy (no chyba, że przejechałem tym Bóg wie czymś 20 tys. km). Gdzie grubaśne słupki A zasłaniają mi przechodniów wchodzących na przejście. Gdzie tylna szyba ma rozmia...
    • Dyskusja na forum wrocław była dosyć burzliwa. Wkleję tu takie moje małe resume. A co Wy o tym myślicie? Otóż ja jestem przeciwny ponieważ prowadzi to do niesprawiedliwości - wystarczy że pijany kierowca prowadził nie swój pojazd tylko pożyczony, i już jest karany nie on, a właściciel pojazdu. Moi adwersarze twierdzą, że nalezy się z tym liczyć pożyczając pojazd komuś nieodpowiedzialnemu, no ale przecież nie mamy gwarancji że ktoś, kogo znamy od lat, nie zawiedzie naszego zaufania ...
    • Widząc mnogość wpisów na mojej pirackiej liście, wpadłem na pomysł założenia wątku będącego przeciwwagą dla tej listy. Proszę o wpisywanie tutaj numerów rej.pojazdów prowadzonych przez kulturalnych i przyjaznych kierowców.Czyli takich, którzy swoją jazdą nie stwarzają zagrożenia na drodze i przyczyniają się do poprawy płynności ruchu. Uważam że należy się takim kierowcom szacunek, bo z tego co widać na drogach, panuje wszechobecne chamstwo. Pzdr.
    • Witam. Od kilku dni obserwuję zachowanie kierowców na sygnały pojazdów uprzywilejowanych. Pozwólcie,że opiszę te reakcje. Wyobraźcie sobie,że stoicie przed czerwonym światłem na skrzyżowaniu. Za wami stoi kilkanaście samochodów.I nagle słyszycie syrenę za swoimi samochodami. I co się wtedy dzieje? Większość kierowców wpada w panikę,bo pędzi karetka (nie tylko)a tu czerwone światło.Jedni usiłują wjechać na krawężnik,trawnik lub (co gorsze)na torowisko (o ile takie jest).Ale to im ...
    • Właśnie miałem okazję jechać z moją siostrą jako kierowczynią. Świeżo po egzaminie, to znaczy papier ma jakieś dwa miesiące ale od egzaminu siedziała w aucie kilka razy. No i tak turlaliśmy się sielankowo po bezpiecznej ósemce w szalonym tempie 70 kmh poza terenem zabudowanym. Widok w lusterku mnie przerażał, jako że byliśmy na pole position w korku przed wahadłem to peleton sięgał po horyzont, byłem pewien że ktoś nas zaraz zabije ze złości. Ale nie. Przez 15 km wyprzedziły nas tylko dwa a...
    • Jak wiadomo ogólnie, system nauki jazdy w Polsce nie jest doskonaly. Jednak to, czego doswiadczyklem niedawno, wola o pomste do nieba. Przygotowuje do egzaminu na PJ kolezanke. Pierwszy raz w zyciu za kierownica siedziala miesiac temu, na pasie startowym w Czyzynach - chciala sie doweidziec "co i jak". Nastepnie rozpoczela jazdy, po wyjezdzeniu mniej weicej polowy pojechalem z nia moim samchodem na plac manewrowy. Jezdzila kilkukrotnie, obecnie manewry ma w malym palcu. Podobno na ...
    • Rozmawialem z pracownikiem serwisu jednej z czolowych marek ciezarowek. Pytalem jak to jest,ze nie przekraczaja ograniczen predkosci, jezdza po kilkanascie godzin itp. I to, czego sie doweidzialem, zjezylo mi wlosy na glowie: 2000zl kosztuje pelna "przerobka" tachografu - tzn. wskazowka predkosci zatrzymuje sie na 75km/h, a kierowca jedzie ile fabryna dala, a nawet wiecej - bo za niewielka kwote sciaga sie ogranicznyik predkosci. Gosc zna przypadek TIRa marki, ktora serwisuja, jadacego z pel...
    • pare dni temu jechalem sobie trasa torunska. jechalem, to duzo powiedziane. stalem w korku. mialem dosc duzy odstep od poprzedzajacego pojazdu, ale zauwazylem, ze ten odstep sie zmniejsza. stojacy przede mna fiat 125p staczal sie w moja strone. dziadek w kapeluszu siedzacy za kierownica walczyl szmatka z zaparowana szyba. a jego fiacik staczal sie coraz szybciej. zaczalem przeciagle trabic. mrugalem dlugimi swiatlami. w koncu wycofalem sie do tylu tyle ile sie dalo dalej nie zdejm...
    • Akurat z wczorajszego i dzisiejszego dnia mam drobne spostrzeżenia. Jeżdze głownei po trasie W-wa - Lublin, droga po jednym pasie ruchu w każdą strone z 2 metrowymi poboczami (jak na Polskę - gigantyczne. W kurzają mnei na tej drodze zasadniczo 2 rzeczy - mistrzowie prostej - goście którzy tam gdzie nikogo nie ma cisna ile fabryka dała nie zważając na nic, a jak tylko znajdzie się jakaś ciężarówka nie są w stanie jej wyprzedzić. Wczoraj dublowałem w ten sposób jedneg...
    • 31-letni mieszkaniec Głogowa (Dolnośląskie) Marcin Ch. odpowie przed sądem za agresywne zachowanie wobec innego kierowcy. Mężczyzna nie przyznaje się do winy i odmawia składania wyjaśnień w tej sprawie. Grozi mu do 5 lat więzienia. "Mężczyzna zdenerwowany z powodu manewru wykonywanego przez innego użytkownika ruchu, zajechał mu drogę i wyładował swoją złość na drzwiach jego samochodu kopiąc je" - poinformowała rzecznik Prokuratury Okręgowej w Legnicy Liliana Łukasiewicz. Do zdarzenia do...
    • 1743 nietrzeźwych kierowców zatrzymała policja podczas pierwszego weekendu lata. Na polskich drogach w te dni doszło do 448 wypadków, w których zginęło 40 osób a 651 zostało rannych - poinformował w poniedziałek podkom. Marcin Szyndler z zespołu prasowego Komendy Głównej Policji. Szyndler podkreślił, że liczba wypadków, rannych i zabitych w porównaniu z innymi weekendami i dniami powszednimi nie jest zbyt wysoka. "Można powiedzieć, że weekend ten minął dość spokojnie" - powiedział. Jed...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się