Dodaj do ulubionych

I znowu kierowca BMW

03.03.05, 10:08
31-letni mieszkaniec Głogowa (Dolnośląskie) Marcin Ch. odpowie przed sądem za agresywne zachowanie wobec innego kierowcy. Mężczyzna nie przyznaje się do winy i odmawia składania wyjaśnień w tej sprawie. Grozi mu do 5 lat więzienia.

"Mężczyzna zdenerwowany z powodu manewru wykonywanego przez innego użytkownika ruchu, zajechał mu drogę i wyładował swoją złość na drzwiach jego samochodu kopiąc je" - poinformowała rzecznik Prokuratury Okręgowej w Legnicy Liliana Łukasiewicz.

Do zdarzenia doszło 22 października ub. roku w Głogowie. Lucjan M. kierował fiatem uno, a oskarżony Marcin Ch. jechał za nim samochodem bmw. "W pewnym momencie Lucjan M., próbując ominąć dziurę w jezdni, zaczął hamować. Zdenerwowany tym Marcin Ch. zaczął trąbić, wyprzedził go i zatrzymał swój samochód. Gdy zdziwiony kierowca fiata otworzył drzwi, aby zapytać, o co chodzi, Marcin Ch. kopnął w nie tak mocno, aż pękły" - powiedziaa Łukasiewicz.

Straty kierowcy fiata oszacowano na 1500 zł. Świadkiem całego zdarzenia był jego pasażer.

motoryzacja.interia.pl/news?inf=598503

BMW + agresja = norma?
Obserwuj wątek
    • mrzagi01 Re: I znowu kierowca BMW 03.03.05, 10:18
      sherlock_holmes napisał:

> BMW + agresja = norma?
      >
      jaezeli BMW w polsce, jak swego czasu deklarowalo chce odsunac od siebie
      wizerunek dresowozu, pozostaje formowac jakies tajne szwadrony smierci
      eksterminujace sterydowcow.
      • sherlock_holmes Re: I znowu kierowca BMW 03.03.05, 11:20
        Nie tak dawno w TopGear Jeremy stwierdził, że kierowca w BMW wygląda jak handlarz narkotyków. Jak widać, nie tylko w Polsce BMW ma bardzo kiepski image :)
        ...I patrząc na dzieła Bangle'a stwierdzam to z wyraźną satysfakcją :D
        • typson Re: I znowu kierowca BMW 03.03.05, 13:42
          ale nie generalizujmy.

Kiedys ruszalem spod swiatel. Zebralem sie calkiem zwawo (primera, krotka
          jedynka wciska w fotel). Przed skrzyzowaniem zaczynal sie prawy pas, ktory za
          skrzyzowaniem byl przystankiem i sie konczyl. W sumie czeste zjawisko. Ja
          ruszylem z lewego a prawym lecial DU Tico. Chlopak sie spinal ale mu nie wyszlo
          i pewnie troche sie napocil, by wychamowac i wjechac za mnie. Na nastepnych
          swiatlach rzucil sie do mnie z lapami. Ech Ci ludzie, w sumie poza rodzina
          najbardziej lubie swojego psa.
          • tomek854 Re: I znowu kierowca BMW 03.03.05, 16:59
            to ja kiedy "przesmarowałem" taksówkarza w Voyagerze. Ulica grodzka przed mostem uniwersyteckim we wrocku. Po jednym pasie w kazda strone po srodku jeden tor tramwajowy Za swiatlami to samo, tylko tor oddzielony slupkami i takim plastikowym kraweznikiem.

Cwaniaki omijaja korek po torze i za skrzyzowaniem sie wciskaja. Ja ruszam sopod swiagtel, cwaniak taksowkarz mi zajezdza droge. Ja trabie, on trabi i wymachuje rekami... Ja grzecznie jade swoim torem jazdy on sie wpycha. Ja grzecznie wcioaz prosto, ale uczciwue ostrzegam o klaksonem o niebezpieczenstwie. Przejechalem mu zderzakiem przez drzwi przednie, tylne i kiedy "wpadlem" do blotnika odbilem w prawo zeby mi nie urwal. Nawet sie nie zatrzymal, a fiatarri jak czolg bylo, wiec u mnie zadnych sladow niet. Ciekawe, czy sie nauczyl :P
            • sherlock_holmes Re: I znowu kierowca BMW 03.03.05, 17:09
              gdyby gość się nie zatrzymał, od razu wykręciłbym 112. Dostałby za:
              - jazdę po torowisku (tzn. za naruszenie linii ciągłej, jazdę niewłaściwym pasem)
              - wymuszenie pierwszeństwa
              - spowodowanie kolizji drogowej
              - ucieczkę z miejsca wypadku
              1000zł + jakieś 16-20 punktów. Myślę, że jedyne, co by go ruszyło to te punkty.

PS. Fakt, różnymi samochodami jeżdżą "ambitni". Ale tych w BMW jest chyba najwięcej :(
              • rapid130 Re: I znowu kierowca BMW 07.03.05, 18:00
                > PS. Fakt, różnymi samochodami jeżdżą "ambitni". Ale tych w BMW jest chyba
                najwięcej :(

Ubolewam, ale to prawda.
                Kierowca BMW (nie szpanujący).
              • tomek854 Re: I znowu kierowca BMW 08.03.05, 00:39
                Ty, kurde, a ja na to nie wpadłem :/

no, ale na moim śladu nei ma, to nikt by mi nie uwierzył, jeszcze bym miał może jakieś problemy o wyłúdzenie...
                • stadox Re: I znowu kierowca BMW 08.03.05, 12:11
                  5 lat pozb.wolności za uszkodzenie drzwi...?

Jakaś fantastyka albo "rzetelne" dziennikarstwo :)

pozdrawiam,
                  • tomek854 Re: I znowu kierowca BMW 08.03.05, 14:35

nie za uszkodzenie, a za napasc i grozby pewnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka