kino

(13 wyniki)
  • ostrowiecka.pl/kultura-rozrywka/z-ekranu/2702-czy-sukces-qavataraq-przypieszy-3-d-w-ostrowcu A ja się pytam? Po co, komu to potrzebne, kto do tego kina będzie chodził? I co najważniejsze: za co? Tak jak ktoś tam napisał w komentarzu: "Świetnie ze ostrowiec bedzie miał kino 3D i najwieksze bezrobocie w kraju ;p". Mamy już całoroczne lodowisko, będziemy mieli kino. Potem wielką karuzelę, koniki bujane i maszynę do kręcenia lodów dla ekipy rządzącej. Czy naprawdę rządzący uważają że ludzi...
  • Kino pod chmurką na terenie całego miasta? To możliwe w ramach projektu kina plenerowego Seans Nocy Letniej 2011. Jakie filmy będzie można zobaczyć, w jakich miejscach? To zależy od was, kinomanów z naszego miasta. W tym roku w ramach projektu chcemy pokazać filmy o przeróżnej tematyce. Każda projekcja to inne miejsce i inny temat przewodni. Zapraszamy do przesyłania swoich propozycji tytułów oraz miejsc, w których według Was mają się odbyć projekcje. Wspólnie wpłyńmy na ożywienie przestrzen...
  • Zapraszamy na spotkanie z klasyką kina niemego w najbliższą sobotę w Parku Miejskim, godz. 20.30. Wspólnie obejrzymy film w reż. Roberta Wiene z 1920 r "Gabinet Doktora Caligari", arcydzieło niemieckiego ekspresjonizmu filmowego. Muzykę do tego jednego z pierwszych na świecie filmów grozy, na żywo wykona zespół The Washing Machine. Obecność jak zwykle obowiązkowa.
  • Miejskie Centrum Kultury w ramach Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy STOP POWODZIOM! zaprasza na [b]SEANS NOCY LETNIEJ[/b] 4 lipca godz. 21:00 dziedziniec dawnego browaru rodziny Saskich na film [b]HOME - S.O.S. ZIEMIA![/b] WSTĘP na seans po bliskim spotkaniu z wolontariuszami PCK, którzy przy wejściu czekać będą z puszkami. [b]SERDECZNIE ZAPRASZAMY !!![/b] W scenerii browaru zobaczymy największe na świecie multimedialne wydarzenie pro-ekologiczne. Wspólny projekt Luca Bes...
  • pamietacie filmy
  • W ramach II Edycji Programu Teatr Polska serdecznie zapraszamy na przedstawienie pt. „Trans- Atlantyk” w wykonaniu Kompani Teatr i Teatru Provisorium z Lublina. Spektakl odbędzie się w Kinie „Etiuda” 16 września o godz. 11.00 (dla szkół) oraz o godz. 19.00. Bilety odpowiednio w cenie 8 i 15 złotych do nabycia od poniedziałku w Miejskim Centrum Kultury. Więcej Informacji na temat samego przedstawienia na stronie MCK oraz na www. polska.e-teatr.pl [b]Projekt Teat...
  • Kino(19)

Dobry wieczór:) Z mokrą głową pobiegłam dziś do kina na "Dorwać Smarta" i tuż przed wejściem na salę obawiałam się, że mogę wyglądać zabawnie. Niepotrzebnie, gdyż film już zaczął się, a na widowni było zaledwie kilka osób. Nawet cieszyłam się z tego, bo zaśmiewając się na głos z dialogów i zachowań bohaterów, nie przeszkadzałam innym. Przyłapałam siebie na tym, że zaklaskałam wraz z bohaterami, wstrzymywałam oddech i obejmowałam policzki:) Jestem przyjemnie zaskoczona pomysłowoś...
  • Teraz spojrzał na występ Wodeckiego, no coż, goły mikrofon na statywie, chyba kablowy, Wodecki i nic! Zero wystroju, czegokolwiek, zimno i pusto! Czy tak musi być? To nie pierwszy raz taka golizna! Szaro, smutno, nie ma gry świateł, czy tak dalej musi być?
  • Nadzwyczajny koncert Henryka Mikołaja Góreckiego 4 czerwca 2009 r. godz. 19:00 Diecezjalne Sanktuarium Bożego Miłosierdzia ul. Polna 3
  • [b]KINO PLENEROWE „SEANS NOCY LETNIE”[/b] Zapraszamy na Wieczór z Kinem Czeskim pod gołym niebem. 3 września na dziedzińcu dawnego browaru Saskich przy MCK i BWA o godz.19.30 Wyświetlimy dwa filmy „MŁODE WINO” w reż. Tomáša Bařiny oraz „AKUMULATOR” w reż. Jana Svěráka. Olbrzymia dawka czeskiego humoru, absurdu i ironii. Bilety na obydwa filmy w cenie 10 złotych do kupienia od poniedziałku w MCK i tuż przed seansem. ZAPRASZAMY
  • co mozna robic w tygodniu wieczorem w Ostrowcu? to co sam (lub z pomoca) odkrylem (bo jestem przyjednym) to: - basen - tylko do 22 - perspektywy - zazwyczaj do polnocy - domowki - niestety jak na razie raczej w kameralnym gronie - pilkarzyki - zwane michalkami - kino - kiepski repertuar, ale jest i za to mu chwala czekam na sugestie, szukam zwlaszcza sali by pograc w kosza, pilke lub siatkowke - moze komus brakuje zawodnika?
  • Pytam o wasze opinie na następujące tematy. 1. bezrobocie i wpływ marketów na nie; 2. Sytuacja w mieście (rozwój) - markety; 3. Ile jeszcze marketów może pomieścić miasto Przeraziłem się strasznie bedąc w Ostrowcu - kiedy przeczytałem opinie jakiegoś urbanisty czy architekta miejskiego, że markety są szansą na rozwój Naszego Miasta. Dodam że jestem ich zdecydowanym przeciwnikiem. POtem postraam sie to uzasadnić, ale czekam na wasze opinie i sądy.
  • Do tej pory były po 14/16 i tak były pustki w kinie. 24 to chyba przesada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się