kino

(14 wyniki)
  • Kiedyś było to kino na ulicy Czerniakowskiej
  • w gmachu WOPu - trzeba bylo miec przepustke ktora dawali kazdemu chociazby na podstawie legitymacji szkolnej. Bilety byly po dwa zlote a zolnierze wpuszali wszystkich bez wzgledu na wiek...
  • wstrząsające
  • No i dobrze, niech tak się stanie. Ja rozumiem, że miasto musi się rozwijać ale bez przesady. Skończy z wciskaniem różnych straszydeł w zabudowę Starego Mokotowa. Iluzjon nigdy nie stanie centrum do którego będą ludzie "walić drzwiami i oknami" choćby z dwóch powodów: repertuar... niestety niszowy w dobie konsumpcjonizmu oraz braku przystanków w takiej bliskości jak to jest przy innych kinach. Warszawa utraciła wiele budynków kin z okresu PRLu... może warto zachować choć to jedno ...
  • ..a pamiętacie ( to do wawiaków) bo wieśniaki to niby skądby mieli pamiętać ;))) jaka "droga" była najdłuższą na świecie i dlaczego ??? ..przypominam i informuję ( to do wieśniakoof ;)) najdłuższa droga to ulica Rakowiecka od Moskwy ( kina) do niepodległości (ulicy ) .. Moskwa upadła (Silverbadziewie powstało) , ZSRR też , niepodległość (przynajmniej tę od RWPG) już mamy .. a czemu ta droga taka długa poza wymiarem politycznym ?? mianowicie można było trafić tam już po urodzeniu d...
  • W nim widziałem pierwsze westerny w latach 50-ch, póżniej na wagarach pierwszy film Beatlesów, ale i wiele innych hitów. Trochę spokoju było w pazdzierniku w czasie "Dni filmu radzieckiego", ale to mijało i znów było to tzw kino premierowe. To były piękne czasy.Tego mi brak , a mam już swoje lata.
  • Kiedyś kino Stolica, spokojne popremierowe kino na Narbutta , miało swój czar. A wokół była cisza i spokój / skwerek dopiero się kształtował. A dziś .... . To moje wspomienia z lat 60 tych.
  • Są plany by skwerek Słonimskiego, ten gdzie stoi kino stolica-iluzjon, zabudować częściowo 3 piętrowym multipleksem. Wszyscy, którzy sa przeciw proszeni są zajżenie na niżej podana stronę. www.iluzjon.webpark.pl/
  • Kto pamięta sławne kino Moskwa ? Mieszkałem na sąsiedniej ulicy, tu zaliczałem poranki /jako dziecko/, tu zaliczyłem najlepsze filmy lat 50, 60, 70. Mogę powiedzieć , że dzięki "Moskwie" poznałem i pokochałem kino. Kino było dobrze urządzone, a na wystrój ścian, nie musiałem patrzeć. Kasy na zewnętrz i wewnątrz, bileterzy w uniformach, można było kupić program , poczytać o filmie. W bufecie była lemoniada, kawa i piwko. Przed kinem dwa lwy. Tak pamiętam to kino i żal , że go już...
  • Wczoraj przechodziłem koło miejsca, gdzie było kino Skarpa, dziś jakiegos placu budowy. Wspominając premiery i przeglądy filmowe, które tam oglądałem. Iluzjon to nie firma, lecz miejsce pełniące misję społeczną, termin nie znany większości urzędników, księgowych i biznesmenów. Po znajomościach w Filmotece Narodowej załatwiałem studentom wejściówki, dostęp do archiwów. Ponieważ pieniędzy za duzo nie mam, "daję głowę" iż warto takie miejsca chronić, to chyba nawet ważniejsze, niż ...
  • czy ktoś wie co się stało z Cafe Iluzjon - zamknięte już chyba od 3 m-cy
  • juz 4 tygodnie temu dostalem prace wwarszawie a nie ma tego na forum co porabiacie w danej chwili ? podpowiadajcie co robicie teraz w tej chwili ? ja na przykl. bede sie kompal. mozecie tez mowic co bedziecie robic zachwile. pozdrowienia dla wszystkich dyskutantow na tym forum stefan
  • Iluzjon(9)

Czy coś słyszeliście o zamiarach likwidacji kina Iluzjon?
  • Ja "Czas pijanych koni" i "Buena Vista Social Club". Ten ostatni z fantastyczną muzyką kubańską

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się