kino

(21 wyników)
  • Barbarzynstwo ! W Berlinie takie socrealistyczne budynki sa od dawna pod ochrona komnserwatora zabytkow, a kina z lat 1949-1956 sa miejscami kultowymi. Tylko w tej skorumpowanej, niedouczonej i pozbawionej elementarnego poczucia estetyki Polsce mozliwe sa wyurzenia takich budynkow jak kino Moskwa, Praha czy zniszczenie mozaik na Domu Chlopa i elewacji domu kademickiego "Riviera".
  • Już od kwietnia będą seanse:)) (trzymam kciuki że nie będą to tylko 'megahity') Oto wspomnienie: www.fotopolis.pl/galeria/05_hojny_kino_praga.jpg i40.photobucket.com/albums/e250/tresorex5/Image87.jpg www.ljplus.ru/img/m/_/m_matreshkina/praga-kino.jpg warszawa.sarp.org.pl/php/galeria/wartosci/6A_kino_pragaA3.jpg
  • Pamietam jak chodzilem tam bedac dzieckiem. Wyjechalem 22 lata temu jak mialem 10 lat, takze juz dawno tam nie bylem. Tam "Gwiezdne Wojny" byly pierwszym moim filmem ktory ogladalem w kinie. No ale coz, trzeba przeciez isc do przodu. Przynajmniej obiecuja zostawic wnetrze i detale. Pozdrawiam z Chicago.
  • nikt nie zauawzyl ze wlasnie sie otworzylo ?????? pieknieje moja praga...
  • Kto z was był w tym nowym przybytku ? Wybieramy się na ekranizację Grocholi i nie wiemy czy ryzykować tam wyjście, czy lepiej skoczyć gdzieś w miasto ?
  • Pod hasłem "Łysy - Pingwin - Kino" w podwórzu przy Ząbkowskiej 11 (tuż przy knajpie, która działa pod numerem 9) przez całe lato będzie działać kino let- nie! Podczas letnich pokazów zaprezentowane zostaną kultowe, choć nieco zapom- niane filmy polskie. Te, którze kojarzą się ze złotymi latami łódzkiej Fil- mówki. Na pierwszy ogień - już w ten piątek - pójdzie "Do widzenia, do jutra" Janusza Morgensterna (kto wie, czy reżyser nie zawita na ten pokaz) z muzyką Krzysztofa Komedy. Potem zo...
  • Czy ktoś wie, co się dzieje z kinem w CH Targówek. NA wszelkich reklamówkach cetrum podają , ze jest tam kino. Ale sama widziałam tam się nic nie dzieje. Czy to kino wogóle tam ma być, czy już wiadomo który to będzie z multipleksów, a moze jest juz data otwarcia kina. Pozdrawiam
  • W sobotę byłem w kinie Praha, i oniemiałem z zachwytu. Jest to po kinie Świt drugi okaz kina, które nie znieniło się od czasów mojego dzieciństwa. Polecam.
  • Czy już działa? Słyszałem, że budynek stoi, ale nie wiem, kiedy otwierają?
  • kobieta z obfitym biustem spryskana białym kisielem LOL
  • No właśnie! Wreszcie ktoś odstraszy Stalową, według mnie - jedną z najpiękniejszych ulic Warszawy! Szkoda tylko, że ratusz o tej dzielnicy zapomniał...
  • Dzis o godzinie 17.53 runal gmach kina "Praha" - jedno z najwybitniejszych dziel polskiej powojennej architektury.
  • Istne "Cinema Paradiso"... Bravissimo!!!
  • Taaa mieszkam obok tego kina. Moze i dobry kawal socrealistycznej architektury ale przez 11 lat mojego mieszkania w tej okolicy, bylem tak tylko 3 razy. Do kina chodze czesto a w kinie Praha zorganizowano wtedy przeglad filow Wajdy. Kino to ruina kompletna nikt go nie odwiedza w srodku lodownia. Owszem mozna by tem budynek przebudowac ale czy warto???Nie jest az tak wspanialy.
  • Na stronie www.florianska.pl przeczytałem, ze są plany rozbiórki kina Praha. To, moim zdaniem, świetne dzieło wczesnej architektury socrealistycznej, niestety obecnie zaniedbane, ma zostać zastąpione biurowcem. Skandal jednym słowem. W internecie nie znalazłem żadnych planów ani innych szczegółów. Czy któś coś wie na ten temat?
  • Zapraszamy najmłodszych mieszkańców Dzielnicy Praga Północ na wieczorynki pod gołym niebem, czyli na podwórko przy ulicy Ząbkowskiej 11: 29 czerwca 20.30 Cartoon Network dla dzieci: "Robotboy" Francja, 2006 r. 60 min 6 lipca 20.30 Kino Polska dla dzieci: "Porwanie Baltazara Gąbki" reż. Stanisław Dulz, 1969 r. 85 min 13 lipca 20.00 Cartoon Network dla dzieci: Niespodzianka ! 20 lipca20.00 Kino Polska dla dzieci: "Pyza na polskich dróżkach" reż. Piotr Lutczyn, 1981 ...
  • A o Samorządzie, który daje kasę na nasze kino ani słowa... droga Gazeto!!!
  • buduja to kino i buduja?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się