Forum Regionalne Śląskie Zabrze
ZMIEŃ
      kino

kino

(11 wyników)
    • Pamięta ktoś jak nazywało się to kino? Co tam teraz się mieści?
    • Proponuję dyskusję, czy warto ratować kino Marzenie. Czy znaczy ono coś jeszcze dla Zabrzan, czy Multikino wystarczy, a o wszystkim ma decydować rynek. Proszę, podpowiedzcie, co robić...
    • było sobie w zabrzu sympatyczne kino prowadzone przez dwójkę zapaleńców, ale niestety zbyt uczciwych jak na nasze Zabrzańskie realia. Kino wyswietlało ambitny, a więc deficytowy repertuar i popadało w długi. za kadencji prezydenytów Urbańczyka i Śliwy przymykano na te sprawę oko i kino jakoś tam sobie funkcjonowało. Aż oto nastał nasz dr. zbawiciel prezydent wszystkich zabrzaków imć Gołubowicz. Wtedy tez nastały w kinie zmiany ( na gorsze rzecz jasna ) Dotychczasowych dzierżawców...
    • Czy to kino jeszcze istnieje? Czy mozna tam jeszcze jakies filmy zobaczyc?
    • co dalej z kinem Roma? jakieś plany rozwoju czy raczej zamknięcia?
    • I pierwszorzędną lodziarnię obok? Lody bez sztucznych barwników i konserwantów E-ileś. W kinie była drewniana podłoga i drewniane krzesła które niemiłosiernie skrzypiały - pamiętacie?
    • Serdecznie zapraszamy wszystkie dzieciaki do kina 'Marzenie' ! Przez całe wakacje, co kilka dni inna, klasyczna bajka. A cena, tylko 3 złote, bo cały koszt 18 kopii filmów pokryłem z własnej kieszeni. Po pierwsze, by dać coś dzieciakom na wakacje, po drugie - by się zareklamować. Myślę, że sposób i fajny i pożyteczny. Pozdrawiam, BorysBudka.pl
    • ZAPRASZAMY WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW ZABRZA! PLATFORMA OBYWATELSKA
    • Witam, Zaczynam wątek moze mało ciekawy bo dotyczy malo ciekawej debaty w kinie Roma, w zabrzu dnia 3.11.06. Sama formula debaty niskich lotów. 1,5 minuty dla kazdego kandydata. Ponoc ustalilo to 6 czy 7 komitetów. Nie podano jakich. Nie bede uzywal mocnych slow. Ale ta debata polegala na odczytaniu swoich ulotek wyborczych + zanotowano kilka pomyłek wynikajacych moze ze stresu co smieszne czy nie jest jakos zrozumiale. I tyle. Jeden góral cos ciagle krzyczał w tle wiec bylo smiesznie...
    • Nie tak dawno przerobiono kawiarnię "Pod Gronem" w sklepik z mięskiem. Ciekawe jaką rolę przewidzaino dla kina "Marzenie" Osobiście nie mam nic przeciwko marketom bo do nich po prostu chodzę ale robienie z kina marketu uważam za totalne przegięcie.Nie chce mi się wierzyć żeby miasto nie miało w tej sprawie nic do powiedzenia.
    • Coś tu chyba jest nie tak w tym naszym Zabrzu.Nie mogę zrozumieć dlaczego władze miasta doprowadziły do upadku wszystkie kina w Zabrzu.Nawet te z wspaniałymi tradycjami jak kino Roma a teraz kino Marzenie.Liberałowie z zarządu miasta zaraz odpowiedzą że to zadziałały mechanizmy wolnorynkowe ,zarządcy kin są nieudolni i nie potrafią widzów przyciągnąć do kin.Ale to chyba nie jest do końca prawda. Po prostu panowie z władz miasta wydają decyzje ktorych skutkow nie są w stanie przewi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się