kino

(18 wyników)
  • W Londynie ruszył eksperymentalny projekt kinowy – energia potrzebna do projekcji filmów wytwarzana jest przez widzów-rowerzystów. Pomysł zrodził się z inicjatywy brytyjskiej organizacji „Magnificent Revolution”, która działa na rzecz rozwoju energii odnawialnej. Wcześniej stowarzyszenie prowadziło zajęcia teoretyczne, podczas których tłumaczono, w jaki sposób wygenerować energię, pedałując – kilka tygodni temu zaczęły się pokazy na dużym ekranie. Kalendarz na na...
  • Czołem:) No i prosze, kto sie wziął za kino S.F.? Sama wielka amerykańska NASA. Kino tego gatunku bardzo lubie.... A oto co mózgownicy stwierdzili: "Najbardziej absurdalnym filmem science fiction jest „2012”, a najbardziej realistycznym – „Gattaca”. Amerykańska Agencja Kosmiczna oceniła produkcje filmowe pod kątem ich naukowej rzetelności. Krytyce hollywoodzkich produkcji poświęcono całodniowe spotkanie i konferencję prasową w Jet Propulsion Laboratory w...
  • Czołem:) Co robimy podczas długich podróży piciągiem? Czytamy, spimy, gawędzimy. Teraz możemy sie wybrac do kina: www.zw.com.pl/artykul/1,374709.html ps.Bardzo lubie podrózowac pociągiem:) Pozdro Krzysztof
  • Lubicie "Wsciekłe Psy" i nieśmiertleny "Pulp Fiction"? W piatek do kin zawita najnowsze dzieło Q.Tarantino:) "Takiej dawki adrenaliny i swoich słynnych dialogów jednocześnie Quentin Tarantino nie dostarczył widzom już od dawna. "Death Proof" to prawdziwa kinowa jazda bez trzymanki Quentin Tarantino bawi się kinem jak nikt. Reanimuje zapomniane gatunki, żongluje stylami, parodiuje i przerabia filmy klasy C w niepodrabialny i niepowtarzalny sposób. Tym razem Tarantino wziął na wa...
  • Szukałem w pamięci tytułu, który pamiętam z dzieciństwa. Wreszcie olśnienie - [i]Con amore[/i]
  • Kino(12)

Poczatek tego roku raczej nie jest okazem super ciekawych porcji filmowych,zwłaszcza,że w tle pobrzmiewa groźba podwyżki cen biletów. (w Sejmie waży sie ustawa o kinematografii-czy jak jej tam z nazwy-która zmusi dodanie bodajże złotówki do ceny w celu rozwoiju polskiej kinematografii...no i ten Vat na kino...) Byliście na Władcy? A może polecicie inny film,dostępny aktualnie w kinach? Ja wczoraj obejrzałem "Nigdy w życiu!". Dla mnie świetny, choć prosty i dośc naiwny film:-). Efe...
  • zwyczajowo dzisiaj wieczorem oddam się cyklowi 'Kocham kino' pr 2 tv, bo dzisiaj film, którego kiedyś mocno szukałam - "Pillow Book", a zaraz potem mariaż duńsko-szwedzki (też lubię to kino) "Mężczyzna za drzwiami".. oczywiście nagram, bo wytrzymam tylko do północy.. :) przeglądnęłam jutrzejszy program tv - nie znalazłam nic dla siebie.../mam ok. 30stu programów w kablówce/ - pewnie uchwycę jakiś program wnętrzarski na tvn style.... a co Wy byście polecili do obejrzenia...w tv,...
  • Sejm uchwalił w środę ustawę o kinematografii. Po triumfie ustawy Krzysztof Zanussi, Andrzej Wajda i Kazimierz Kutz ściskali się z ludźmi z ław rządowych Wreszcie nie mamy pretensji do polskiego parlamentu - mówił po głosowaniu w kuluarach reżyser Krzysztof Zanussi. - Uratowaliśmy polskie kino kosztem świetnie prosperujących prywatnych stacji telewizyjnych i operatorów telewizji kablowych. Właśnie regulacje nakazujące prywatnym stacjom telewizyjnym, operatorom telewizji kablowych, ...
  • Już od 27 czerwca aż do 22 września Kinoteka Pod Gwiazdami zaprasza wszystkich chętnych na wielkomiejskie oglądanie filmów w centrum Warszawy. Przedsięwzięcie zorganizowała Kinoteka wraz z radiem Roxy FM i "Gazetą Stołeczną". Na tle Al.Jerozolimskich ustawiony będzie ekran, przygotowano 300 miejsc siedzących dla widzów. Seanse będą odbywać się codziennie od środy do soboty, zawsze o godz 22. www.ewarszawa.com/aktualnosci/wiadomosc/2359.php Co myślicie o tym pomyśle?Wydaje mi się...
  • Film "Transformers" został nowym liderem amerykańskiego box office. Co więcej, Film Michael Baya zarobił na całym świecie w ciągu tygodnia blisko ćwierć miliarda dolarów. Obraz opowiada o robotach przybywających z odległej galaktyki - Autobotach i Deceptikonach - walczących na Ziemi o uniwersalne źródło energii, Energon. Film wyreżyserował Michael Bay, a w obsadzie znaleźli się m.in. Shia LaBeouf, Josh Duhamel i Jon Voight. Pierwszy weekend przyniósł debiutującemu w zestawieniu...
  • Z pytaniem do Was, czy ktoś oglądał film "The Doors" z Valem Kilmerem ??? Proszę o odpowiedź co to i czy warto ???? Szukając nie znalazłam takiego wątku, może przeoczyłam...
  • serwisy.gazeta.pl/metro/1,75933,3857626.html Jeszcze tylko brakuje mi dopisku, że Szyc jest przystojny:)
  • kino(6)

wybralabym sie do tej swiatyni kultury masowej, tyle ze z pozycji co bardziej sensownych mam do wyboru "Ławeczkę", "Osadę" i "Fahrenheita". Co byscie polecali? Czy moze jednak poczekac na "Zle wychowanie" albo "Mojego Nikifora"?
  • Czekam na komentarze. nnk.art.pl/natarcie/bujnowski/przesuwnice/index.html
  • Czołem:) W roku 2007 kina odwiedziło ponad 32 milionów Polaków. Padł rekord kinowej frekwencji. Co oglądaliśmy najchetniej? "Katyń" czy może "Shreka III"? Oto tekst z dziennika "Rzeczpospolita": www.rp.pl/artykul/82188.html Pozdro Krzysztof
  • Polacy nie czytają książek. Prawie połowa Polaków nie przeczytała w 2003 roku ani jednej książki, rzadziej niż w poprzednich latach bywaliśmy także w kinie, a do teatru wybrało się w zeszłym roku zaledwie 12 proc. badanych - wynika ze styczniowego sondażu Centrum Badania Opinii Społecznej. Do przeczytania w 2003 roku dla przyjemności przynajmniej jednej książki przyznaje się 57 proc ankietowanych. Więcej czytają kobiety - po książkę sięgnęło 64 proc z nich, podczas gdy 50 proc. ...
  • ... wiadomość: W większości warszawskich kin podrożały bilety. To efekt wprowadzenia nowego 7-proc. podatku VAT. Odpływu widzów nie ma, wielu nawet jeszcze nie zauważyło podwyżki. 7-proc. VAT na bilety do kina wprowadziło Ministerstwo Finansów. Do tej pory kina w ogóle nie płaciły VAT-u. - Bilety droższe o złotówkę nie równoważą wyższego podatku, ale nie chcemy nim odstraszać widzów - przyznaje Mariusz Krasowski z Kinoteki. Zapowiada, że kino prawdopodobnie będzie próbować ...
  • Maraton kinowy to coś jak test na prawdziwego kinomaniaka:) Pomysł przedni i kusi tym bardziej, że organizowano już całodobowe maratony w innych krajach, ale próby te zakończyły się fiaskiem. Chętnie wystartowałabym w takim maratonie i dlaczego jest to akurat maraton z serialem polsatowskim?! Ten warunek zdecydowanie wyklucza mnie z listy zawodników!:( Ale sam pomysł maratonu – suuuper! Wzięlibyście udział w takiej imprezie? Jeśli tak, to jaką trasę filmową byście wybrali? Pr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się