klient

(140 wyników)
  • wyborcza.biz/finanse/1,105684,8082591,Klienci_BZ_WBK__jak_PKO_BP_kupi_nasz_bank__wychodzimy_.html Piszą na forum, że nie chcą kolejek, niekompetentnej obsługi i drogich produktów, bo z tym kojarzy im się PKO BP. Wolą, żeby BZ WBK kupiła któraś z dużych globalnych instytucji, a nawet rosyjski Sbierbank
  • Jesteśmy klientami tego Banku kilkanaście lat, konto pożyczki gotówkowe, więc nie wiele mysląc złożyliśmy tam wniosek o kredyt hipoteczny (prościutki wnioseczek) na remont domu, ok. 2 grudnia. Oddział przyjął wniosek i zapadła cisza, wniosek przepadł w CAK Katowice. Był w analizie i był i był .... Oddział nie był w stanie o niczym poinformować. Tajemniczy CAK bez maili, bez telefonów, czarna dziura lub trójkąt bremudzki. Weszła kolejna rekomendacja, systemy im się posypały. W wreszcie po 1,5 ...
  • Czy u was też daje się zaobserwować masowy odpływ klientów, także tych znaczących, długoletnich, lokujących dotychczas w PKO nierzadko duże oszczędności? Myślę, że to niepokojące zjawisko powinno dać zarządowi do myślenia. Przy takiej konkurencji na rynku i tak marnym oprocentowaniu w PKO trudno się dziwić odpływowi klientów, szukających atrakcyjniejszej oferty. Bywają dni, że w Oddziale jest pustka, podczas gdy dawniej codziennie była kolejka. Klienci zrywają lokaty, zamykają R...
  • Pragnę prosić wszystkich klientów PKO BP, a szczególnie tych oczekujących w długich kolejkach do kasy, by nie wyżywali się na pracownikach dlatego, że czasem jednego klienta obsługuje się pół godziny. Drodzy klienci, to nie jest wina pracowników, że każe im się nagabywać klientów przy kasach, oferując im produkty bankowe, a w zasadzie zmuszając do ich natychmiastowej sprzedaży "na pniu". Pracownikom tym mówi się, by NIE ZWRACALI UWAGI NA LUDZI STOJĄCYCH W KOLEJCE (sic!) i jeśli ...
  • Mam pytanie. Czy, w ktorymś z oddziałów "naszego" banku doradcy klienta detalicznego mają wyjazdy w celu pozyskiwania nowych klientow, tzn czy są mobilni doradcy?? W przypadku doradców klienta bankowości osobistej to norma ale czy są takie rozwiaząnia stosowane do klientow detalicznych?? Jeśli ktoś ma lub miał z tym do czynienia to proszę o jakieś porady ... co przemawiałoby za a co przeciw takim praktykom i jakie to przynosi korzyści. Powiem szczerze, że dla mnie to nowość wi...
  • Komu Polacy powierzają swoje pieniądze? 2010-04-27, 09:16 Już po raz dziesiąty Europejczycy wybrali marki, które darzą największym zaufaniem. Tegoroczna, jubileuszowa edycja badania European Trusted Brands pokazała, że Polacy ufają bankowi PKO BP, towarzystwu ubezpieczeniowemu PZU i karcie płatniczej Visa. Te i inne kategorie marek wskazane przez polskich respondentów zostały nagrodzone Złotym i Kryształowym Godłem European Trusted Brands 2010. Wyniki 10. edycji badania European Tru...
  • Czy zauważyliście, że po zmianach taryfy opłat klienci zaczęli się skarżyć, a co niektórzy w pośpiechu zamykają konta??? Przez nasz oddział, zaczyna powoli przepływać fala zirytowanych klientów! pozdrawiam a jak jest u Was?? Mam wrażenie, że redukcje etatów były brane pod uwagę przy podwyżce opłat! hehehehe
  • Po banku krążą, już niczym legenda, anegdoty, w których między klientem a pracownikiem dochodzi do obfitującej w dwuznaczności rozmowy w stylu: [P-pracownik, K-klient] P do K (rozmowa przy wypłacie paczki banknotów): Czy założyć panu gumkę? lub: Dam panu na zapleczu (w sensie "wypłacę). P: Proszę mi tu ptaszkiem zaznaczyć. K: A długopisem nie mogę? K: Zrobi mi pani ustnie za 1000 zł? (dyspozycja ustna wypłaty) P: Jak za 1000, to panu zrobię! Z zasłyszanych znam też: K d...
  • Do najwyższych należą opłaty w PKO BP. Aż 100 zł żąda największy polski bank od posiadacza konta Platinium, który zdecyduje się zamknąć je przed upływem trzech miesięcy od daty założenia. Mniej, bo 40 zł, PKO BP pobiera od rozczarowanego przedwcześnie posiadacza konta złotego. Właściciel konta standardowego "wykupi się" za 20 zł. Za szczęściarza może uważać się posiadacz konta Graffiti: PKO BP nie pobiera od niego opłaty.
  • Proponuję dziennie wpisywac na forum ile klientów odeszło z naszego banku, by założyc np. lokatę w innym , może cenrala w koncu zrobi jakies lepsze niż GETIN BANK lokaty!!!!! u mnie dzisiaj odeszło z wielką kasą 3 klientów - w tym jedna w USD ( w innym banku dostanie 4%, a u nas 3%)
  • Co się takiego stało ???????...że klienci uciekają do innej konkurencji...? Ale HIP-HOP,większość Naszej Klienteli przenosi Swoje osczędności, konta osobiste i całą obsługę do innych banków. Czy ktoś na "górze" w końcu znajdzie jakieś rozwiązanie na tę sytuację?, ...bo produkty... to mamy, brzydko mówiąc, do niczego! Konkurencja przechwyci wszystkich klientów!!!!!!!
  • witam, Przypadkowo trafiłem na forum pracowników PKO BP. Uważam, że to bardzo dobry pomysł i kierownictwu banku powinien pomóc w podnoszeniu poziomu działalności jednego z ostatnich polskich banków. Chociaż jest to "forum pracowników PKO BP" to moim skromnym zdaniem przydało by się także usłyszeć głos "trzeciej strony". Ostatnio poważnie zastanawiałem się nad przeniesieniem ROR i lokat do PKO BP. Niestety, jest kilka spraw, które moim zdaniem należało by poprawić: 1) Koszt p...
  • PROPOZYCJE: - większe oprocentowanie na kontach osobistych , lokatach, książeczkach - wprowadzenie ubioru służbowego dla prac.bezpośredniej obsługi - likwidacja kolejek poprzez wprowadzenie w każdym oddziale kilku dyspenserów (oprócz tego pozostawienie wszystkich dotychczasowych okienek kasowych) - instalowanie kolejnych bankomatów - ale bezawaryjnych - odnowienie placówek - obowiązkowy uśmiech na ustach wszystkich pracowników banku poprzez zmniejszenie nałożonych planó...
  • CZY KTOŚ WRESZCIE COŚ Z TYM ZROBI??????? KlIENCI WYCOFUJĄ SWOJE OSZCZĘDNOSCI NAGMINNIE Z NASZEGO BANKU. CZY CHODZI O TO BY MIEC NAJGORSZE OPROCENTOWANIE I BY TEN BANK UPADŁ???? CENTRALO I PREZESIE OBUDŹCIE SIĘ WRESZCIE!!!! KLIENCI CHCA BYC Z NAMI LECZ TAKIM OROCENTOWANIEM JAK MAMY ICH NIE PRZEKONAMY,BY JEDNAK ZOSTALI.
  • Po klienta na cmentarz - byleby zrealizować plan sprzedaży Gazeta Finansowa (18:05) (fot. Jupiterimages) I nie o sprzedaż zniczy chodzi, a o sprzedaż - produktów bankowych. Nie byłoby może w tym nic szczególnego, gdyby pracownicy banków namawiali osoby napotkane na cmentarzu na swoją ofertę. Ale oni spisywali dane z nagrobków, aby założyć fikcyjne konta i karty kredytowe, a następnie otrzymać prowizję. W połowie marca na łamach prasy ("Puls Biznesu", "Gazeta Wyborcza") pojawiły...
  • Proszę napiszcie - jak sobie radzicie z agresją klientów czekających w kolejce do kas? Z tego co wiem ten problem jest powszechny - a ja mam już dosyć pracy w skuleniu, strachu w oczekiwaniu na kolejny atak i wyzwiska. U nas to codzienność. Jak można pracować w takich warunkach - strefa doradcza ma już traumę. Nie działają tłumaczenia, że bankomat, że bankowość elektroniczna - błagam powiedzcie, co robić? Nie mamy strażników, nawet mężczyzn w oddziale. Przecież taka sytuacja jest chora.
  • ze przeszkadzam Wam na forum ale 2 grosze chcialem dodac. tak sie sklada ze mieszkam za granica od 30 lat.Mieszkajac tam kozystalem z druzgoczacej relacji waluta/ zloty i prawie kazde nadwyzki finansowe zamiast w samochody itp. inwestowalem w zakupy ziemi w polsce ( przez podstawione osoby tj blizszych i dalszych znajomych bo obywatel obcy nie mogl posiadac za wiele..:) W ciagu ostatnich 18 miesiecy spieniezylem 90 % ziemi w etapach co dalo kwote lekko powyzej 30 mln zlotych ktore ...
  • Zastanawiałam się, czy bardziej wkurza mnie klient, który się wymądrza i myśli, że wszystko wie i traktuje doradcę z góry, czy taki który nie odróżnia prowizji od oprocentowania? chyba obaj ;) A i jeszcze - niektórzy mogliby zainwestować w tik-taki i mydło :) pozdro dla wszystkich, którzy muszą obsługiwać bezpośrednio klientów
  • drogie WŁADZE, proszę nam wszystkim powiedzieć jak mamy dbać o klientów jeśli przed kasami wciąż rosną kolejki, a kasjerom obcina się etaty? co to za wizerunek banku? nie można tylko obiecywać, pompować klientom pustych słów, ale trzeba to też realizować. jak klienci "firmowi" mają się do nas przekonać, chyba że założymy, że wrosną w podłogę na holach kasowych i z przyzwyczajenia do wystanej przez siebie "dziury" pozostaną w PKO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się