Dodaj do ulubionych

CAK, NeMO - prosta droga do utraty klientów

29.01.11, 10:33
Jesteśmy klientami tego Banku kilkanaście lat, konto pożyczki gotówkowe, więc nie wiele mysląc złożyliśmy tam wniosek o kredyt hipoteczny (prościutki wnioseczek) na remont domu, ok. 2 grudnia. Oddział przyjął wniosek i zapadła cisza, wniosek przepadł w CAK Katowice. Był w analizie i był i był .... Oddział nie był w stanie o niczym poinformować. Tajemniczy CAK bez maili, bez telefonów, czarna dziura lub trójkąt bremudzki. Weszła kolejna rekomendacja, systemy im się posypały. W wreszcie po 1,5 miesiąca można umowę podpisać, ale warunek spłata kilkutysięcznego kredytu gotówkowego. Ok dajemy dyspozycję spłaty, ponoć wystarczają trzy dni, więc czekamy 3 dni 4 dni, 5 dni 6 dni, tydzień. Nie spłaca się. Oddział nie jest w stanie powiedzieć kiedy to nastąpi!! Bo to robią w Lublinie !!!!!. Przez jakieś NeMO! I mają poślizg, jak długi nikt nie wie bo tam nie ma telefonów a jak mają to nie odbierają, a zresztą nr telefonu jest tajny jak w CAK-u. Dawniej splata kredytu w tym banku do było parę minut. Teraz to tydzień mało. Ostatni raz mamy do czynienia z tym Bankiem, inne banki są bardziej przyjazne dla klienta i niestety znacznie tańsze.
Obserwuj wątek
    • laciate89 Re: CAK, NeMO - prosta droga do utraty klientów 29.01.11, 11:33
      to samo będzie z kredytami dla przedsiębiorstw
      ale do twórców Nemo nie dochodzą racje pracowników / klientów/ są przekonani o słuszności powstania Caków w wydzielonych 5 miastach. przecież ma być być szybko i profesjonalnie.
      I szybko, ani profesjonalnie nie jest i nie będzie. Czy wiecie, że Caki hipoteczne nie dają rady i kompetencje co najmniej na pół roku wracają do oddziałów.
      Oczywiście analiza kredytów powinna być wydzielona / daleko od sprzedaży, żeby nie było nacisków/ , analitycy powinni pozostać.
      Bank pozbywa się profesjonalnych analityków /zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy takimi są/
      Karmi się nas stwierdzeniami, ze Caki to profesjonalna kadra - w większości, niestety to ludzie z przypadku.
    • bolusko Re: CAK, NeMO - prosta droga do utraty klientów 29.01.11, 18:33
      Najbardziej to żal doradców i wszystkich co mają styczność Klientem, którzy muszą ten cały szajs tłumaczyć przed Nim. Nie raz wychodząc na idiotów, bo przecież jakoś klientowi trzeba wytłumaczyć czemu jest tak, a nie inaczej.
      • pekaolowiec Re: CAK, NeMO - prosta droga do utraty klientów 29.01.11, 18:45
        Mój wniosek mieszkaniowy w CAK-u przeszedł bardzo szybko (nie ma znaczenia fakt, że jestem pracownikiem). A co do NeMO - gdy miałem sytuację, że kredyt nie był długo spłacany zadzwoniłem do Pani, do której dyspozycja była przypisana i sama przyznała, że mają zapieprz w pracy, że telefony i maile się urywają, ale podałem nazwisko i zrobiła mi od ręki. Jest to niestety przykład na to, że NeMO jest niewypałem. Dlatego większość dyspozycji robię sam w oddziale, a NeMO wykorzystuję tylko do zaświadczeń.
    • qween1 Re: CAK, NeMO - prosta droga do utraty klientów 29.01.11, 19:24
      droga Doroto, miałaś po prostu pecha, ja współpracuje z CAK iem krakowskim i proszę wierzyć decyzję robią do kilku dni. Jak w oddziale obrobię szybko wniosek to klient ma decyzje do kilku dni ...:-) W okresach urlopowych nie wyrabiają i kompetencje zrzucja na oddziały i wtedy jest syf ...:-( Generalnie idzie wytrzymać. Co do NEMO się nie wypowiadam, u nas wchodzi to od lutego. Ale sama nazwa świadczy o tym że system jest coś nie halo .... Po łacinie nemo znaczy "nikt" .... co oznacza "nikt nic nie wie" .... ale my doradcy jestesmy już do tego przyzwyczajeni, a nikt nie mówił że będzie lepiej .... pozdrawiam wszystkich
      • dorotea222 Re: CAK, NeMO - prosta droga do utraty klientów 30.01.11, 11:49
        Pecha mam że jestesmy klientami tego Banku, a nasze konto zostało tak dokładnie przetrzepane, nawet trzeba było pisać oświadczenie dot. niektórych operacji. Mając rachunek w innym banku uniknelibyśmy tego. Ale mądry Polak po szkodzie, żeby uniknąć podobnych sytuacji uciekamy do konkurencji, tu zostawiamy kredyty i konta techniczne do obsługi, może gorzej nie będzie. Ale jak na razie gotówka się nie zamknęła, i nie można uruchomoć tego nieszczęsnego kredytu, we wtorek zaczynamy trzeci miesiąc przygody z CAK-iem. Ostatniej!
        Może ktoś podał by nr do tego Lublina??
        • pkoformerworker Re: CAK, NeMO - prosta droga do utraty klientów 30.01.11, 14:12
          Wynika z tego, że NeMO, to NEMOCNICE na kraji mesta ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka