Dodaj do ulubionych

frontem do klienta

10.05.07, 18:40
drogie WŁADZE,
proszę nam wszystkim powiedzieć jak mamy dbać o klientów jeśli przed kasami
wciąż rosną kolejki, a kasjerom obcina się etaty?
co to za wizerunek banku? nie można tylko obiecywać, pompować klientom
pustych słów, ale trzeba to też realizować.
jak klienci "firmowi" mają się do nas przekonać, chyba że założymy, że wrosną
w podłogę na holach kasowych i z przyzwyczajenia do wystanej przez
siebie "dziury" pozostaną w PKO.
Obserwuj wątek
    • niegodna Re: frontem do klienta 10.05.07, 20:18
      droga mysz 1999! piszac o dlugich kolejkach do kas a tym samym o braku szacunku
      do klienta,pewnie narazisz sie pracownikom banku , tak jak mnie to spotkalo,nie
      mowie juz o wladzach, do ktorych sie odwolujesz, pewnie nikt ci tu z gory nie
      odpowie ,ten problem zapewne najmniej jest dla wladz wazny,obym sie mylila,ale
      watpie ze odpowiedz otrzymasz
    • zadra111 Re: frontem do klienta 11.05.07, 18:18
      wszędzie jednakowe metody tylko klient jest osamotniont
    • luncja Re: frontem do klienta 11.05.07, 21:31
      Niestety muszę się z Tobą zgodzić, niestety Centrala nie widzi tracimy klientów
      właśnie z powodu kolejek. Co z tego że dwoimy się i troimy aby obsłużyć
      klientów, jak np. na 4 boksy kasowe czynne są tylko dwa i to 10 - tego.
      Ja rozumiem, tniemy koszty ale chyba nie tam gdzie powinismy.
      Bo klientowi z moich obserwacji to nie zależy do końca na tanim kredycie ale na
      lususie braku utraty czasu na stanie w kolejkach.
      I tu konkurencja bije nas na głowe.
      NP. WBK tak dwie osoby to już kolejka. ja wiem nie biorą wszystkich klientów,
      ale my żyjemy z Tych klientow i najcześciej "wyrywamy" klientów tych starszych .
      Obcinamy zatrudnienie na ladzie w kasach na doradcach, skarbnikach.
      Ja wiem że to co teraz napisze oburzy wielu ale w moim oddziale było 4
      informatyków na byłe centrum. Po zmianach gdzie mase rzeczy im odeszło dalej
      jest 4 informatyków.
      CAM BAM to jest dopiero przechowalnia, nie obrażajcie się ale widzę że tam gdzie
      jest CAM i BAM w Oddziałch 3/4 załogi "pracuje" po sklepach na wyjazdach itp. itd.
      Brakuje nam marketingu:
      tzn. długopisów dla klientów, breloczków jako gadżet dla klienta nie wiele ale
      sami wiecie takie małe co nie co a klienta zadawala, brakuje etui na karty
      płatnicze.
      Reklama w telewizji beznadziejna gdybym nie pracowała w tym Banku to bym nawet
      nie wiedziała że to chodzi o kredyt.
      Frontem do klienta gdzie procedury są rozdmuchane do granic nie możliwości, CO
      PO ZA TYM W DUŻEJ MIERZE SIĘ POWTARZAJĄCE ZAPISY.
      Wiem że najprostszym zmnjejszeniem się kosztów danego Oddziału jesy człowiek,
      czyli go zwolnić.
      Ale czy jest to najlepsza droga.........???
      • krowa66 Re: frontem do klienta 11.05.07, 21:53
        fakty są takie że klienci odchodzą i odchodzić będą .konkurencja zaciera
        ręce .Może niektórych odstraszą opłaty w innych bankach,albo przywykną.a poziom
        obsługi w PKO pozostawia wiele do życzenia.Wszystko ma jednak swoją przyczynę,
        mianowicie nadmiar obowiązkow,a co za tym idzie ciągłe zdenerwowanie ,że z
        czymś nie zdążę-tu kasa,tam bankomat ,tu jeszcze fundusze i kółko się
        zamyka.Niektórzy klienci nam wspolczują i na tym się kończy.I faktem jest ,że
        niestety wizerunek banku jest coraz bardziej taki sobie...pozdrawiam
        • czuk1 Re: frontem do klienta 11.05.07, 22:19
          Likwidacja (szybka) kolejek, ale nie tylko przed kasami ,wymaga wielu i
          wielokierunkowych działań. Niektóre są już podejmowane ale brak najważniejszych:
          uproszczenia procedur, wprowadzenia dokumentów elektronicznych (zamiast obszernych
          wniosków pisemnych klientów i dokumentów pisemnych banku), dostosowania obsad
          pracowników ladowych do liczby operacji(czynności bankowych),....
          I tyle lat o tym pracownicy mówią.....
        • justys782 Re: frontem do klienta 11.05.07, 22:22
          Witam i podaję rękę domyślam się że koleżanka pracuje na małej placówce.
          Sama osobiście jestem w oddziale 2+1/szef/.Mogę powtórzyć twoje słowa.Tak dalej
          być nie może .Najbardziej męczą mnie te godziny otwarcia i praca na jedną zmianę.
          Wcześniej pracowałam w dużym oddziale i wtedy wiedziałam ,że mam jakieś życie
          prywatne.teraz to nawet już nie zabieram ,,lektury do domu"./Nie wiem czy wasi
          szefowie też mają satysfakcje z tego, że na weekend zabiorą sobie jakieś sterty
          procedur do czytania na kanapie.???
          • niegodna Re: frontem do klienta 11.05.07, 22:30
            no jakoś nikt z wyzyn nie zabiera głosu w tej sprawie............
            • everon Re: frontem do klienta 11.05.07, 23:02
              Bo wyżyny tego nie dostrzegają lub dostrzegać nie chcą. Mieliśmy „gospodarskie”
              wizyty pań i panów z oddziału regionalnego, które kończyły się pouczeniami, że …
              ulotki krzywo leżą. Zupełnie nie przeszkadzał zaduch na sali i tłum ludzi w
              ogonku po trzykroć zawijanym. Nikt nas o nic nie pytał. Wizytę taką otwierała i
              kończyła kawa u dyrekcji. Gdy jeszcze kiedyś próbowaliśmy zgłosić własne wnioski
              i pomysły dyrekcja zamierała w przestrachu, teraz umiera ze strachu.
              Przestaliśmy cokolwiek próbować. Z uporem maniaka twierdzę, że mało kto
              orientuje się w specyfice pracy dysponenta, kasjera czy doradcy – myślę o kadrze
              zarządzającej powyżej oddziału operacyjnego. Więc z kim tu gadać i o czym ? Jak
              ze ślepym o kolorach ? Liczyłem, że to forum odwiedzają jaśnie oświeceni z
              centrali i wyciągają jakieś wnioski, że to źródło cennej i unikalnej wiedzy. Ech
              … jestem starym, niepoprawnym marzycielem.
              • czuk1 Re: frontem do klienta 12.05.07, 03:43
                Istotnie. Tyle uwag. Tyle wniosków na tym forum i wszystko jak grochem o ścianę.
                • niegodna Re: frontem do klienta 13.05.07, 14:06
                  oj czekam na te wladze..............czekam...........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka