kocia

(22 wyniki)
  • mam maly smierdzący problem i nie wiem co z tym zrobic. Mianowicie odkad amm kota i kuwete dla niego zapach wokół niej jest okropny :( zmieniam zwirek, ale to i tak niewiele daje, bo zapach się utrzymuje. Tez tak macie ze swoimi? Jak to wytrzymujecie?
  • parę lat temu przygarnęłam kota z działek. Szczepiłam go każdego roku na wszelkie typowe choróbska, ale w tym roku to zaniedbałam. Byłam z nim u weterynarza. Stwierdził, że to silne przeziębienie, a nie niebezpieczny koci katar. Kot dostał pierwszego dnia 5 (!) zastrzyków, to samo drugiego dnia. Trzeciego była niedziela, a później jakiś wolny dzień więc miałam sama dać mu 3 takie zastrzyki (wet wcześniej mnie przeszkolił). Niestety kocisko pierwszy "mój" zastrzyk zdzierżył, ale przy drugim wr...
  • Jeśli znacie się na tych kotach, proszę doradźcie mi....znalazłam ogłoszenie... www.gratka.pl/ogloszenie/15155531_syberyjski_angora_turecka.html chodzi mi o białego kotka...ile w nim angory, co z niego wyrośnie? Czy będzie miał dłuższą sierść na ,,szyi,, jak angory z dłuższą sierścią, czy raczek krótszą? Dobry znawca wie co z kota wyrośnie:)....pomóżcie.
  • Kocia dieta-cud! Dzień pierwszy Śniadanie Otwórz puszkę drogiego, ekskluzywnego pokarmu dla kotów. Smak nieistotny, ważne jest natomiast, aby pokarm ów kosztował więcej niż 5 zł za puszkę. Umieść dwie łyżki pokarmu na talerzu. Zjedz jeden kawałek mięska. Rozejrzyj się dookoła z dezaprobatą. Resztę zrzuć na podłogę. Zanim udasz się do innego pokoju, pogap się przez chwilę na ścianę. Obiad Cztery źdźbła trawy i jeden ogon jaszczurki. Powyższe niezwłocznie zwymiotuj na najczystszy dyw...
  • witam, mój ukochany kot wysikał się na wycieraczkę na której stały buty z gumową podeszwą. podeszwę myję już chyba codziennie rożnymi specyfikami i po wyschnięciu dalej czuć (delikatnie mówiąc) kocie siuśki... Wy na pewno wiecie co zrobić :) nie chcę wyrzucać ulubionych butów... dzięki
  • Mam pytanie, mam już prawie roczną kotkę, jest zdrowa, kochana, bawi się,normalny kot. Tylko jedno jej zachowanie mnie ciekawi. Jedną z jej ulubionych form zabawy jest obgryzanie mi ręki, robi to bez pazurów, dlatego wnioskuję,że to zabawa, ale gryzie bez umiaru bardzo mocno, naprawdę jest to bolesne. Co ciekawe mojego chłopaka oszczędza:), tylko mi się obrywa:). Czy ktoś kto się dobrze zna na kociej psychologii i potrafi mi to wyjaśnić?Będę bardzo wdzięczna i z góry dziękuję.
  • Witajcie wszyscy miłośnicy mruczących potworków:) Bardzo mnie nurtuje, dlatego postanowiłam zasięgnąć waszej rady, jak nauczyć mojego dzidzie, żeby siusiał i robił kupke do kuwety a nie w mojej szafie czy doniczkach! Jak mam to zrobić? Próbowałam wszystkiego (niestety krzyku też) i widzę, że mój pupil znacznie się odemnie oddalił! Co robić:(
  • Mam dwa urocze kocurki . Jeden z nich jest przewlekle chory i musi przyjmować leczniczą karmę ,która dla drugiego kotka jest szkodliwa . Jak rozwiązać problem karmienia , bo te łobuzy wzajemnie wyjadają sobie z misek nie przeznaczoną dla nich karmę .Z góry dziękuję za rady .:)
  • Witam ,od ok tygodnia mój kocur ma łupiez ,mocniej lnieje -sierśc jest jakby tłustawa .Czy spotkałyście sie juz z czymś tamkim? Kocur ,kastrat nie wychodzi za dwór (latem przechadza sie czasami ),karma od lat ta sama Purina ,nic pozatym do dzioba nie bierze .Myślałam na poczatku ,ze to reakcja alergiczna -miałam juz kotkę alergiczke jego matkę właśnie ,ale jedzenie to samo w domu nic nowego nie przybyło ,kwiaty ,meble .....nic .Kocur nie drapie sie wcale ,dodatkowo nie myje,wyglada mna to ,z...
  • czy ktoś z was wysłał już zdjęcia na konkurs organizowany na www.purina-one.pl pt.Kocia Gwiazda Puriny?
  • Witam wszystkich miłośniów kotków. Mam bardzo pilną i bardzo dla nas ważną sprawę- otóż poszukuję kogoś do opieki nad dwiema uroczymi kociczkami w terminie od 19 lipca do 2 sierpnia ( dodam iż mieszkamy w Sosnowcu ) to dla nas ważne, ponieważ nasze kociczki nigdy nie zostawały same dłużej niż na jeden dzień. Jeździły z nami na wakacje a teraz jest to nasza podróż poślubna i kraj taki nie za bardzo koci :( Bardyo prosze zainteresowanych o kontakt..............
  • on, ten kot. to już trzeci w naszej rodzinnej historii, pierwszy, który sprawia taki kłopot. otóż - od początku (czyli pięć miesięcy, trafił do nas jako osesek) załatwia się głównie poza kuwetą. wykładzina za biurkiem, kąt pokoju, w końcu nawet OBOK kuwety, do niej samej - z rzadka. zapach kocich sików w wełnianej wykładzinie - nie muszę chyba opisywać. jak go tego oduczyć???? żeby było zabawniej, kiedy ląduje z przyczyn wyjazdowych na kilka dni do zaprzyjaźnionej rodzinki, bezbłę...
  • Witajcie! Szukam na różnych forach rozwiązania mojego problemu ale niestety nic nie znalazłam. Mam 9-miesięczną kotkę, jest bardzo kochana ale często dość agresywna. Wybaczałam jej wszystkie szaleństwa do momentu jak zaczęła sikać poza kuwetą. Teraz w ciągu dnia nie mam chwili spokoju, siedzę na kanapie i obserwuję gdzie chodzi Kicia, bo sika dosłownie wszędzie - na biurku, na moje notatki, na gazety, książki, w szafie, na buty, pod łóżko, pod ławę w kuchni... po prostu odchodzę od zmy...
  • Na forum koty.pl opisałem aspekt zdrowotny dot. kotów. Mam w Sępólnie krewnych. Teraz oboje już nie żyją, to było w latach siedemdziesiątych ub. stulecia., wujek miał hodowlę owiec na skóry owcze między innymi. Wszyscy z rodziny zaopatrywali się u niego w te skóry, już wygarbowane na kożuchy (za komuny ciężko było z kożuchami jak wiadomo, były drogie, np zakopiańskie) No i na jednym przyjęciu - zjeździe rodzinnym ciotki zapytały wujka jaki kożuch on zafundował dla swojej żony, a mojej ciotk...
  • Mojemu Przyjacielowi okocila sie kotka przybleda. Nigdy nie mial kotow, ani ja tez, wiec nie mamy doswiadczenia. Chcialabym wziac jednego kociaka, ale nie wiemy, kiedy mozna malenstwa wziac od matki. Prosze o informacje. pozdrawiam
  • Widziałam podobne wątki, ale w sumie nie znalazłam nigdzie rozwiązania. Mam persa - 4 miesięcznego. Jest u nas od ponad dwóch miesięcy. Grzecznie przesypiał noc i budził się o 6:30 (ja wstaję o 7 więc to było do przeżycia). Od kilku tygodni budzi się coraz wcześniej - 5, 4 wczoraj o 3. W nocy mamy zamknięte drzwi do sypialni i na początku jego pobytu chwilę protestował pod drzwiami, ale nie ulegliśmy i teraz idzie spokojnie spać jak zamykamy drzwi. Pora zasypiania się nie zmie...
  • Jak w tytule. Proszę o wskazanie dobrej hodowli.
  • Czteromiesięczna kotka,zdrowa i b .wesoła,często kicha.Czy wymaga to interwencji weterynarza?
  • Mój kicius od jakiegoś czasu drapie się po uszku:/ byłam u weta ale powiedział że to może świerzb dał kropelki i jakiś preparat na sierść. Później poszłam do kontroli i dał zastrzyk:/ dalej się drapie co to może być:(
  • witajcie pytanie jak powyzej moja kocia za nic w swiecie samego suchego zarelka nie ruszy musi byc pucha i juz.. staralam sie mieszac z suchym jedzeniem i stopniowo zmniejszac ilosc puszki ale w tym momencie kocia rowniez przestala zmniejszac ilosc pochlanianej karmy... a na dodatek kocie kupki po mokrym jedzeniu sa dosyc uciazliwe.. nadmienie iz kotka ma 4 miesiace.. pomocy!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się