wozio2 14.07.08, 18:48 Czteromiesięczna kotka,zdrowa i b .wesoła,często kicha.Czy wymaga to interwencji weterynarza? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orchidka77 Re: kichanie 15.07.08, 11:17 Najprawdopodobniej to koci katar lub alergia na coś. Koci katar jest bardzo groźny dla zdrowia i życia kota - zdecydowanie wymaga kontroli weta. PS Koci katar jest bardzo zaraźliwy dla nieszczepionych kotów Odpowiedz Link
galaxian1 Re: kichanie 16.07.08, 10:43 Nie panikowal bym z tym katarem. Np. kot mojej mamy kicha, jak troche pobiega (tak jakby byl uczulony na powietrze albo na kurz ktory podczas biegania wpada mu do nosa). Natomiast jesli kot kicha tak bez powodu i czesto - to lepiej isc do weta, aby miec czyste sumienie (a moze to jednak cos powaznego...). Odpowiedz Link
rzepcia3 Re: kichanie 16.07.08, 14:01 Moja Misza jak do nas przybyła (miała ok.10 tygodni) miała zaropiałe oczka, czerwone gardło i kichała właśnie - okazało się że się przeziębiła, dostała antybiotyk i kropelki i przeszło. Odpowiedz Link
mimbra Re: kichanie 25.07.08, 17:29 Mój Dyziak (2,5 miesiąca, rozrabiaka) też kicha, więc będąc u veta zameldowałam. Pani doktor zmierzyła gorączkę (nie miał), obejrzała i stwierdziła, że to pewnie alergia na kurz. Nie przejmuj się! Pozdrawiam zakoconych Odpowiedz Link