Forum Zwierzęta Psy rasowe
ZMIEŃ
      komenda

komenda

(4 wyniki)
    • Chodzi mi zarowno o rzeczy praktyczne, jak i sztuczki, ktorymi sie mozna popisac przed znajomymi. Uwagi jak psa uczyc tez beda bardzo cenne. Moja roczna piesa jak dotad przychodzi jak sie ja wola i jest w tym b.dobra, przynosi rzucony przedmiot, poproszona wskoczy do samochodu, na schody lub na kanape, przysiadzie (ale nie na dlugo), zaczeka (mozna sie nawet na troche oddalic, choc cierpliowsci za duzo to nie ma), oduczona jest skakania na ludzi, choc mozna ja poprosic i wtedy na cieb...
    • czy uczy sie go po jednej komendzie?np. najpierw siadanie aż do całkowitego opanowania czy kilka komend naraz?
    • mam pytanie.czy obczarek szkocki Collie nadaje sie jako pies obronny?mam samca 2-letniego i obawaim sie ze jezeli np.na spacerze ktos mnie zaatakuje albo to on ucieknie gdzie pieprz rośnie.co o tym myslicie?a jak jest z wlamywaczami? bedzie bronil domu czy od razu da klucze i pokaze gdzie jest wejscie od piwnicy?
    • pROSZĘ POPSIADACZY TEJ RASY O SPOSOBACH TRESURY TEJ RASY I OSIĄGNIĘTYCH EFEKTACH.Chcę wytresować jako psa strużujacego.Mójpies ma 6 miesięcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się