Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      komenda

komenda

(18 wyników)
    • mam taki pewien problem tutaj jest napisane www.krokpokroku.net/art.php?id=3 w tych ostatnich krokach ze trzeba zmniejszac dawke jedzenia, nie spotkaliscie sie przypadkiem z czyms takim (uczac Waszego pupila) ze bez smakolyku w ogole nie chcial wykonywac komendy? 2. pytanie czy znacie inne metody uczenia psa komensdy 'siad'?
    • Witam, posiadam wspaniałą suczkę rasy sznaucer miniatura. Sunia ma 3 miesiące i podczas mojej nieobecności nie sprawia (póki co problemów). Zostawiam jej różne zabawki zajmujące jak np. piłka z dziurą (do której daje suchą karmę, kabanosy dla psa), wędzone ucho świni i inne zabawki. Widzę, że moja psina strasznie dobiera się do swojego legowiska - kosz wiklinowy a w środku materac. Obgryza kosz i martwię się bo jako, że jest pochłaniaczem wszystkiego od drobniutkich okruszków po części...
    • Macie jakieś sprawdzone sposoby na wyegzekwowanie tej komendy?
    • witam, mam 4-miesiecznego bernenczyka. Piesek jest superowy i kochany ale mamy spory problem z jego 'sposobem na zabawe'. Bardzo czesto zdarza sie ze pies zaczyna nas gryzc/podryzac...ma juz dosc mocne zeby i bywa to bardzo bolesne..szczegolnie skacze na mnie bo ja nie potrafie nawet na niego dobrze krzyknac...zreszta, im bardziej sie od niego odwracam, mowie itd tym lepsza ma zabawe i tym mocniej gryzie...:( nie wiem co robic zeby go tego oduczyc...staram sie odwracac jego uwa...
    • jedzenia nie przeznaczonego dla niego ? tzn. np. znajdującego się na stole ?! mały szybki Jack Russel Terrier :) bez problemu wskoczy na wyższą nawet ławę i skubnie to ciastko to ... cokolwiek ;)) ostatnio przygotowałem "pułapkę" kilka kawałków parówki nadziałem WASBI (ostry chrzan chiński) i posypałem to ostrą papryką gdy pies mnie widział to nie skusił się na jedzenie... ale czekał cierpliwie aż nie będę patrzył no i zjadł ową pułapkę, oblizując się i talerzyk ! myślałem, że taka os...
    • Jakich sztuczek nauczyliscie swoich pupili, jesli jakis? Moja suczka umiala zrobic taka serie: siad, daj lape, daj druga lape, poloz sie, roll-over ( rolka) :) A teraz ucze mojego psa aby nauczyl sie czolgac. daje ciasteczko i komende: sit!-siad! poloz sie! i move! move! ( ruszaj sie) i on sie czolga za ciasteczkiem po dywanie :) na razie idze jako tako ale ma postepy. najbardziej sie cieszy jak dostanie ciasteczko :) a u was jak? Minnie
    • Przejrzałam sobie rożne wątki na forum, ale nie znalazłam odpowiedzi na interesujący mnie temat. Jeżeli powielam wątek i wyważam otwarte drzwi, proszę o podanie linka do odpowiedniej dyskusji. A problem wygląda tak: Chciałabym zacząć uczyć sześciotygodniowego szczeniaka. Jest u mnie tydzień i reaguje na swoje imię, komendę "chodź tu", rozumie też że pakowanie się na posłania dwóch moich psów jest "fe" (ale ten zakaz akurat z lubością łamie:) Czy mogę czegoś jeszcze uczyć takiego brzd...
    • jak nauczyć owczarka niemieckiego (7 mies) chodzić na smyczy przy nodze , bez szarpania ? chodzi na napiętej smyczy , ciągnie jak lokomotywa a mnie już ręce odpadają :)) czy kolczatka jest w takim wypadku konieczna ? nie bardzo mi się to podoba .....
    • Wczoraj byłam z moją Misią ( owczarek niemiecki ) na spacerze w lesie. Nagle zobaczyłam mężczyznę na rowerze, który na nasz widok zsiadł, stanął za drzewem i patrzył, jakby czekał aż nadejdziemy. Ze strachu ugięły się pode mną nogi i cała się spociłam, ale pomyślałam, że gdyby nawet miał nawet złe zamiary będzie bał się mnie zaczepić z uwagi na Misię. Ale gdyby jednak się odważyl i zaczął mnie szarpać? Jak zareagowałaby Misia? Jest to bardzo mądry, kochany pies, związany ze mną mocno, ...
    • Slodki, lagodny, przyjazny, wesoly, zaczepny, kochany, lubiacy zabawe, bliskosc, przytulanie- np. jak zasypia, to czesto jest przytulony do nogi, kolana itp. Czesto tez przemyka sie do lozka i jak mu sie uda, to spi z nami. Czyli, rozpuszczony? Znalazl jakas latke z futerka (jakas szmatke futrzana do czyszczenia) i wygryzal to futerko. Chcialam mu to zabrac, zeby sie tych kudlow nie najadl, piesek zaczal warczec ostrzegawczo, ale nic sobie z tego nie robilam, zlapalam za ta latk...
    • drodzy, mam pytanie jak w temacie; sama jestem wlascicielka dziamgoczacego malego sznaucerka; jest jedna sprawa, ktora nie daje mi spokoju: stosunek opiekunow duzych psow do tych wlasnie glosnych i malych; zwykle jest co najmniej ostentacyjnie lekcewazacy ze znaczacym cmokaniem pod nosem i przewracaniem oczami; co ma zrobic opiekun malego? oprocz kurczowego trzymania go na smyczy chyba tylko zabic? zauwazylam, ze moja suka sama zazwyczaj nigdy nie zaczyna obszczekiwania, za to mam wiele...
    • .....jak bedziemy go z zona duzo tulili , glaskali, pies to uwielbia poprostu :)Ale tak myslimy z zona ze moze pies sie "rozpusci" i bedzie w domu rzadzil (oczywiscie komendy typu Fe, siad itp tez stosujemy) A moze tez zaistniec sytuacja ze potem jak przytulimy dziecko na oczach psa to stanie sie on zazdrosny i ugryzie dziecko? Czy przesadzam, przed zakupem psa duzo czytalismy o tej rasie i wiem ze yorki bywaja jak dzieci . Przepraszam ze zameczam pytaniami ale ekspertem w tej...
    • Jak go tego oduczyć ???
    • gdzie kupię w poznaniu lub okolicach rękaw ochronny do szkolenia psa
    • Mam pytanie do właścicieli psów, którzy potrafią jechac na rowerze a jednocześnie prowadzić w tym czasie psa na smyczy? Czy wasz pies od poczatku biegł grzecznie po jednej stronie roweru, czy jednak używaliscie sprytnych sztuczek, aby go nauczyc i jakich? Czy macie jakies specjalne smycze, albo moze jakies sprytne rozwiązania z tradycyjnymi smyczami?
    • Mam 2 miesięczną sunię - owczarka niemieckiego. Kiedy można oddać ja fachowcowi w celu "ułożenia"? Nie chcę z niej zrobić psa obronnego ani żadnego sztukmistrza, chodzi mi o podstawowe komendy, chodzenie przy nodze, reagowanie na "zostań", "leż", czy też "zamnij pyszczek":))No i co jesy lepiej - żeby taki ktoś brał psa do siebie, czy tez przyjeżdżał do domu?
    • Mój pięciomiesięczny labrador wbrew powszechnym opiniom na temat tych psów, jest psem stróżującym. Broni tubalnym szczekaniem swego i naszego mieszkania, kiedy tylko usłyszy jakiś szmer pod blokiem , czy na klatce. A szmery pojawiaja się kilka razy w ciągu nocy. Do tego dochodzi jeszcze szczekanie psów, które mieszkają w okolicznych domach ( na podwórkach), nój odpowiada chyba im wszystkim. Dla mnie budzenie sie kilka razy w nocy i uciszanie kochanego psa jest do przyjęcia, ale re...
    • Chciałabym pójść na szkolenie dla szczeniaków. Jeśli ktoś ma namiary na dobry ośrodek w warszawie to bardzo proszę o namiary. Mój pies ma 3 miesiące, czy taki wiek jest odpowiedni? W jakiej cenie jest takie szkolenie (?), wiem, że mogą się różnić w różnych miastach i ośrdkach, ale tak orientacyjnie. Dziękuję z góry. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się