Forum Auto-Moto Prawo jazdy
ZMIEŃ
      komenda

komenda

(8 wyników)
    • Macie coś takiego?
    • co dalej się z tym robi??? oddam prawko, i ?? powtórny egzamin? jak to długo trwa?? czy ktoś wie co sie robi?
    • Witam, Mamy taką oto sytuacje. Mianowicie mamy droge o ruchu dwukierunkowym i na obydwu pasach sa zapory a w środku, czy gdzieś tam, stoi robotnik kierujący ruchem. Taka sytuacja ma miejsce np. podczas wycinania drzew przy drodze. Teraz moje pytanie. Jak jeden robotnik kieruje tym ruchem, znaczy się jakich komend używa, żeby było wiadomo, że teraz z jednej strony jadą a z drugiej strony stoją. Jakiej do zasygnalizowania że zaraz zmieni się organizacja ruchu i zaczną samochod...
    • Czesc! Chciałam sie was [poradzic co do kwestii zmiany pasa ruchu.Niedługo mam egzamin, i załózmy ze pojade prawym pasem ruchu na 3 lub 2 pasmowej jezdni.Egzaminator kaze skrecic w lewo i wiadomo ze musze zmienic pas na lewy.I pytanie brzmi: czy zaraz po komendzie ehgzmainatora mam włączac lewy kiewrunek czy dopiero jak bede widziała ze mam miejsce zeby zjechac na lewy pas? bo wiadomo ze moze jechac na lewym pasie 20 samochdów i od razu nie zjade. dziekuje za odp.
    • Mam pytanko,jak na egzaminie zachowuje sie egzaminator, czy bedzie mowil np. prosze skrecic w lewo, w prawo, czy tez np, prosze dojechać do ronda X albo na ulice Y, A co jesli ktos zdaje w innym miescie i nie zna, ulic, miasta i ogólnie?
    • "Miał 1,6 promila i prawie zdał na prawo jazdy" wiadomosci.onet.pl/1717008,11,1,1,item.html [cytat] W Wojewódzkim Ośrodku Ruchu Drogowego w Przemyślu odbywał się egzamin praktyczny na prawo jazdy. Wszystko przebiegało w porządku, młody kandydat na kierowcę wykonał poprawnie wszystkie manewry na placu, wyszedł z samochodu i dopiero wtedy egzaminator poczuł woń alkoholu. Egzaminator od razu udał się z 24-latkiem na komendę policji w Przemyślu. Przywiózł ze sobą kursanta, którego podejrze...
    • jakiś doopek "zajechal mnie od tylu" śmiesznie brzmi,ale tak bylo.... Wyjeżdżalam z prawej strony z podporządkowanej-nakaz jazdy w prawo,komenda padla na światlach zawracamy,więc ja buch kierunek i żos na lewy pas (3 pasy w sumie),widzialam,że na skrajnie lewym nic nie jedzie--już jestem kólkiem na "moim" pasie a tu nagle dostaję po hamulcach......... wymuszenie....jakiś doopek wyskoczyl na mój pas zza mnie jak gumka z majtek!! widzial,że jedzie egzamin,ale nie on musial wskoczyć na ten...
    • Witam. Dziś niestety zostałam zatrzymana przez policję i dostałam mandat. Tyle, że nie dali mi żadnego kwitku. Nie wiem jak to się wszystko odbywa, ale chyba powinnam dostać jakąś kartkę. Teraz nie wiem jak mam ten mandat zapłacić. Czy mogę to zrobić na poczcie? Pierwszy raz znalazłam się w takiej sytuacji. Od niedawna mam prawo jazdy i zupełnie nie orientuję się w sprawach mandatów. Bardzo proszę o odpowiedź co mam teraz zrobić i dlaczego nie dostałam jakiegoś świstka? Pozdrawi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się