Forum Zwierzęta LABRADOR RETRIEVER
ZMIEŃ
      komenda

komenda

(11 wyników)
    • Witam wszystkich! Przejrzałam wiele forów i właśnie Was postanowiłam prosić o pomoc. Jestem właścicielką 6-cio miesięcznej czarnej suczki Kai.Mój problem polega na tym, że po wyjściu z domu pies zachowuje się jak odkurzacz.Rzuca się (dosłownie) na wszystko co zobaczy na chodniku i w błyskawicznym tempie to połyka.Z tego powodu prowadzenie jej na smyczy to ciężka praca fizyczna.Jeszcze gorzej jest kiedy ją z tej smyczy spuszczę, wtedy tracę całkowicie kontrolę nad jej "apetytem" i nad ni...
    • ...na nauczenie psa komendy "daj głos" ? Wiadomo, labiszony prawie nie szczekają, a mi zależy aby nauczyć Daisy dawania głosu. Tylko jak? Nigdy tego nie praktykowałam...
    • Dzień dobry! :) Od piątku jestem szczęśliwą posiadaczką cudnego czekoladowego labka! Nazywa się Drago. Jest boski, mądry i... nadzwyczaj grzeczny. Aż się zastanawiam, czy nie jest chory jakiś, bo z wszystkich informacji, które udało mi się zebrać, to grzeczność jest ostatnią z możliwych cech, których spodziewałabym się u labków. Drago teraz ma 7 i 1/2 tygodnia, ale w przyszłości sam zamierza być dumnym ojcem ślicznych szczeniaczków, więc tym samym i "gwiazdą wystawową" ;) I ...
    • Witam jestem posiadaczem małego czarnego labradorka, szczeniak ma 7 tygodni, jest u mnie tydzień, i chciałem zapytać kiedy mogę zacząć jakąś indywidualna tresurę/szkolenie podstawowych komend?
    • goście(7)

Pomocy bo nie wiem już co robić. Mój 8 miesięczny lab jest w zasadzie okazem grzecznego psa ale mam z nim jeden problem. problem to goście. Nie da spokojnie porozmawiać, jak ktoś przychodzi to cały czas chce być w centrum zainteresowania, przeszkadza, biega po mieszkaniu, zaczepia do zabawy. Jest to męczące tym bardziej że nie pomaga nic co do tej pory próbowaliśmy. Pies nie był na Zadnym szkoleniu ale poza tymi jego wybrykami jest posłuszny i nie mam juz z nim problemów. jak wy porad...
    • Jak nauczyc psa tych komend? Pochwalcie się jakie komendy znają wasze labki..
    • mój labek (5 miesięcy) chyba poczuł wiosnę, nie reaguje na komendy, robi co chce, nie chce wracać do domu a jak próbuję go skłonić to na mnie szczeka i ucieka. Czyżby to wiosna na niego tak podziałała? Dodam że wcześniej nie mieliśmy z nim takich problemów
    • Witam wszystkich potrzebuje rady co robić ze skaczacym psem na ludzi. Spacer z moim psem to narazie udreka.Nie odpusci nikomu dorosłemu równiez dzieciom.Dopóki sniegi nie pusciły i było ciasno to był koszmar mijająć kogokolwiek przy okazjii jeszcze Gold bardzo ciagnie.Takze czasami to tak wygląda jak by to on wyprowadzał mnie na spacer.Jest coraz silniejszy więc moze byc coraz gorzej, tymbardziej jak trafimy na kogoś nie przyjemnego który ma do mnie pretensje.Mieszkamy wtakiej ok...
    • ze łóżko jest tylko nasze? I czy w ogóle jest to możliwe? Rottweiler rozumiał, Owczarek rozumiał, kundelek rozumiał a ten najmądrzejszy labek zrozumieć nie potrafi (albo nie chce - i ku tej opcji sie skłaniam :)
    • -- Słuchajcie dziś na szkoleniu doszło do ciekawej rozmowy, otoż niektórzy uczestnicy zainteresowani byli szkoleniem obronnym swoich psów i zaczeli rozmawiaćz instruktorem. Moje zdanie jest takie oczywiście jeśli wogóle sie decydujemy to musimy miec psa o określonych przedespozycjach, ale wg mnie nie ma takiej możliwośc aby psa nauczyć ataku w okreslonych sytuacjach bo pies to pies i nie ma możliwoći aby odróżniał takie sytuacje czy osoby. Chodzi mi o to,że zawsze może sie pomy...
    • ja poważnie o tym myslę... moja suczka jest jeszcze malutka - ale charakterek to ona ma... nie chce żeby weszła mi na głowę, chcę zęby była madra i potrafiła wykonywać wiele poleceń... jakie macie zdanie na ten temat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się