konsultacja

(6 wyników)
  • Z mojego punktu widzenia oczywiscei. Dopoki nic sie niedzialo, a raczej dzialo sie niewiele, czyli Myszol mial jakies tam przypadki bakteriurii to uwazalam, ze nie potrzebuje zadnej konsultacji z innym lekarzem. Teraz jednak, gdy mielismy przed soba decyzje - operacja czy dalsze leczenie zachowawcze - zdecydowalam sie na konsultacje u innego lekarza. Wiem, ze robie dobrze, ale z drugiej strony pozostaje jakis wyrzyt sumienia wobec lekarza prowadzacego....
  • No wiec sytuacja wyglada nastepujaco: - Myszol jest jeszcze dosc maly - ostatni ZUM mial w grudniu - badanie urodynamiczne i scyntygrafia sa ok, wiec decyzja podjeta ;-) Narazie kontynuujemy leczenie zapobiegawcze. ale jesli pojawi sie jakis zum... no to nie wiem ;-(((
  • Cześć Edytko! Jak wizyta kontrolna? Co u Kai?
  • Dziś mój Alek miał cystografie mikcyjną w CZD w opisie napisali :"obecność odpływu lewostronnego 2 st. Dysproporcje między szeroką cewką tylną a wąską przednią zastawka do kontroli urologicznej." Czy jako bardziej doświadczeni możecie mnie uświadomić co to oznacza i czym to nam "grozi". Alek ma teraz 3,5 m-ca. Nie mogę się doczekać na wizytę u urologa.
  • U mojego synka wykryto wadę wrodzoną nerki prawej w 22 tyg. ciąży. Początkowo lekarze interesowali się torbielką korową w tej nerce. Po urodzeniu, synkowi wykonano szereg badań: badanie ogólne moczu, posiew moczu, USG ukł.moczowego, tomografię, CUM, urografię i renoscyntygrafię statyczną. Dwa ostatnia badania wykanzały, że nerka prawa nie pracuje- martwica nerki. Nerka lewa pracuje prawidłowo. Obecnie Oskarek skończył siedem miesięcy. Nie wykazuje żadnych objawów wykrytej wady. Ne...
  • Po konsultacji z dr Rytka zmieniamy od dzis leki. Przestawiamy sie z furaginy na urotrim. Niestety nadal nie wiadomo co dalej. Jeszcze niecale 4 miesiace do skonczenia przez Myszolka roczku, wtedy znow zrobimy cystografie i wtedy zostanie podjeta jakakolwiek decyzja. Prawde mowiac sytuacja troszke mnie meczy - siwieje z dnia na dzien coraz bardziej i denerwuje sie okropnie. najgorsza jest niewiedza na czym sie stoi. Boje sie, ze jesli sie znow te ZUMy zaczely to juz ich cala fala n...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się