Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      korepetycje

korepetycje

(11 wyników)
    • Wierzyłam w syna,niestety,zaniedbał swoja naukę.3 klasa liceum,miala byc matura.Nie znał jez.obcego i nie dopuscili go do matury,powtarza i zdaje przedmiot w sierpniu.Jak znalezc korepetytora z jez.obcego,czym sie sugerowac?Syn powiedzial,ze chce dodatkowe korepetycje.Ma ktos z Was doswiadczenie?Dalam ogloszenie na gumtree,kilka osob mi odpisalo.Kogo wybrac?
    • Weźcie mi coś poradźcie, tylko bez wylewania wątróbki:) Sytuacja jest taka: 1. starszy syn miał kiedyś problemy z j.polskim (Książki czytał, w szkole miał bardzo duże problemy z pisaniem wypracowań i innych tekstów dłuższych niż kilkanaście zdań. Problemów z ortografią raczej nie miał. W szkole w klasach 1-3 prawie się nie pisze, przynajmniej u niego się nie pisało. Potem szok, czyli nawał prac pisemnych. Pomogły korepetycje i syn z 3 podciągnął na 4-5) 2. młodszy syn -w klasach 1-3...
    • Rozmawiałam dziś z koleżanką z pracy, o dzieciach i ich planach..(no mój syn to w planach ma co najwyżej wycieczkę do parku Bałtowskiego lub wyprawę do kina na "Rodzinę Robinsonów":) ale zahaczyłyśmy i o jej córkę, która jest w drugiej klasie gimnazjum. Wiedziałam od dawna, że dziewczyna świetnie sie uczy, a dziś dowiedziałam się, że z wiekszości przedmiotów, bierze korepetycje;)P I nie dlatego, że musi koniecznie- jest zdolna z natury....ale tak robi większość osób z jej klasy. ...
    • Wnerwiona jestem po raz kolejny. Po raz kolejny dziecko zostało na lodzie. Nowe książki (każdy korepetytor chce pracować tylko z sobie znanymi podręcznikami, czyli za każdym razem kupujemy nowe). Czy tylko ja mam pecha?? Pierwsza nauczycielka-j.obcy. Zaczęło się od podniesienia ceny na "dzień dobry" z powody dojazdu do nas. Ok, w końcu dojeżdża. Ale wkrótce okazało się, że lekcje muszą się odbywać u pani, bo tam są książki, pomoce, bo tam lepiej. Oczywiście cena pozostała bez zmian,...
    • ile może wziąć mgr geografii za godzinę korepetycji z tejże przygotowujących do egzaminu z takiego przedmiotu na studiach? dawno nie udzielałam korek, a jakąś stawkę podać muszę. pomóżcie proszę.
    • Ja tak, z angielskiego, mój mąż z fizy i z matmy i wiecie, z tego można utrzymać rodzinę! <nie piszę tego po to żeby się chwalić> Może macie jakieś historyjki z korepetycjami? Czy Wasze dzieci mają tzw. korki?
    • Dziewczyny, mam w perspektywie udzielanie korepetycji (swoim dwóm koleżankom). Przy rejestrowaniu działalności gospodarczej i płaceniu składki zdrowotnej musiałabym do tego dopłacać, niedużo, ale jednak, więc pomyślałam o działalności wykonywanej osobiście (po jakimś tam orzeczeniu sądu w Łodzi ze stycznia 2012 można). Czy któraś z was rozlicza się może z korepetycji w tej formie i wie, jak jest wtedy ze składką zdrowotną? Nie mam ochoty na bycie czarną strefą, ale na dopłacanie do interesu...
    • Poradzcie prosze. Zdecydowalam sie spedzic z coreczka 3 lata,az pojdzie do przedszkola. Finansowo dajemy sobie jakos rade, ale ja chcialabym zarobic pare groszy dodatkowo. Myslimy o kredycie na mieszkanie, byloby duzo latwiej. Tylko nie wiem co mialabym robic. Nie wykonuje zadnego wolnego zawodu niestety. znam 2 jezyki, ale chyba nie na tyle biegle zeby np zajac sie tlumaczeniami. Slyszalyscie moze o jakims pomysle na prace zdalna przez ok 3-4 godz dziennie?
    • Witajcie, Mam dylemat już od jakiegoś czasu: pracować państwowo czy nie? Może powiem jaka mam sytuację. Otóz pracuję państwowo w szkole policealnej nie w swoim mieście - dojazdy. Praca wymaga ode mnie "pracy domowej" - sprawdzanie duzych ilości prac, przygotowanie na bieżaco - zwykle odrabiam ta "prace domowa" jak dzieci ( 3 i 5 lat)pójdą spać, a więc po 21.30. Wcześniej, po południu pracuję prywatnie (korepetycje) - w tym czasie dzieciaki są z babcią. Mąż pracuje tak jak ja tylko...
    • Co ja mam zrobic zeby jakos zarabiac? Z 3 miesiecznym dzieckiem w domu i wyksztalceniem (juz prawie prawie mgr) humanistycznym?! MOj maz pracuje jak glupi, po robocie dodatkowe zlecenia (pare razy go wykiwali i zero kasy dostal), a euro podskoczylo i teraz rata kredytu wieksza o kilkaset zlotych. Czynszu nie palce od 2 miesiecy, jak kupujemy pieluchy to myslimy ze nie zaplacimy ubezpieczenia... Co aj moglabym robic- macie jakis pomysl??
    • do tej pory należałam do grupy aktywnych "podczytywaczy",a że znalazłam się w potrzebie to aż się musiałam zarejestrować córka jest w I klasie liceum i ma problemy z fizyką / 2 jedynki, wiec jest zagrożona jedynką na półrocze/, Pani od fizyki ma dość ostre kryteria i zadanie, które nie jest od początku do końca zgodnie przeprowadzone - dane,szukane, rysunki,wzory,prawidłowe wyliczenie - nie jest zadaniem zrobionym tzn nie jest do przyjęcia coś takiego,że zadanie jest częściowo zrobione pr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się