Forum eDziecko eRodzice Oszczędzamy
ZMIEŃ
      korepetycje

korepetycje

(4 wyniki)
    • Czytam to forum i zauważyłam, że przeważnie piszący tutaj i oszczędzający posiadają małe dzieci. Ja mam dwoje nastolatków i powiem, że naprawdę trudno coś przy tak " starych " dzieciach zaoszczędzić. Ubrania, korepetycje, wydatki szkolne, kieszonkowe, telefon, itd., moje dzieci to istna skarbonka bez dna, jak tu coś zaoszczędzić ? Czy ktoś tutaj ma takie kosztowne dzieci, jak oszczędzacie ?
    • Kombinuję od dłuższego czasu jak zaoszczędzić i doszłam do wniosku,że z pustego to nawet Salomon nie naleje. Idzie mi raczej ciężko, mimo że staramy się wszyscy. Piszcie czy i jak dorabiacie do pensji. A może znacie jakieś forum, na którym znajdę ten temat?
    • Może zacznę od przychodów: 445pln-renta socjalna 150pln-zasiłek pielęgnacyjny 200pln-pieniądze za wyprowadzanie psa sąsiadce 60pln-''kieszonkowe od rodziców'' Teraz wydatki: kurs francuskiego-130pln korepetycje z angielskiego-150pln i.. i tutaj zaczynaja się schody bo: -studiuję filologię(na razie jedna,ale druga w planach) w związku z czym muszę na bieżąco uzupełniać swoją biblioteczkę. Ostatnim razem wydałam prawie 200pln na książki z zakresu rosyjskiego. Znaczną ilość...
    • Nie mogę znaleźć mojego starego wątku, a ponieważ sytuacja się nieco zmieniła, pozwolę sobie założyć nowy i już będę się go trzymała :) Podsumowanie marca: Stały dochód: 770 zł Sprzedaż książki: 15 zł Korepetycje: 320 zł Razem: 1105 zł. Wydatki: Mieszkanie: 400 zł Żywność: 116 zł Kosmetyki, chemia, itp: 108 zł (poszalałam z kosmetykami... ) Apteka: 14,50 (udało się nie chorować, uff... ) Bilety MPK: 18 zł (głównie dojazdy na korepetycje) Bilety PKP: 28 zł Prezenty dla bliskich: 1...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się