Forum Nauka i edukacja Gimnazjum
ZMIEŃ
      korepetycje

korepetycje

(7 wyników)
    • Prowadzę korepetycje z kilkoma uczniami. Zastanawiam się czy nie ma jakiegoś sposobu, żeby poświęcali oni więcej czasu na naukę, ale bez mojego udziału. Nadmienię, że rodzice woleliby uniknąć płacenia dodatkowo.
    • czy warto chodzić na kurs taki gimnazjalny ??
    • Dlaczego jest ich znacznie więcej u nas niz w innych krajach ? Stać nas na to ? Rozumiem , że dla nauczcieli to dodatkowy dochód , lecz dla coraz to biedniejszych rodzin, duże obciążenie .
    • Czy uczniowie w Waszej szkole z nich korzystają? Czy wielu nauczycieli ich udziela? Czy zdarza się, że nauczyciele dają korepetycje swoim uczniom?
    • to dopiero PROBLEM Oni sa zupełnie bezkarni szczególnie jest to niemoralne tam gdzie nie ma egzaminow wstepnych a korepetytorzy z wyzszych uczelni biora wielka kase za korki sugerujac, ze w ten sposób najłatwiej sie dostać!!! tyle ze tu ktoś (?) kasuje posty na ten temat!!!
    • Mam do Was, moi drodzy forumowicze, jedno bardzo ważne pytanie. Ile byście byli skłonni zapłacić za 45 minut korepetycji z języka angielskiego (przygotowanie do FCE) z bardzo dobrym nauczycielem ??? Wiem, że ceny mogą być różne, ale podajcie jakieś przykłady (w zależności od jakiego wykształcenia lektora ?? z jakimi kwalifikacjami ?? z CAE, a może z CPE ??? itp. itd). Jak zwykle, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i liczę na Wasze "cenowe" typowania.
    • Główną przyczyną korepetycji,powodzenia kursów przygotowawczych do egzaminu gimnazjalnego, matury i wszelkiej formy nauki pozalekcyjnej jest to, że w szkole prawie niczego nie uczą a gdzieś te dzieci i młodzież muszą zdobyć wiedzę. Czasem myślę, że szkołę powinno się podać do sądu za niewywiązywanie się ze swoich obowiązków. Te stracone w podstawówce 6 lat to tragedia. Nauczyciele ze szkoły podstawowej mojego syna (Śrómieście, stolica kraju) to była czysta żenada. Szkoły - podst...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się