Forum Nauka i edukacja Nauczyciele
ZMIEŃ
      korepetycje

korepetycje

(7 wyników)
    • Chciałabym legalnie a nie na czarno dawać korepetycje i w związku ztym zarejestrować działalność gospodarczą, tylko nie wiem jak wygląda sprawa z podatkiem od takiej działalności, obawiam się, że będą one na tyle wysokie, że ten biznes okaże się nie opłacalny. Czy ma ktoś doświadczenia w tym zakresie?
    • Udzielam korepetycji już dobre kilka lat. Ostatnio znajomi polecają mi założenie działalności gospodarczej, bym spokojnie mogła wszystko robić i w razie czego nie musieć uciekać przed Skarbówką. Zastanawiałam się nad tym, ale tak szczerze mówiąc, co mi to da? Tyle że będę musiała odprowadzać podatek nawet wtedy kiedy nie mam korepetycji, czyli w wakacje. Niby to nie będzie dużo, bo pracuję w szkole i składki są odprowadzane, ale zawsze jest to mniej niż mogłabym dostać "na czysto" z lek...
    • podatek?
    • witam, od kilku lat udzielam korepetycji z jezyka obcego, mam raczej stale osoby albo polecone przez kogos znajomego, teraz jednak zadzwonil do mnie jakis starszy po glosie pan podajacy sie niby za studenta, mam zatem pytanie czy jesli ten pan po godzinie zajec poprosi mnie o rachunek ktorego nie jestem w stanie wystawic i jesli powiem mu ze np. pierwsza lekcja gratis a kolejne korki juz odwolam to moge i tak jakos wpasc??
    • Jako germanistka z kilkuletnim stażem i charyzmą (wciąż!) oraz chęciami podeperowania budżetu dorabiam korepetycjami. Pomimo, że nigdy nie miałam z tym problemu, rzecz dzieje się w Warszawie, a ja nie żądam wygórowanych sum za lekcje, chętnych brak! Czy moglibyście porzucić, Moi Drodzy, myśli o konkurencji, i, mając zapełnione już kalendarzyki, podzielić się sposobami, w jaki sposób zdobywacie korepetytantów? Pozdrawiam seredecznie Spa spainq@gazeta.pl
    • od 2 tygodni udzielam korepetycji dziewczynie ktora chce zdac mature podstawowa z francuskiego, jej mama dzwonila do mnie zeby ja zapisac, tylko ze dziewczyna prawie NIC nie umie! i jeszcze mowi ze nie ma czasu sie przygotowac bo teraz ich męczą sprwdzianami z innych przedmiotów itp. no i nie wiem co z nia zrobic?:/ stwierdzilam ze jak sie znow nie przygotuje to beda musiala zrezygnowac, nie chce brac na siebie takiej odpowiedzialnosci, ale z drugiej strony jak ja ja zostawie to juz...
    • Proszę pisać tu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się