Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      krople

krople

(7 wyników)
    • Tyroksyna w kroplach Na recepcie pisze sie: L-Thyroxin Hening Tropfen N3 N3 oznacza ze w opakowaniu sa 3 buteleczki ktore wystarczaja srednio na kwartal. Jest to taka sama tyroksyna jak ta ktora mozna kupic w Polsce tylko ze nie zawiera laktozy i z tego wzgledu jest dobra dla ludzi ktorzy nie toleruja laktozy. Sama ja uzywam z tego wlasnie wzgledu. Bardzo dobra jest dla malych dzieci bo latwiej jest ja podac niz tabletke. W Niemczech wszystkie dzieci dostaja wlasnie ta tyroksyne. ...
    • Witam. Szwagier zawiózł receptę na lixin do Niemiec, lecz tam, w aptekach farmaceutki nie znalazły go na liście leków. Czy wiesz może jak się nazywa zamiennik tyroksyny w kroplach, a może lixin to nie jest pełna nazwa? Będę wdzięczna za podpowiedź.
    • Witam! Czy ten hormon jest może dostępny również w postaci kropli?
    • Witam! Oto moje wyniki przed leczeniem Lixinem: fT3 2,11 norma 1,45 -3,48 = 32,5% fT4 0,05 norma 0,71 -1,85 = -58% TSH 23,176 norma 0,49 - 4,67 Po 6 tygodniach zażywania Lixinu - (zaczynałam od 5 kropli teraz biorę 12 kropli) fT3 3,93 norma 2,57-4,43 = 73% fT4 1,37 norma 0,71-1,85 = 58% TSH 5,12 norma 0,47-5,01 Czuję się zdecydowanie lepiej ale nadal mam nadwagę i okresy gorszego samopoczucia. Wiem,ze optymalne TSH to około 1 dlatego zastanawiam się,czy powinnam zwiększyć dawkę Lix...
    • Byłam na granicy (Gorlitz, Zgorzelec), zajęło mi to dwie noce pociągiem z przesiadką :)i pomiędzy nocami dzień w miastach :). Czekałam na sprowadzenie kropli z Hurtowni. Warto było - mam już Lixin na pół roku i odpowiednik drugiego leku też bez laktozy :). Przewoziłam go (Lixin), opakowany w torby z mrożonkami, dało radę :).Dzisiaj rano wzięłyśmy na łyzeczce bez wody. Nie mogłam się doczytać, jak właściwie te krople się bierze. Z odrobiną wody, czy raczej bez?. Pomóżcie, dziewcz...
    • Czy eltroxin w plynie moze byc inaczej, lepiej tolerowany nz ten w tabletkach? czy nie ma to zadnej roznicy?
    • Bardzo długo nie byłam na forum, bo poprostu nie dałam rady.Moja córka Ola(15 lat) jest uczulona na laktozę i sprowadzam z Niemiec L-THYROXIN 100 firmy Henning w tabletkach. Z tego co mi kiedyś pisała Rosteda, to LIXIN w kroplach jest lepszy. Co o tym sądzicie? Wiem, że też można go kupić w Niemczech, ale nie wiem co ma byc na recepcie. Moja córka bierze 100mg L-THYROXINu i czuje się bardzo dobrze, wyniki też ma bardzo dobre, a nawet ustał trapiący ją od dwóch lat( 24-godziny na d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się