Forum Regionalne Śląskie Zabrze
ZMIEŃ
      kultura

kultura

(44 wyniki)
    • Rokitnica bez kultury Polska Dziennik Zachodni Maria Olecha Nowy amfiteatr przy ul. Żniwiarzy, sala widowiskowa czy ognisko pracy pozaszkolnej w budynku dawnego ratusza - pomysłów na to, jak zmienić Rokitnicę na lepsze mieszkańcom nie brakuje. Od lat bezskutecznie piszą pisma do magistratu z prośbą np. o odtworzenie plenerowej sceny. Radny Tomasz Olichwer czeka, żeby miasto spełniło wreszcie obietnice, dotyczące odbudowy amfiteatru w Rokitnicy. (© fot. Maria Olecha.) Doda...
    • Może w odróżnieniu od wszystkich mniej lub bardziej chamskich postów porozmawiajmy całkiem normalnie, z kulturą i bez zbędnych złośliwości, taki rodzaj wymiany zdań też jest potrzebny ale czy musi być aż tak wulgarny??? Zapraszam wszystkich , którzy chcą pogadać po polsku i z wrodzoną naszą kulturą.
    • miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4021846.html
    • Dzielnicowy Ośrodek Kultury Zabrze- Biskupice mieszczący się przy ul. Kossaka 23 zaprasza na zajęcia stałe i dodatkowe, które odbędą się we wrześniu. Zajęcia stałe: * poniedziałek - piątek 15:00 - zajęcia dla dzieci i młodzieży w Ośrodku Kuratorskim Nr 1, * poniedziałki - 15:00 - zajęcia Koła Kultury Żywego Słowa, * 15:00 - zajęcia tańca nowoczesnego - grupa dla dzieci w wieku przedszkolnym, * 15:30 - zajęcia tańca nowoczesnego dla dzieci i młodzieży(hip-hop od 18.0...
    • katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,9357918,Wygrali_Festiwal_Piosenki_Slaskiej__ale_nagrody_nie.html to sie nazywa promocja miasta katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,9357918,Wygrali_Festiwal_Piosenki_Slaskiej__ale_nagrody_nie.html
    • Jeśli chcecie wiedzieć, kto rządzi kulturą w mieście, zapraszam do lektury protokołu pokontrolnego Miejskiej Biblioteki Publicznej na stronach BIP Urzędu Miejskiego (vide nowiny zabrzańskie 12.o5.05)
    • W Zabrzu powstaje Międzynarodowy Ośrodek Badań i Dokumentacji Dziedzictwa Przemysłowego dla Turystyki. Centrum będzie częścią struktur Zabytkowej Kopalni Węgla Kamiennego Guido w Zabrzu, której organizatorami są Miasto Zabrze i Samorząd Województwa. Podpisy pod porozumieniem o współpracy przy powstaniu Centrum złożyli: Marszałek Województwa Śląskiego Bogusław Śmigielski, Wicemarszałek Zbyszek Zaborowski, Sekretarz Generalny Światowej Organizacji Turystyki Francesco Frangialli, Pre...
    • Kadencja prezydenta Góry kończy się spektakularnym sukcesem - zamknięciem Muzuem w Zabrzu!!! Panu prezydentowi i wszystkim jego wybitnym współpracownikom gratuluję i życzę dalszych sukcesów! Byle nie w Zabrzu...
    • KOLEJNY RODZYNEK GOŁUBOWICZA, NACZELNIK WYDZIAŁU GREGORCZYK. AKTYWNY SLD-EK, SPECJALISTA OD WUEFU PRÓBUJE ZAJMOWAĆ SIĘ KULTURA W MIEŚCIE. GDYBY JESZCZE TAK NAPRAWDE PRÓBOWAŁ, ALE JEGO PODSTAWOWE ZADANIE TO NIE ODSTEPOWANIE NA KROK OD SWOICH PRYNCYPAŁÓW , GÓRĘ I GOŁUBA, TYLKO PO TO ABY BYĆ W ZASIĘGU WZROKU. OJ, DOCZEKALIŚMY SIE FACHOWCÓW Z SLD W NASZYM MAGISTRACIE, KOLEJNE ZMARNOWANE LATA.
    • zasłużona dla kultury polskiej - gdyby była złym dyrektorem to raczej by nie dostała ,,,,,, mało tego dostała tez medal ministra edukacji
    • Wszystko kosztuje. Książki drogie, bilet do kina drogi, bilet do miasta, w którym jest prawdziwy teatr drogi. Drogie gazety, płyty, koncerty i muzea. Za darmo nudnawe odczyty, modły i ewentualnie koncert w podstawowej szkole muzycznej. Wódka stosunkowo tania i powszechnie dostępna. Ile pieniędzy wydajecie na kulturę w ciągu miesiaca? Pochwalcie sie proszę, ile i na co?
    • Z cyklu ogłoszenia przedwyborcze przedstawiamy apel ludzi kultury zamieszczony w lokalnych gazetach : Pan Roman Urbańczyk Prezydent Miasta Zabrza Szanowny Panie : Znając Pana przychylność dla inicjatyw instytucji kultury Zabrza , które swoim zasięgiem niejednokrotnie wykraczają poza granice miasta i Śląska oraz Pańską dbałość o kondycje finansową kultury uważamy ,że Pana osoba na stanowisku Prezydenta Miasta gwarantuje kontynuację otwartego i rzeczowego podejścia do spraw ku...
    • Nareszcie w Zabrzu kolejna ważna sprawa. Festiwal Kultury Niepopularnej.Pierwszy. Ktoś myśli, młodzież nie bedzie musiała się wstydzić swojego mias6ta. Ide, idę, jeszcze warto tu mieszkać
    • Dużo nasłuchałem się już reklam produktów z żywymi kulturami bakterii. Postanowiłem spróbować jak to działa. Dzisiaj wylizałem schody w szpitalu i czekam na efekty. Polecam, zupełnie bezplatnie, od cholery bakterii, tylko piasek zgrzyta między ciuciokami.(zębami) Zdrówko!
    • Czy Zabrze blyśnie jak żdżałe wiśnie? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28940&w=69076418&a=69076418
    • człowiek, za którego kadencji nastapił totalny upadek instytucji kultury w miescie (a to m.in. przez chybione decyzje personalne)wreszcie odszedł - hura! hurrra! hurrrrrrrra! Miejmy nadzieję, ze nowa Pani Prezydent rozkurzy resztę tych nieudaczników na intratnych stanowiskach w kulturze!
    • Byłem dzisiaj na spotkaniu z J. Gołubowiczem w kinie „Roma”. Usiadłem w przedostatnim rzędzie. Podczas wystąpień kolejnych osób, zza moich pleców zaczęły mnie dochodzić niewybredne komentarze na temat ich wypowiedzi. Komentarze mówione niby do siebie, ale tak głośno, że nawet osoby siedzące dwa rzędy przede mną zaczęły się oglądać. Nie będę przytaczał konkretnych słów, ponieważ nie bardzo nadają się do opublikowania. Po pewnym czasie i ja nie wytrzymałem. Odwróciłem s...
    • Za SuperEkspresem : Jesteś pan świnią! Powiedział Cimoszewicz do reportera Marszałek Sejmu Włodzimierz Cimoszewicz (55 l.) przegiął. Znany z arogancji, okazał się najzwyczajniej źle wychowany. Dziennikarza nazwał świnią. Kandydata na prezydenta, byłego szefa dyplomacji, nie tłumaczy fakt, że przeżywa trudne chwile. Kampania prezydencka nie osiągnęła jeszcze półmetka, a Cimoszewicz już ma dość. Traci nerwy. Wszystko z powodu Anny Jaruckiej (35 l.), byłej asystentki, która oska...
    • Pragnąc pokazać moim gościom więcej Zabrza-weszłam na stronę "gdzie się wybrać" zabrze.com.pl/p,s,imprezy_kulturalne.html Muzeum Miejskie-widnieje adres Pl.Krakowski Skansen Luiza-nikt nie odbiera Kino Roma-odebrała pani sprzątająca MOK ul.3-go Maja -pisk w słuchawce i nic więcej Z reszty zrezygnowałam. Tak wygląda kulturalne Zabrze .O godz 10,23 w dzień powszedni.
    • Czytam „magazyn gospodarczy” a widzę „wydarzenia kulturalne”. Mało tego – czytam Telewizja Zabrze a wszystko dzieje się w Rudzie Śląskiej. Schizofrenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się