Forum Regionalne Mazowieckie Siedlce
ZMIEŃ
      kultura

kultura

(78 wyników)
    • Podobno Ministerstwo Kultury "nawiedziło" dzisiaj UM Siedlce. Cisza, nikt nic nie wie. Laurek widocznie nie przywieżli bo już by RP nadało, a i inne opłacane media też by wspomniały.
    • te słowa Prezydent wziął sobie naprawdę do serca www.siedlce.pl/index.php?option=16&action=news_show&news_id=1710&menu_id=0 fajnie to jak w czasac kryzysu publiczne pieniądze w czasie recesji "wyciekają" do podmiotu prywatnego jakim jest kościół Rzymsko-Katolicki w Polsce pod przykrywką wydażenia kulturalnego. PS. Proszę nie brac tego jako atak na kk. tylko zadaje głośno pytania które inni boją się lub nie chcą zadać.
    • Kiedyś w czsie konkursu na Dyr. CKiS pisałem by oba ośrodki kultury siedleckiej były połączone. Moje przewidywania się sprawdzają. www.mok.siedlce.pl/ „Spotkania z muzyką” Propozycje koncertów muzycznych przeznaczonych dla dzieci i młodzieży w wykonaniu Artystów Filharmonii Narodowej w Warszawie. Całoroczny program edukacji muzycznej przeznaczony dla uczniów szkół średnich, gimnazjum i podstawowych. www.ckis.siedlce.pl/ Centrum Kultury i Sztuki w Siedlcach pr...
    • Pogoda się rozkręca, ma padać i padać. Nawet jak przestanie padać będzie zimno. www.podlasie24.pl/wiadomosci/losice/moze-intensywnie-padac---sluzby-w-pogotowiu-e741.html Jutro Festiwal Piosenki Harcerskiej, na plakatach (w razie niepogody impreza w Podlasiu) www.siedlce-zwiedzanie.pl/um_wiadomosci01.htm Jednak Harcerze zostali pozbawieni zapasowego lokalu na imprezę. W Podlasiu ma się odbyć impreza PIS. Prawdopodobnie z udziałem wodza naczelnego. W CKiS PIS-owcy nie mogli się ulokować...
    • Co się dzieje w Centrum Kultury i Sztuki w Siedlcach? Mariola Zaczyńska coś o tym pisała niedawno na łamach Tygodnika Siedleckiego. Zbliża się konkurs na stanowisko dyrektora, po zmarłym ś.p. Andrzeju Meżeryckim, pojawiają się dziwne kandydatury. Pracownicy kultury, artyści, twórcy drżą przed niekompetencją jaka może pojawić się w drzwiach tej instytucji. Tak jak wspomniana dziennikarka pisała w TS, wydawałoby się, że naturalnym kandydatem będzie Grzegorz Orzełowski, od kilkudziesięciu ...
    • To jest link do strony stowarzyszenia będącego wydawcą siedleckiego newslettera kulturalnego: www.tutajteraz.free.ngo.pl/start.html W dziale "Kim jesteśmy" prezeska stowarzyszenia pisze m.in.: "Nie jesteśmy (i - mamy nadzieję - nigdy się nie staniemy) elitką spotykającą się bezowocnie we własnym kręgu, by wspólnie konsumować paluszki i wodę mineralną. Naszą domeną ma być działanie!" - chwilę dalej: "Chcemy, by nasze oczy wciąż były szeroko otwarte. To, że na drugim końcu świata ktoś umiera z ...
    • Piękna pogoda, wybrałem się na spacer i takie oto spostrzeżenia. Ulica Broniewskiego przy straży pożarnej, stoi sobie tablica ogłoszeniowa a na niej plakaty dwóch kandydatów na prezydenta dwa W. Kudelskiego i jeden M. Dobijańskiego razem zajmują połowę tablicy, czyli miejsca trochę zostało, co robi wtym momencie kandydat na radego z niejaki Somla ? Oczywiście, że nie wiesza swojego plakatu na wolnym miejscu tylko po chamsku zakleja swoim plakatem twarz Dobijańskiego, pewnie zakleił mu "języ...
    • dziś w tv siedlce wstąpili dwaj twórcy lokalnej kultury siedząc w parku na oparciu ławki z nogami na siedlisku pokazując wszystkim kulturę osobistą. żałosne.
    • Ze źródeł dobrze poinformowanych ( to język przecieku lub jak mówi Wannaserman ,prowokacji mediów) dowiedziałem się ze Rada Miasta oceni działalność wszystkich ośrodków kultury w Siedlcach , pierwsze podejście to Komisja Kultury i Sportu . Moze pomożemy Radnym w ocenie ? Myślę że za tę sferę działalności należy się twórcom, organizatorom oraz wykonawcom wielkie uznanie ( pomimo pomysłów Prezydenta o łączeniu CKiS i MOK) myślę odziałalności formacji tanecznej Caro , Chórze Miasta...
    • Czy w takim miejscu jak Dom Kultury nie powinni wszyscy pracownicy zwracać się do ludzi z należytą kulturą? Jak widać nie, niektórzy stawiają na młodych chamskich pracowników,którzy mają za nic osoby biorące udział w życiu kulturalnym miasta. Za ladą w szatni CKiS stoi wysoki blondyn...który jest najlepszym tego przykładem.Z pogardą odnosi się do ludzi starszych, twierdząc przy tym, iż tacy ludzie nie zasługują na należyty szacunek, młodzieży każe spadać,a innych lekceważy i nie zauważ...
    • Idą duże zmiany w siedleckiej kulturze. Może czytając te posty w przerwach w katorżniczej pracy, wy Siedlczanie rozsiani po biurach i urzędach - będzie dobrym pomysłem na zrobienie małego plebiscytu na Majwiększą Siedlecką osobowość Kultury. Proponuję: każdy podaje trzy nazwiska . Pierwszy punktów trzy, drugi dwa, trzeci jeden. Za kilka dni prosta matematyka pokaże, choć baaaaaardzo jednostronie (bo net to shit) kto jaki ma szacunek i wizerunek w Siedlce Town.
    • Przeczytałam artykuł w TS i ŻŚ o problemach z dwoma ośrodkami kultury. Jeśli interesuje Was opinia osoby z ponad 20 letnim stażem pracy w kulturze to je przedstawiam. / dodatkowe info wyjaśniające: od kilku lat pracuję poza moją ulubioną sferą kultury i sztuki, bo po prostu zostałam wyrzucona z pracy w CKiS oraz MOK przez obecnych dyrektorów - o ich motywacji taktownie nie wspominam, od 5 lat współpracuję z TVP3 w Warszawie jako reporterka z terenu byłego woj, siedleckiego i od n...
    • W ostatnich dniach tematem numer jeden w Siedlcach jest sprawa związana z opublikowanym w Internecie kilkuminutowym filmem promującym plebiscyt kulturalny organizowany przez jeden z lokalnych miesięczników. Materiał, zdaniem wielu osób, jest oburzający i skrajnie nieetyczny. Za: podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/w-siedlcach-zawrzalo.-osrodki-wycofuja-sie-z-plebiscytu-cf08.html
    • 31 marca Podczas sesji Rady Miasta siedleccy radni powrócą do oceny działalności Centrum Kultury i Sztuki. Przed miesiącem punkt ten został zdjęty z porządku obraz ponieważ w koalicji rządzącej doszło do rozbieżności w ocenie działalności Centrum. Część radnych wraz z prezydentem Siedlec Mirosławem Symanowiczem domagała się negatywnej oceny w związku z rzekomą niegospodarnością finansową Centrum. Chodzi o wynajem Hali Targowej po zaniżonej cenie. Pozostali radni postulowali rozdzi...
    • Co Waszym zdaniem oznacza kultura polityczna. Mieliśmy jeden przykład kilka dni temu. Młodzież Wszechpolska pokazała jeden rodzaj kultury. Może macie inne pomysły propozycje?
    • W tym tygodnu miała odbyć się debata o przyszłości siedleckiej kultury. Miała bo jak się okazało nie było zainteresowania ze strony UM, CKIS oraz MOK. Rozumiejąc sezon ogórkowy nierozumiem dlaczego nie ma woli rozmów skoro jeszce nie tak dawno trwała ostra walka o obronę dóbr i zachowanie 2 ośrodków? Zapał opadł bo radni dali 90 dni?. Nic nie rozumiem.
    • www.radiopodlasie.pl/?m=135&idk=1&idw=4334 no to teraz się zacznie... Czy to Rada będzie wybierała komu dać roczny tytuł? Ciekawe czy trafi się ktoś kto sam siebie zgłosi... ;)
    • www.tygodniksiedlecki.com/t17452-noc.flirtu.htm
    • Dużo ostatnio mówimy, piszemy i słyszymy o kulturze. Głównym temetem jest połączyć czy nie połączyć. Nie chcę powtarzać, że ma to swoje drugie dno. Niemniej jednak chciałbym aby szanowni zebrani powiedzieli czym dla nich jest "kultura".
    • Debata "Przyszłość siedleckiej kultury" w Radiu Podlasie Już w najbliższą sobotę, 26 lutego, na antenie Katolickiego Radia Podlasie w ramach popołudniowej audycji "Porozmawiajmy jak ludzie" odbędzie się debata rozwojowi kultury w Siedlcach. Podczas półtoragodzinnej dyskusji poruszone zostaną, m.in. tematy: - łączenia ośrodków kultury, - perspektyw powstania w Siedlcach teatru, - budowy multikina, - finansowania kultury, - projekty zmian funkcjonowania tej dziedziny. W...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się