kultura

(35 wyników)
  • Może czegoś nie rozumiem, albo potrzeby mam tylko te niższe, ale nagle , jakimś cudem zadłużone miasto, które ma problem z bieżącymi wydatkami, jak straszył prezydent nagle wydaje prawie pół bańki na KULTURĘ. i DLA KOGO ? Niech ktoś mnie przekona, że to dla nas wałbrzyszan. Dla studenckiej braci ? Jakbyśmy miastem akademickim byli co najmniej niczym Wrocek. Noc w muzem ? A co w tym muzemum jest takiego, żeby nocą oglądać ? Co, nocą nie widać , że z każdego kąta wieje nudą i straszy ? Albo...
  • To moze podsuniecie mi jakis pomysl? Co tydzien jezdze do Wroclawia. I co tydzien ten sam problem- zwlaszcza na trasie Wroclaw-Walbrzych. Podjezdza Guliwer, ludzie sie pchaja na chama, ja czekam 15 minut na autobus, staje sobie pod autobusem, przede mna ludzi, zekam spokojnie na swoja kolej, a tu nagle przychodzi jakas panienka lub babka i sie wpycha przede mnie! Kiedy ja stoje juz ponad 15 minut ta na chama wpycha sie zeby pierwsza kupic bilet! Dla mnie jest to nie do pomyslenia. NIgdy nie w...
  • ludzie troche kultury,czy nikt was nie nauczył mowic dzien dobry jak sie wchodzi do sklepu.ani be ani me ani kukuryku.
  • Nie chcę wyjść ma zrzędę, ale coraz bardziej posty forumowiczów zniechęcają mnie do odwiedzania tego forum, a jeszcze bardziej wypowiadania się. Zniechęcają mnie przekleństwa, ordynarne wyzwiska, osobiste uwagi nie mające nic wspólnego z konstruktywnym krytycyzmem. Dopiski typu: 'Z każdym dniem przybywa osob, którzy mogą pocałować mnie...' lub inne w moim odczuciu świadczą o ubogości języka ojczystego i niskeij kulturze osobistej. Czyż naprawdę trzeba używać wulgaryzmów, żeby dosadnie wyrażać...
  • www.walbrzych24.com/1-wiadomosci/626-teatr-sie-cieszy-wok-filharmonia-i-muzeum-nie rzeczywiscie macie z czego byc zadowoleni.
  • O teatrze, przede wszystkim o Teatrze Lalek, słychać od dawna. Teraz dochodzi do tego likwidacja Galerii pod Atlantami oraz Muzeum Etnograficznego w Pstrążnej. Szczególnie tego drugiego będzie mi szkoda. Jeszcze w sierpniu miałem tam praktyki, a teraz pewnie zamkną cały skansen i nikt nie będzie płakał. Szkoda...
  • Gorąca prośba o wskazanie adresów stron internetowych przedstawiających kulturę i sztukę oraz inne atrakcje - te uznane i te dziś niedoceniane - Wałbrzycha i okolic. Które z tych stron lubicie najbardziej i dlaczego? Dziękuję za pomoc.
  • 1 stycznia 2009 r. uchwałą Rady Miejskiej Wałbrzycha dokonano podziału Muzeum w Wałbrzychu poprzez wyłączenie Oddziału Muzeum Przemysłu i Techniki oraz Oddziału Archeologii. Na bazie wyłączonych oddziałów powstała nowa instytucja kultury pn. Park Wielokulturowy - Stara Kopalnia (...) W związku z nierozstrzygnięciem konkursu na stanowisko dyrektora nowej instytucji kultury (do konkursu przystąpił 1 kandydat, który nie spełnił wymogów formalnych - nie posiadał wymaganego stażu ...
  • i szerzy się chamstwo,to jest strasznie zarażliwe,już trochę się zaraziłem
  • wywodzimy sie z roznych miejsc bardziej lub mnie artystycznych Walbrzycha, poniewaz nie odpowiada nam poziom dzialan kulturalnych miasta rok temu zrobilismy opere, chcemy kontynuowac nasze dzialania by w tym miescie DOPUSZCZONO prawdziwe i wolne tworzenie, kultura rzadzi Pan Wilkomirski z Pania Marosz i Panem Buzarewiczem wciskajac nam ze to co proponuja jest sztuka, kultura i poziomem, nie dopuszczajac innych do dzialan, traktujac Walbrzych jak prywatny obszar wplywow, prosimy o opinie, prz...
  • Postanowiłem wczoraj pojawić się z przyjaciółką na seansie "Letniego kina" w Książu. Grali akurat "Don Chichota" , z recenzji wynikało że jest to kreskówka dla dzieci starszych i dorosłych. Nie tracę zazwyczaj czasu na kreskówki, jednak po obejrzeniu ostatniej adaptacji "Alicji w krainei czarów" z Deep'em i to bez tłumaczenia, postanowiłem się skusić. Sama organizacja była ok, tj parking,miejsce itd. Doczepił bym się do ławek na hipodromie tylko, nie były zbyt czyste. Pominę też podchmieloną...
  • Witam wszytskich forumowiczow a wszczegolnosci tych którzy musza podrózowac komunikacja miejska Prosze opisywac przypadki zlego zachowania przez kierowców bo niemozna tego tolerowac ...... Standardowe zachowania oczywiscie niewszystkich kierowców Nie otwieraja przednich drzwi ,Sa niemili wyglada to tak jakby pracowali za kare (a mamy przeciez bezrobocie) Niejednokrotnie widzialem jak w momecie dobiegniecia do drzwi byly one zamykane i autobus odjezdzł , Sprzedawanie białyc...
  • Brak jakikolwiek rozwiazan bulwersuje sytulacja ze byl pobierany czynsz .To sprowokowalo cala sytulacje jest to nielegalne to sie nie pobiera czynszu za mieszkanie.
  • Skoda(4)

Czy warto kupic Skode Felicja 1, 9 Diesel
  • W wolnej chwili pobuszowałem odrobinę po stronie naszego Urzędu i nieco się zbulwersowałem. Nie wiem czy wiecie że gmina przekazuje środki finansowe różnym podmiotom na realizację różnego typu zadań. W jednym z takich konkursów przeznaczonym dla podmiotów kultury fizycznej gmina "rozdawała" pieniążki na upowszechnianie sportu. Zły jestem jak czytam że na Rajd Hałda, który jest imprezą rangi mistrzostw Polski, imprezą o dziesięcioletniej tradycji i wyrobionej marce, imprezą bard...
  • Niestety zmusiły mnie okoliczności, aby przenieść się z Wrocłąwia do wałrzycha i zabardzo nie mogę złapać tutejszego klimatu. Jedyne miejsca o jakich słyszałam gdzie można się pobawić to to waszee K10 i inne kluby techno. No jest jeszcze 9fala, znajomi mówili, że imprezy są fajne ale tam wpuszczają od 21 ;( We wrocku wypadałam, ze znajomymi często na jakieś dyskoteki w klimatach latino, disco, jazz, żeby się wyszaleć, poznać ciekawych kulturalnych ludzi. A w Wałbrzychu nie mam gdzie pujść....
  • Dnia 16 stycznia 2009 roku Wałbrzyski Ośrodek Kultury zaprasza na imprezę z cyklu “The Masquerade”. To pierwsza od dłuższego czasu impreza tego typu organizowana w Wałbrzychu. Z pewnością będzie to jedno z większych wydarzeń muzycznych w naszym, rozwijającym się coraz prężniej mieście. Dlaczego warto wybrać się na “The Masquerade”? Na pewno warto zrobić to dla muzyki, bo to ona będzie główną postacią tego wieczoru. A ta będzie podana w najlepszej postaci . I...
  • www.nww.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=14279&Itemid=47 No i mówiłam że Pan Ewageliu na eurodeputowanego. Wiedziałam że znajdzie sposób na finansowanie inwestycji. Zdik naliczy karę, zasili budżet miasta, a miasto tym sposobem pozyska środki na inwestycję. WZWiK obciąży firmy realizujące projekt i cała inwestycja będzie o połowę tańsza. Brawo Panie Stefanie Pan to ma łeb. Niech inni się uczą że jak się ma "dokumentację w porządku" (bo tak jest prawda?) to nikt nie podskocz...
  • www.powiat.walbrzych.pl/ Moje gratulacje.
  • ŚLĄSKIE TALENTY 2010 REGULAMIN Miejska Biblioteka Publiczna w Rudzie Śląskiej 41-710 Ruda Śląska, ul. J. Dąbrowskiego 18, tel./fax: 32 242 19 61, e-mail: biblio@r-sl.pl ŚLĄSKIE TALENTY 2010 REGULAMIN 1. Organizatorem konkursu ŚLĄSKIE TALENTY jest Miejska Biblioteka Publiczna w Rudzie Śląskiej. Współorganizatorami są: Miejskie Centrum Kultury im. Henryka Bisty w Rudzie Śląskiej oraz Regionalny Ośrodek Kultury w Katowicach. 2. Cele konkursu ŚLĄSKIE TALENTY to: promocja szczeg...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się