Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      kwietniu

kwietniu

(12 wyniki)
    • Witam, Mamy zamiar jechać z mężem i 5-miesięcznym dzieckiem samochodem do Bibione w kwietniu. Jeśli ktoś był w Bibione bardzo proszę o namiar na fajne apartamenty. Oraz jeśli ktoś był w okolicach końca kwietnia początku maja, również proszę o opinię na temat pogody, temperatur powietrza i wody :)
    • Wybieram się w 1 połowie kwietnia na wycieczkę - jakiej pogody i temperatury się spodziewać? Czy ewentualnie znacie jakieś tanie noclegi - interesuje mnie pokój dla 2 osób w lokalizacji blisko centrum lub metra? Czy ktoś wie - czy jeśli na tygodniowym bilecie pojadę nad morze, czy naprawdę wszystkie plaże są płatne? (interesuje mnie spacer, nie opalanie).
    • Wybieram się z rodziną (2+2) w okolice Wenecji pod koniec kwietnia (przełom kwietnia - maja). Czy ktoś wybiera się w tym terminie? www.eurocamp.pl/camping,Marina-diVenezia.xml#
    • Planuję tygodniowy w Rzymie, podczas którego wypadnie powyższe święto - mam pytanie - czy jest to dzień wolny od pracy, wszsytko jest zamknięte? Zastanawiam się, czy nie zaplanować na ten dzień jakiejś jedno-dniowej wyprawy za miasto [np Ostia Antica], ale waham się - czy wtedy "wszyscy" Włosi nie ruszają za miasto? Jak z obiektami do zwiedzania, czy będą otwarte...
    • Witam, będę tam przebywał ok. 1 tygodnia na początku kwietnia, dlatego proszę o informacje, porady co można ciekawego zobaczyć w tym rejonie (powiedzmy w obrębie ok. 100 km od Genovy), jaka pogoda wtedy panuje (czy kąpiel w morzu tyko dla morsów czy już da się w miarę wykąpać?), co warto zjeść we włoskich restauracjach itd. itp. Będę przejeżdzał obok Milanu może tam jest też coś bardzo ciekawego ? Pozdrawiam Piotr
    • Witam. Chciałbym wybrać się z żoną na wycieczkę do Włoch na wiosnę (kwiecień, maj). Zależy mi by koniecznie pojechać do Wenecji i Mediolanu. Nie ma za dużo możliwości by wycieczka obejmowała naraz te 2 miasta ale coś wyszperałem. Samolotem jest tylko „zimowe zachcianki” z Rainbow Tours ale niestety najpóźniej w marcu i niestety drogo (2200 zł/osoba same śniadania) więc zostaje autokar. I może ktoś coś podpowiedzieć ? Ja znalazłem z Itaki „Pesto presto” (WENECJA - MURAN...
    • Witam. Chciałbym się w którymś z tych miesięcy wybrać ponownie do Rzymu z Krakowa, lub Katowic. Jednak aktualne ceny biletów są trochę już zaskakujące - ok. 700 zł w 2 strony, zarówno w Centralwings, jak i Wizzair. Owszem, to pewnie bardzo popularny kierunek, szczególnie z Polski, ale jest to o ponad 100% więcej niż bilety, jakie kupowałem na tej trasie dotąd (za bilety na październik 2007 i luty 2008 zapłaciłem po ok. 300 zł w obie strony). Jak myślicie, czy warto je kupić teraz b...
    • Zastanawiamy się nad wyjazdem na narty - po raz pierwszy do Włoch. Chcemy jechać z początekiem kwietnia. Czy ktoś może doradzić: dokąd jechać (i czy w ogóle warto w takim terminie) oraz podać orientacyjny koszt wypożyczenia sprzętu? Chętnie też inne sugestie. Dzięki!
    • Marzy nam się "cruisowanie" po Toskanii samochodem. Najbardziej nam pasuje pierwsza połowa maja. Nie będzie za zimno. Może lepiej jednak zacisnąć zęby i trochę przesunąć wyjazd? No i najważniejsze. Czy jeśli pojedziemy samochodem w ciemno to w tym okresie nie będziemy mieć kłopotów ze znalezieniem noclegu? Takiego na 1-3,4 noce typu B&B lub apartmament. W jakiś malutkich mieścinach. No i jeszcze żeby ceny były w miarę ludzkie. No właśnie, z jakimi cenami należy się liczyć? Może możeci...
    • lecimy na 7 dni na Sardynie na przełomie kwietnia i marca. Nasz plan to namiot na plecach, plecak pełen jedzenia i 50 euro w kieszeni - zawsze tak podróżujemy po europie :) Gdzie najlepiej rozbic namiot- tak aby już tam zostać przez te 7 dni ?? na jakiej plazy ?? w jakim regionie ?? :) chyba ze koniecznie polecacie coś zobaczyć :) ale to podczas kolejnej wizyty na tej wyspie
    • Rezerwacja padła na maj bo po pierwsze jest dużo taniej, po drugie nie przepadamy za tłumami a po trzecie chyba najważniejsze nie znoszę upałów. Jak wygląda pogoda we Włoszech w maju? Zależy nam też aby nie było zimno i aby dzieci mogły się kąpać. I jakie są noce? Będę wdzięczna za pomoc :)
    • Wybieram się 1 raz na narty w kwiedniu do Włoch, konkretnie do Val di Fasa ( Marmolada ). Poradzcie co możecie (jaka pogoda, jakie ubrania zabrać, jak jest, jakie ceny na stkokach itp.)Dzięki za wszelkie porady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się