-
O alkoholizmie- tu mi zostala polecona i przeczytalem. Ciekawe koncepcje, choc musze przyznac poki co ciezko mi sie utozsamic, bo zalatuje troche fanatyzmem. To znaczy argumenty ktore przedstawia autor sa- w uproszczeniu co najmniej- nie do obalenia. Ale sposob, w jaki pisze, jest nazbyt emocjonalny jak na moj gust. Przynamniej widac, ze autor wierzy w to co pisze:)
Koncepcje carra sa nieco inne niz AA i terapeutow 'wiodacych' szkol, aczkolwiek tez pokrywaja sie w wielu miejscach. Przede w...
-
-
Polecam tym, którzy chcieli by wyleczyć się na prawdę, wierza że to co się z nimi dzieje ma sens. Tym ktorzy nie chcą trwać w stanie walki wewnętrznej, ale nie koniecznie tym ktorzy po prostu chcą wytrwać w abstynencji:
-
Z wielką uwagą przeczytałam ten artykuł i odetchnęłam z wielką ulgą.
Super, że nie byłam takim "przypadkiem" wobec którego wskazane było by podjęcie terapii picia kontrolowanego. Jestem pewna, że wymagałoby to nie tylko ode mnie, ale i do terapeutów większego wysiłku i zaangażowania niż akceptacja bezsilności i całkowita abstynencja.
Jestem też pewna, że nie miała bym tylu efektów ubocznych wynikających z takiej drogi, bo alkohol byłby nadal, być może nawet bardziej z centrum mojego życia...
-
Otrzymalem dzisiaj od mojego przyjaciela, znanego w swiatku polskojezycznej Wspolnoty AA jako "Meszuge", cos takiego... - Co Wy na to...!
A...
www.tiqva.pl/o-psychologii/160-12-krokow-do-pieka
-
Za wcześnie odeszłam od mojego eks. Powinnam z nim jeszcze być, aż zaczełabym go nienawidzieć, aż zaczełabym nienawidzieć siebie że z nim jestem - może teraz byłoby łatwiej. Może nie bolałoby patrzenie na to co ze sobą zrobił, jaką drogą idzie. Smutna historia wynikła z tego mojego małżeństwa :(