ma

(883 wyniki)
  • dostałam ofertę pracy (sypią się teraz, a jak potrzebowałam to nie było;). Warunki takie: 1200-1600 (brutto oczywiście, wysokość zależy od poziomu języka), ale musiałabym też zalożyć firmę tu w Niemczech albo w Polsce. I tu jest problem, bo nie orientuję się o kosztach prowadzenia takiej mini-firmy w DE. Ile z tego odeszłoby mi na miesiąc? Gdyby ktoś mi odpowiedział, biorąc pod uwagę minimalne i maksymalne proponowane wynagrodzenie, będę ogromnie dźwięczna :) pozdrawiam, Ania
  • no to sie do pana W. odezwe :-) < "http://fahrtfuercents.org/index.php?module=static&mode=map">          
  • Witajcie, Mamy pytanie do tych, którzy wyjechali i teraz układają sobie życie za granicą. Macie jeszcze zamiar wrócić do Polski? Jeżeli tak - to do tego samego zajęcia - czy już całkiem czegoś nowego? Jest do czego i po co wracać? Jak Was przyciągnąć z powrotem? pozdrawiamy, Redakcja portalu
  • Bardzo chciałabym pomóc mojej mamie, ale nie wiem jak. W 1,5 roku temu zmarł mój tato i mama została sama. Jak tylko doszła do siebie po smierci taty, zaczeła mysleć o wyjeździe za granicę do pracy. Ta alternatywa dawała jej nadzieję i podtrzymywała na duchu, zaczeła szukac ogłoszeń w internecie, wysyłac CV, ale nic z tego nie wychodzi. Widzę jak z dnia na dzień jest coraz bardziej przygnebiona i smutna. Ma dopiero 50 lat, ale w Polsce nie ma pracy dla młodych duchem 50latków. Ja ...
  • We wrześniu lecę na roczny kontrakt do Londynu. W polsce zostaje moja żona i dwójka synków (12 i 4 lata). Nie wiem czy dzieciaki (sczególnie te młodsze) nie bedą cierpiały, męczy mnie to bardzo. Czy ktoś był/jest w podobnej sytuacji? Co zrobić, żeby jakoś złagodzić im nieobecnośc ojca?
  • Dochodze do wniosku że nie ma biura w Polsce które wysyla do pracy do Anglii lub Irlandii (no chyba że ITC , grafton czy Mackenzie)no i dla specjalistów. Firmy "pośredniczące" w załatwianiu pracy są nowopowstałymi firemkami które nie mają pojęcia jak się do tego zabrać. Dlaczego nie ma postów typu :"pojechałam z biura xxx z YYY do pracy..." ! Jestem pewien że firmy nie mają żadnych ofert ,a ogłaszają się by się promować! Dlaczego o tym pisze i się uwziąłem ? Bo na kolejne...
  • Jestem kierowcą kl 1 w UK jeżeli mogęsłużuć rada pytajcie, a pomogę, moja firma poszukuje kierowców więc zapraszam do kontaktu, niechce żadnych opłat!! Pozdrawiam serdecznie!! Skoro mi pomogli, to i ja chcę pomóc!!
  • ano trzeba samemu jak np. ja :) porada = jechac, szukac mieszkania , pokoju w ogloszeniach na sklepach ew.agencjach nieruchomosci, rejestrowac sie w agencjach pracy, jak najwiekszej ilosci, unikac polskich, wziac ok 200f na poczatek i uzbroic sie w cierpliwosc, kupowac zarcie jak najtansze np. w lidlu, unikac kupowania alkoholu (2.5 f za piwo w barze ew. najtansza wodka w sklepie = 7 funtow) i najwazniejsze = PODSTAWY ANGIELSKIEGO , w czesci agencji (czytaj prawie kazdej) rozmowy ...
  • czesc chce jechac do anglii na poczatku marca z moja mama. jest po czterdziestce i angielskiego zna tylko podstawy.wiadomo ze pomoge jej cos znalezc tylko czy w tym wieku dostanie jakas prace i gdzie najlepiej szukac?
  • Moj maz od sierpnia pracuje w ok. Chester,wyjechal z ITC.Chce bysmy z corka (16 lat)dolaczyly do niego w czasie wakacji.Twierdzi,ze jego angielski pracodawca da mi prace(b.slabo znam j.angielski),corka bedzie mogla skonczyc high school....Czy po 40-tce mamy szanse na spokojne zycie tam??? Nie chodzi mi o dorabianie sie,tylko o spokojny byt.Tu maz nie mial dluuuugo pracy,mimo dobrych kwalifikacji,bylo nam trudno.Ale chcemy byc razem,a to jest mozliwe tylko w Anglii.No i to chyba sz...
  • witam mam pytanko jest tu na forum ktoś kto wie jak załatwić prace w koln? np w fordzie albo cosik takiego? mam papiery (jestem zameldowana w niemczech) i ni e umiem znaleść żadnego ogłośzenia do pracy w keln lub w okolicach może wy coś wiecie na ten temat/ albo macie jakieś num tel do pośredników?
  • help me(12)

jestem zarejestrowana w polsce jako bezrobotna ale niedlugo juz mam jechac do pracy (nielegalnie) do niemiec. problem w tyym że akurat gdy mam jechac to bede miała termin odnotowania sie w biurze pracy, a przeciez nie zostawie szansy na wyjazd zeby sie odnotowac? co zrobic? zgłosic w polsce ze wyjezdzam? do pracy czy po co???????? pomózcie jesli ktos wie. z góry wielkie dzieki
  • Witka! Mam taką oto sprawę: otóż mam możliwość wyjazdu do pracy w UK w czerwcu-lipcu. Znam średnio angielski, więc z tym nie będzie problemu. Mieszkanie koleżka mi załatwi tzn. znajdzie. Powiedział że powie gdzie iść (do którego pośrednika) żeby znależć-dostać pracę. Zastanawiam się z tego powodu iż tu w kraju mam pracę. Zarabiam około 1550/mies, wiec nie jest tak tragicznie. Ogólnie starcza mi od pierwszego do pierwszego (jak większośc pewnie). Wyjazd do UK wiązałby się zapewne z ro...
  • chodzi mi o to, czy warto jest podawać w cv, (ażeby wyjechać z jakimś pośrednikiem np. z firmą ITC), fakt, że ma się wyższe wykształcenie jeżeli chce się wyjechać jako np. pakowacz ? znam z przykładu mojego kolegi (wprawdzie nie jechał przez pośrednika), że potencjalny pracodawca powiedzial mu, że wyższe wykształcenie do koszenia trawy na polu golfowym jest "za duże". nie wiem jak to jest traktowane przez polskie biura posrednictwa pracy. czy podanie tej wiadomosci nie bedzie wada...
  • Mój mąż jest po czterdziestce,jest po studiach wydz.elektryczny.Szereg lat miał własny zakład elektr,potem prowadził inną działalność.Czytam,że jest wiele ofert pracy w Irlandii dla elektryków,ale czy w średnim wieku taki wyjazd ma sens no i jak płacą za taką prcę.Może ktoś coś na ten temat wie
  • Chcialabym podzielic sie z wszystkimi ta nowina .Nigdy bym nie uwierzyla w to, ze mi sie uda. Jestem absolwentka 5 letniego liceum medycznego, i wszyscy mnie przekonywali, ze mnie nie zarejestruja. Wrecz w gazetach firmy oglaszaja sie ze maja prace dla pielegniarek, ktore nie maja szansy na rejestracje. Oczywiscie oferuja one prace dla opiekunek za psie pieniadze.Jakby ktos byl zainteresowany to chetnie pomoge. Nic to mnie niekosztowalo, tylko tyle co te Izby maja ustawowo zapisan...
  • Ma kto namiary na urzędy w Polsce albo adresy www firm zagranicznych, które przeprowadzają rekrutację? Chodzi mi głównie o pracę w UK, może na farmach, zarówno dla kobiet jak i mężczyzn.
  • Mam oferte pracy jako asystent managera dzialu w hotelu w Dubai-u. Czy ktos ma jakies doswiadczenia, ktorymi moze sie podzielic, nt. pracy w tym dosc dla polakow egzotycznym kraju? Jak tam wygladaja podatki, place itd. Z gory dzieki! Moj mail: mickus1@gazeta.pl
  • czy ktos z was załatwiał pracę przez ell-s.com ?? wiem ze nie pobieraja opłat ,dojazd własny .. a interesuje mnie ..jaka prace oferuja .. tzn jakie warunki , wynagrodzenie.. czy rzeczywiście to co mówia tutaj , to jest realne. gamla28@hotmail.com
  • Wie ktoś? Jak tam jest z pracą?Zamierzam tam eyjechac ale nie chce w ciemno.Znam podstawy angielskiego,tzn dogadam sie ale chcialabym na sprzataczke, pomoc domowa albo opiekunka??? Prosze o informacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się