ma

(44 wyniki)
  • wykluczam gnijąca pannę młodą ;)
  • OPISUJCIE POSZCZEGÓLNE DZIAŁY ORAZ ZMIANY;)
  • ???(5)

1) Bardzo proszę o informacje na temat zakresu praw i obowiązków osoby pracującej na stanowisku "pomocnik operatora" 2) Czy taka osoba musi słuchac poleceń operatora?? a) Najstarszego stażem; b) Operatora do tego celu wyznaczonego; c) Wszystkich operatorów; d) Nie musi słuchac poleceń operatorów. Może wykazać własną inicjatywę a w razie niejasności pytać; e) Żadna z powyższych
  • Witam. Gratuluję pomysłu z urlopami pracowniczymi a w szczególności z przymuszaniem pracowników do jego wykorzystywania do końca czerwca 2009 w pełnej liczbie 26 dni przysługujących za cały 2009 rok. Pracownik nabywa prawa do urlopu analogicznie do przepracowanego okresu w danym roku. Czyli ma wykorzystać urlop który mu jeszcze nie przysługuje? Jak ten pomysł ma się do planu urlopów stworzonego na 2009rok Jakim prawem pracownicy którzy opłacili wczasy w terminie zgodnym ...
  • Ja nie zamierzam dyskutować z Tobą o przepisach prawa pracy i Kodeksu Pracy, bo nie wiem czy jesteś prawnikiem, mechanikiem czy elektrykiem – po pierwsze. Po drugie, – na co mam się powoływać jak nie na opinię i informację osób biegłych w danej dziedzinie, o której traktuje ten post tzn. w dziedzinie prawa pracy. Nie znam się na wszystkim, dlatego korzystam z informacji z książek, gazet, innych osób – chyba to jest logiczne. Odnośnie przysłów to nie zawsze jest tak...
  • Praca zmianowa i praca w nocy - porównaj się z biurem np. HR Zasadą kodeksu pracy jest, że przeciętny dzień pracy składa się z pięciu dni roboczych. Pracownik HR przychodzi o np 8:00 i ma pracę do 16:00 tzn 8 godzin. I tak od poniedziałku do piątku co daje 40 godzin w tygodniu pracy. Jego przerwa trwa od 16:00 w piątek do 8:00 w poniedziałek. Czyli 2*24h + 2*8 = 64 godziny wolnego PO PIĘCIU DNIACH PRACY. PRACOWNIK PRODUKCJI PRACUJE 7 DNI NA ZMIANY !!!! Co daje 7*8 godzin czyli 56 godz...
  • gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90439,5680423,Praca_w_nocy__czyli_na_bakier_ze_zdrowiem.html
  • A co sądzicie o "przewspaniałych" shiftach w naszej firmie . Ja mam swojego faworyta , którego nienawidzi chyba cały zakład , szczególnie zm. A . To Andrzej Chachaj .Na niczym sie nie zna , nic nie umie i trzesie d... jak tylko widzi Kołaka .A po spotkaniu z Panem Wójcikiem to ma od razu pełne gacie .Boi sie o swoja posadkę . Bo gdzie by go przyjęli z taką facjatą . Chyba do gry w filmie " Rodzina Adamsów ".Przez niego zwolniło sie juz dwóch moich fajnych kumpli ..
  • Witam Kolezanki i Kolegów.Jestem na tym forum jako użytkownik po raz drugi.Musiałem jednak założyć nowe gdyż zapomniałem hasła( cichy_lowca).Ale od początku..Piszę tu gdyż bedąc ostatnio na nadgodzinach na byłej mojej zmianie A spotkała mnie przykrość.W związku z paszkwilami ktore jakis sfrutrowaniec pisał na mojego kolegę Sławka ,zostalem o to posądzony.Mówi się też że to ja wypisuję najgorsze paszkwile na tym forum .To NIEPRAWDA!!!!!!!!!!!!! Jakiś cham najgorszego pokroju robi ...
  • Forum zniewieściałych chłopczyków, żydowskich płaczek i sfrustrowanych rozwodników. Cieszcie się, że macie wypłatę, dzieki której możecie nakarmić swoje i swoich bliskich brzuszki, aby dalej wieść żywot białego niewolnika. Wzór wypowiedzenia znajdziecie w internecie. Tylko gdzie w swojej zapyziałej okolicy dostaniecie tak dobrze płatna pracę?!
  • Dużo rzeczy mi się w Technicolorze nie podoba, ale poziom tego forum zszedł poniżej rynsztoka, który niestety szkodzi firmie. Liczyłem, że może przedstawiciele Solidarności zaczną coś pisać sensownego ale widać i oni zamilkli i nie uważają że jest to sposób na komunikację z załogą. Ogólnie rynsztok miejsce dla niezrealizowanych frustratów i dewiantów, jak ma tu pisać Filipiuk....?????????
  • Ostatnio widzialem meila w ktorym bylo napisane ze wygaszacz monitora bedzie sie wlaczal po 5 minutach. Spowdowane jest to wymogami klienta. Czy ktos moze wyjasnic jaki to ma zwiazek, bo ja nie moge jakos tego zrozumiec...
  • Cos widze, ze nikt sie nie pokwapil, aby poruszyc watek jakze idiotycznej kwestii dotyczacej "samogwaltu" (jak mowia ochroniarze samokontroli). Ja mam takie jedno proste pytanie......... Czy ktos w tej firmie totalnie upadl juz na czerep??? A moze poprostu jakis "bóg roboli" z gory nie zdaje sobie poprostu sprawy z tego jak teraz wyglada kontrola zwyklego szarego pracownika. Proponuje aby jakas "szyszka" wyszla o pelnej godzinie, w ktorej konczy sie zmiana (06.00, 14.00, 2...
  • witam, Swój wniosek - obecnie modne jest powiedzieć post a w TC TIPS kieruje do kolegi Filipiuka mimo że nie powinien być On jego adresatem - tylko że dział HR w TC to ..... Otóż Janusz, wiesz co to PFRON, wiesz co to zakłady pracy chronionej, wiesz być może, że nasza konkurencja zatrudnia osoby niepełnosprawne etc - dlaczego ? No może są filantropami, ale jeśli nie to pewnie chodzi o pieniądze i wizerunek firmy. Mam prośbę do Ciebie, pracujesz od początku istnienia firmy, widziałeś ...
  • Więc ja mam jeden, a może nawet dwa... 1) Wiadomo, że każdy uważa się za pracownika roku, sumiennie wykonującego swoją pracę :)) HEH, niektórym przydałoby się trochę samokrytyki, a tym czasem popadają w narcyzm :))) Dlatego uważam, że Liderzy, bądź Kierownicy powinni dyskretnie spoglądać, wyłapywać i nagradzać dobrych pracowników... ewentualnie, zgłosić wyżej do samego guru, że odwalają kawał dobrej roboty, i nagrodzić trzeba. Koniec siedzenia, pierdzenia w stołki, wałęsania ...
  • Odchodzą od nas doświadczeni Operatorzy co firma robi aby ich zatrzymać??? Odejście doświadczonego operatora który pracuje 3-5 lat jest stratą jestem w stanie przekazać wiedzę odpowiadającą temu poziomowi ale na to potrzeba czasu to raz a dwa doświadczenia 100% nie da się przekazać i swoje z maszyną trzeba się przemęczyć. Forma motywacji: 20-40zł podwyżki rocznie ocena roczna totalna fikcja bo B za dużo osób nie dostanie limity odgórnie są nakładane o "A" można zapomnieć Progra...
  • Ogłaszam konkurs na największego buraka i chama Ja wystawiam kandydaturę "Słomianego" jest to były technik z TCHOMSON-a ale od kiedy został menadżerem pionu technicznego. Poczuł się lepszy ważniejszy. Na stołówce były dwa wolne miejsca przy stoliku operatorów słomiany z jakimś inżynierem chcieli zjeść inżynier zapytał się czy może się dosiąść a słomiany: "Ja z robolami nie będę jadł" i nie usiadł dopóki nie zwolnił się cały stolik. Ostatnio zatrzymał koledze maszynę na 30 min otwie...
  • Czy twoi przełożeni właściwie doceniają Twoją pracę i zaangażowanie?
  • Panie filipiuk cala Polska jutro ma wolne a my? jak niewolnicy pracujemy.Nawet w obozie koncentracyjnym w 42roku dnia 1maja mieli wolne od pracy! bo po co? bo firma jest biedna i musi zarobic,bo ten jeden dzien cos zmieni i firma na tym straci,a przeciez wystarczy niech ktos bedzie tak uprzejmy i zadzwoni do odpowiedniego organu panstwa i poda adres i miejsce firmy i zaplacicie ogromna kare za to ze w dzien ustawowo wolny od pracy normalnie pracujemy!!! pozdrawiam
  • Witam. Jestem pracownikiem firmy " konkurencyjnej " a konkretnie tłoczni z południa Polski. Jeżeli ktoś ma pytania odnośnie warunków pracy oraz innych aspektów , zapraszam do dyskusji. Chętnie wymienię sie doświadczeniami i spostrzeżeniami. Może rozwiązania w mojej firmie pozwolą rozwiązać problemy w waszej i na odwrót. Odpowiem na wszystkie pytania. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się