ma

(255 wyników)
  • Trwa intensywna promocja w mediach rewolucyjnego ubezpieczenia na życie proponowanego przez firmę 4LifeDirect z siedzibą na Gibraltarze. Rewolucyjność ubezpieczenia zasadza się na tym, że ubezpieczają każdego kto oddycha, w dodatku do 85 roku życia. Ograniczenie wypłaty jest takie, że klient nie może umrzeć wcześniej niż po roku od daty zawarcia umowy, a jeśli ma np. raka albo inną poważną chorobę, to musi pożyć jeszcze 3 lata. Oczywiście składki są stosunkowo wysokie (przynajmnie...
  • Wiem, ze to nie duzo, prosze sie nie smiac:) Ale dla mnie jako studenta to i tak kupa kasy;) Czy mozna je jakos madrze ulokowac czy to zbyt mala kwota i lepiej po prostu wydac :) ? A moze da rade pobawic sie troche na gieldzie z tymi pieniedzmi? Zupelnie nie znam sie na finansach, jestem calkowitym laikiem... Ale tak sobie pomyslalem, ze moze warto tym razem pomyslec inaczej i zamiast cos za to kupic isc troche inna droga. Nie musi to byc nic super bezpiecznego, bo jesli ma to wyg...
  • Myślę nad tymi funduszami i myslę... Mój cel to inwestycja na około 10-15 lat ,żeby uzbierać co nieco dla dziecka. Po drugie jednocześnie za 2-3 lata mogę potrzebować pewnej kwoty pieniędzy np. na zakup samochodu. Wymysliłam parasol ING i w jego ramach wpłaty miesieczne po ok. 100-150 zł do każdego z dwóch funduszy: ING Subfundusz Akcji Plus oraz ING Budownictwa i Nieruchomosci. I planuję na razie nie ruszać środków z funduszu akcyjnego, zaś za 2-3 lata planuję wykupić jednos...
  • Oczywiście na taki, gdzie takie minimalne wpłaty są dopuszczalne. Zakładam, że wpłacałbym tak przez co najmniej rok, ale kwota i tak mała. Bawić się w to w ogóle? Bo czasem mi coś zostaje na koniec miesiąca, nie chciałbym tak po prostu przejeść wszystkiego...
  • Wytłumaczcie , dlaczego taniejące jednostki są takie super do kupowania? Zakładam dwie opcje: jednostka kosztuje 10 pln w drugiej 20 pln kupujemy za 1000 pln I- 100 jednostek II- 50 jednostek po sesji mamy wycenę jednostek- rosna o 2% czyli jednostki kosztuja analogicznie 10,2 i 20,4 dobra i co dalej, bo mam wrazenie że to jakies mydlenie oczu się zaczyna. Zarzadzający zachecaja , kupuj bo tanio! Będzie rosło- na pewno! Kiedy? Nie wiadomo. Pytam obdzierjąc się ze wszy...
  • Witam, proszę o opinię na temat moich planów: na początek wpłata 20-30 tys., potem 1 tys. miesięcznie: 30% akcyjne: po 10% na AIG AKCJI, PZU MAłYCH I śR. SPółEK, DWS MAłYCH I śR. SPółEK, 30% zrównoważone: po 10% na SEB1, DWS, UNIKORONA 40% stabilne: po 20% na SEB4, AIG STAB.WZR. Nastawiam się na inwestowanie długoterminowe, minimum 10-15 lat. I mam dodatkowe pytania: Czy warto się tak rozdrabniać? Czy ta pierwsza większa wpłata to dobry pomysł, czy lepiej równomiernie co ...
  • Nie znam się na tym w ogóle,ale uległem namowom Pana w Kredyt Banku.Wpłaciłem wszystko czyli 30 000pln na fundusz "KBC Index Nieruchomości II FIZ" + prowizja 2,8%i widzę że już mam w plecy 5,84 PLN na każdej stówce,nie licząc prowizji. Ten Pan mnie zapewniał że fundusz daje gwarancję zwrotu całej kwoty w przypadku straty czyli spadku wartości.Czy to prawda-co powinienem zrobić?
  • Dysponuję znaczną jak na polskie warunki kwotą - 100tys. PLN, do tego dochodzi około 1000PLN miesięcznie, który mogę przeznaczyć na oszczędzanie. Postanowiłem zainwestować te pieniądze w fundusze. Założyłem konto w mbanku i teraz przystępuję do dzieła. Cała kwotę wpłaciłem już na funusze RP i co parę dni będę konwertował pewną kwotę do FA. Horyzont inwestycyjny to ponad trzydzieści lat bo myślę tu o emeryturze. A oto mój pomysł na konwersje: wybieram dwa dni w tygodniu (niech to b...
  • Sorry za prywatę.Otóż ma pytanie i zarazem prośbę.Czy istnieje mozliwość stworzenia strony internetowej na której można by było zamieszczać wykresy,artkuły,forum itp.Chodzi o bezpłatny jakiś serwer na którym mozna umieścić na taką stronę i stworzenie takiego czegoś oczywiście jako hobby podobnie jak ja to robię.pozdr..
  • Czyżby wszystkie byki siedziały ba giełdzie? ;-) [img]https://img.interia.pl/kobieta/nimg/Byk_opis_znaku_1375365.jpg[/img]
  • Czy ma ktos otwarty Fundusz Inwestycyjny w Aegonie? Doradca z Expandera powiedział, że po 10 latach otrzymam całość moich wpłat wraz z odsetkami - w zależności od sytuacji na giełdzie. Jednakże ostatnio pracownik Nationale Nederlanden powiedział mi, że tak sie nie stanie - że odzyskam tylko połowe moich składek. Kto ma racje?? Prosze o pomoc.
  • Na dzień dzisiejszy z tego co wiem gdy jako osobę uposażoną wskazałem żonę, to gdy padnę: 50% moich środków przelewają jako wirtualne na jej OFE a kolejne 50% dostaje gotówką pomniejszoną o 19% podatku czyli tak naprawdę 40,5% zabezpiecza rodzine (i odwrotnie gdy ona wskazała mnie). Jak wygląda sprawa dziedziczenia gdy: 1)jako osobę uposażoną wskażę w 100% małoletnie dziecko i powiedzmy zejdę z tego świata przed uzyskaniem przez nie pełnoletności ? 2) jako osobę uposażoną wskażę w 100% m...
  • Dawno tu nic nie pisałem , ale po za czytaniem maiłem inne sprawy na głowie :-) a teraz poprosiłbym o pomoc, opinie. Do tej pory inwestuje w Arkę (różne fundy) + IKE PKO TFI i na te produkty nie narzekam. Z racji ,że na świat przyjdzie pociecha - trzeba o niej pomyśleć. Wyeliminowałem ofertę produktów zwanych "programami systematycznymi" gdyż min: nie mam pewności, że za x lat dziś pozornie mała kwota systematycznej wpłaty będzie dla mnie na pewno mało obciążająca. Stąd poszukiwałbym ja...
  • Zapraszam do zapoznania się z ofertą Mojego Towarzystwa Ubezpieczeń, prezentowaną przez agenta Pocztowej Agencji Usług Finansowych. Należące do Grupy Ergo Hestia Moje Towarzystwo Ubezpieczeń S.A. oferuje proste i tanie ubezpieczenia komunikacyjne i majątkowe dla Klientów indywidualnych i przedsiębiorstw. Oferta wyróżnia się unikalnym na rynku systemem likwidacji szkód, który w 2006 roku został nagrodzony godłem promocyjnym Teraz Polska. Ubezpieczenia MTU to najtańsze OC i AC na rynku. Zapras...
  • Witam, dostałem ofertę pracy w HMI, przy sprzedaży Eventusa, czy ktoś może wie jak wygląda struktura zarobkó w tej firmie, bo przed pojechaniem na szkolenie niczego nie mona się dowiedzieć. Z góry dziękuję
  • Dzień dobry. Mój brat uległ śmiertelnemu wypadkowi na drodze. Idąc ulicą nagle potrącił go samochód z dużą prędkością. W drodze do szpitala karetką niestety zmarł. Sprawca zbiegł z miejsca zdarzenia, sprawa trafiła do prokuratury. Brat był ubezpieczony w Allianz. Owa firma owszem chciała wypłacić kwotę zadośćuczynienia po stracie osoby bliskiej, jednak po 2 tygodniach na obietnicach się skończyło. Czy ktoś mógłby w tej sprawie coś doradzić, jak uzyskać te pieniądze?
  • drodzy forumowicze. załóżmy taką sytuację. Za granicą nastąpił wypadek na drodze publicznej, asfaltowej, na quadzie. Kierujący "złapał" pobocze na prostej ale wąskiej drodze, co skończyło się wpadnięciem do rowu i połamaniem żeber. W OWU towarzystwo ubezpieczeniowe zastrzegło wyłączenie odpowiedzialności dla "sportów motorowych". Nie ma tam jednakże definicji co to jest sport motorowy oraz nie są wyszczególnione poszczególne jego dyscypliny. Natomiast w umowie na wypożyczenie quada ...
  • Cześć. Mam 9-letnią córkę i pomyślałem, że może by jej wpłacać jakąś kasę na fundusz (lub coś w ten deseń, nie orientuję się) aby w wieku ~20 lat miała na semestr studiów na Harwardzie ;-D A tak serio - może mi ktoś łopatologicznie wyjaśnić jak to działa? Załóżmy, że mogę na ren cel przeznaczyć 250 PLN miesięcznie. Jak zacząć, czy w trakcie trwania odkładania mogę coś zmieniać, czy wiążę się na jakiś okres? Co dzieje się z kasą w tym czasie? Ile będzie do dyspozycji kasy np...
  • Witam serdecznie. Jakieś 2 miesiące temu rozwiązałem umowę z ING na ubezpieczenie Strategia Lwa. Wytrzymałem tam równe 2 lata. W tym tygodniu dostałem przelew który wynosi w przybliżeniu 38% tego co wpłaciłem i ok, ale na jakiej podstawie oni to wyliczyli? czy nie powinienem dostać jakiegoś pisma w tej sprawie? pozdrawiam
  • Pani Fedak chce ekspresowo zrobić następujące rzeczy: 1. Dać wszystkim możliwość wypisania się z OFE i przeniesienia środków do ZUS-u 2. Obniżyć wysokość składki do OFE (dla tych którzy tam pozostaną) z 7,3% do 3% składki emerytalnej, przy jednoczesnym zwiększeniu możliwości zaangażowania OFE w akcje do 90% (teraz jest 40%) 3. Umożliwić jednorazową wypłatę środków zgromadzonych w OFE (po osiągnięciu wieku emerytalnego) - ale tylko dla tych osób, które w I filarze czyli ZUS-ie zgr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się