ma

(208 wyników)
  • Aukcja, którą wystawiam dotyczy pomiaru, wyceny i wykonania projektu. Niestety notorycznie jes usuwana. Sprawdziłem i takich aukcji jest bardzo dużo i niczym w tresci nie różnią się od mojej. Dlaczego akurat moja jest usuwana? Zaczyna mnie to porządnie wkurzać. Czy ktos może mnie oświecić?
  • Produkt bedzie dostepny od 24 listopada,tymczasem jest juz wystawiony na aukcji z opisem z gazetki(sztuk 3 -zamazana data kiedy bedzie dostepny oraz cena rzecz jasna).Tak sie zastanawiam,czy tak mozna?
  • Panie Macieju, zgodnie z tym co Pan pisał w wątku "Allegro podane do sądu" proszę o oddanie mi konta o numerze UID 761. Konto zostało zarejestrowane na mnie, a teraz należy do kogoś innego. Jak to jest możliwe? Pisał Pan m.in.: "Konto pana Macieja zostało zablokowane, ponieważ nie jest jego własnością. Należy do osoby, której dane zostały podane podczas rejestracji" OK. Podczas rejestracji zostały podane moje dane. "własność konta jest z finanosowo-prawno-karnego punktu widzenia...
  • Mnóstwo aukcji ma taki dopisek: "Sprzedaż ma charakter detaliczny" po czym okazuje się, że na aukcji KT, gdzie sprzedaje się setki sztuk kupić można najwyżej trzy. Wysyłka jednej karty micro SD kosztuje 10zł! Jak by ktoś kupił dwie, to już 15, a za trzy 20zł. Bo jak wiadomo karta micro SD waży dobre 1,5kg. Przykładowa aukcja: ssl.allegro.pl/item447913886.html Przyczyna prosta. Unikanie prowizji. Dziwi mnie, że nikt z tym nic nie robi. Z regulaminem jest to niezgodne, bo to doliczani...
  • czy mi je wreszcie odblokuje, czy za pół roku napisze znowu "proszę zgłosić się za kolejne pół roku" a może napisze "nadal nie ma podstaw do odblokowania konta" ? moje tickety 12942020, 12942688 dlaczego mam sie zgłosić za pół roku? czy to jest widzimisię pani, która obsługuje moje konto?
  • 3 dni temu zablkowano mi 3 konta. 2 z nich miały status supersprzedawcy. Zablokowano je z mojej winy, zgadzam sie. Napisałam bardzo nieładnego maila do kupującego i bardzo tego żaluję. Przeprosiłam kupująca telefonicznie i mailowo, pani ta napisała 2 maile proszące o odblokowanie moich kont i cisza. Czy mogłabym prosić ekspertów o sprawdzenie mojego przypadku - konta app80, antea7 oraz knifestore. Są to konta mojej firmy, której jedyna działalnościa jest handel na Allegro. B...
  • Pewnie macie większe doświadczenie niż ja pierwszy raz coś wystawiłam i nie widzę żadnego zainteresowania moimi aukcjami?? Co jest z nimi nie tak?? Zły opis?? Za wysoka cena?? Czekam na wasze rady i opinie. 3 aukcje wystawiałam wcześniej na 10 dni www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6319581
  • witam. może ktoś miał taki przypadek - jak można wybrnąć. wpłata dokonana na poczcie na konto internetowe a na koncie odbiorcy nie ma. jak reklamować? pozd.
  • Według mnie prowizje serwisu są horrendalnie wysokie. Czy kiedyś spadną ? Czy konkurencja e-bay jeszcze za słaba ?
  • Pomijając fakt, że od jakiegoś czasu trafiam na samych oszustów na allegro to jeszcze sam serwis ma głęboko w poważaniu Kupujących. Ostatnio kupiłam dla męża grę na Wii. Pieniądze przelałam tego samego dnia. Gry nie otrzymałam, ponieważ Sprzedający nie posiadał jej i twierdzi, że magazyn nawalił (często ma z tym problem, sądząc po komentarzach). Pieniądze mi zwrócił, gdy go postraszyłam policją. Natomiast on wystąpił do Allegro o zwrot prowizji za niesfinalizowaną transakcję! Podał powód -...
  • Temat nie dotyczy ściśle allegro, ale jest ze sprzedażą wysyłkową w 100% związany; zresztą zakup o którym mowa pochodzi z allegro. Właśnie odebraliśmy z żoną ze skrzynki wymiętolony anonim na druku awizo GLS. Osoba podpisująca się numerem telefonu napisała nam, że przesyłkę, którą do nas wysłano zostawiła... komuś innemu, podając adres, pod którym zostawiła paczkę, pod naszą nieobecność! To się nazywa doręczenie zastępcze. Mówiąc krótko, kurier może zostawić paczkę pod Waszą nieobecno...
  • Witam Prawie dwa lata temu moja dziewczyna zostala oszukana przez oszusta ktory podstepnie przejal jej konto allegro. Oszukal wiele osob na okolo 150000 zl. Wszystko to jednak zrobil sprytnie tak, ze skierowall podejrzenie na moja dziewczyne. Sprawe jednak my zglosilismy na policje, zawiadomilismy allegro, urzad skarbowy oraz pomoglismy w naprowadzeniu na oszusta. Allegro jednak zablokowalo konto allegro mojej dziewczyny i zaraz po tym moje prywatne konto a jako przyczyne podano ze o...
  • Komentarze odwetowe to istna plaga. Nikt nie czyta przecież odpowiedzi na negatywny komentarz by wyrobić sobie zdanie odnośnie zasadności tylko patrzy - tyle i tyle negatywów. Prześledziłam komentarze negatywne wystawione kilkunastu allegrowiczom oraz odpowiedzi na nie. Tak na oko, na moje wyczucie - typowe odwety za negatywny komentarz to prawie połowa. Na każdy mój negatyw (a nawet na próbę podjęcia sporu) pojawiał się wystawioney przez sprzedającego. No i tak zgromadziłam ich ki...
  • Witam. Być może przyda się wszystkim szukającym tanich rzeczy, lubiących licytować......... Przy centrum handlowym Totu.pl (www.totu.pl) rusza nowy serwis aukcyjny (www.totu.pl/aukcje). Dla wszystkich którzy wystawią swoje aukcje do 30 kwietnia korzystanie z serwisu (sprzedający) za darmo. Zapewniam, że nie jest to kolejna ściema ani żaden lichwiarski system licytacji. Pozdrawiam
  • Tydzień temu kupiłem nowy nieużywany telefon na allegro (kup teraz) za 500zł. Wartość rynkowa telefonu to 1000zł. Sprzedający wystawił 10 takich telefonów. Okazało się że aukcja jest grzecznościowa (co nie było zapisane w opisie aukcji) a koleżanka sprzedającego która wystawiała telefony tłumaczy że jej przewoźnik miał wypadek, leży w szpitalu w śpiączce a telefony zostały rozkradzione z miejsca wypadku. Początkowo w ogóle podawała się za żonę sprzedającego co okazało się kłamstwem, podawała ...
  • Wystawilam i sprzedalam przedmiot. Nie wiem jakim cudem pojawila sie opcja ,,place przez Allegro"? Niczego nie aktywowalam! Kupujacy zamiast wplacic pieniadze na moje konto, wplacil je najpierw na Allegro. Nie mam ochoty na tego typu forme platnosci! Co zrobic, zeby to zablokowac?
  • witam, jak Waszym zdaniem jest? czy Swistak.pl ma szansę dorównać niedługo Allegro? myślę, że ma swoje duże plusy, obsługa miła i na temat, a co najważniejsze sprzedaż za darmo, a jest tam coraz więcej kupujących i sprzedających, korzystał ktoś z tego portalu i sprzedawał?
  • Proszę o pomoc.Mój login na allegro to KWIATEK-75. Złamałam regulamin allegro,założyłam dwa nowe konta pomimo blokady za brak opłaconego pierwszego konta.Pisałam maile poprzez formularz kontaktowy.Dostałam odpowiedź że oprócz tego naruszenia istnieje jeszcze udostępnienie konta innemu użytkownikowi.Razem z mężem logowaliśmy się na allegro z tego samego komputera,każde na swoje konto.Nie licytowaliśmy,nie podbijaliśmy,nie złamaliśmy regulaminu celowo.Tym bardziej że mąż przestał sprzedawać na...
  • 72 godziny to jakaś ściema. Zablokowali mi konto za 3 prośby o zwrot prowizji. Jedna z tego byla pomylona i sprzedający wycofał ja niezwłocznie po mojej reklamacji. Ale konto mam nadal zablokowane i mimo 3 wysłanych wiadomości do allegro (pierwsza TICKET 16128358) mają mnie gdzieś :(
  • Sprawa ma się tak: Wystawiłam na sprzedaż buty dziecinne, na drugi dzień dostałam telefon od pani, która była ogromnie zainteresowana i zaproponowała rozsądną cenę. Buty wycofałam ze sprzedaży i wysłałam do klientki, która międzyczasie napisała do mnie jeszcze 15 maili, na które dostała rzeczowe odpowiedzi, dostała 15 dodatkowych zdjęć, bardzo wyraźnych. Niczego nie ukrywałam, ponieważ buty cieszyły się zainteresowaniem i najprawdopodobniej i tak bym je sprzedała... Dziś dostałam maila...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się