ma

(624 wyniki)
  • Od maja zeszłego roku, kiedy to pani Zgierska (Dyr. BAM Warszawa) zwolniła mnie po 18 latach pracy w PKO - modliłam się, aby i ją ktoś tak potraktował. Nie szanowała pracowników, była wyniosła a zarazem niekompetentna. Ile osób skrzywdziła !!!!!. Ile przez nią płakało !!!!. Mnie - wręczając wymówienie poradziła abym poszła na kurs manicure !!! - myślałam, że serce mi pęknie. Przez 26 lat pracy zawodowej nie poznałam tak perfidnego przełożonego. Kiedyś w BAM-ie ludzie byli dla siebie przyjażn...
  • Jeśli w standardach jakości obsługi klienta określa się jak powinniśmy być ubrani to czy nie powinniśmy dostać co najmniej dodatku za pranie tych rzeczy? Nie mówiąc już o tym że najlepiej byłoby gdybyśmy dostali służbowe ubrania. Nie jest moim marzeniem posiadanie całej szafy białych bluzek z kołnierzykiem i szarych garniturków. Dlaczego mam wydawać na to swoją kasę. Myślę, że coś tu jest nie tak. Rozumiem, że pracując w banku należy schludnie wyglądać, nie biegam do pracy w swe...
  • pko w serwisie ipko.pl ma bledy przy logowaniu wychodza jakies dziwne prosby o kody jednorazowe - szukaja jeleni .... szczegoly www.szukaj.czest.pl/
  • "Wprost": Pruski ma zostać szefem PKO BP (Wprost.pl/10.04.2008, godz. 15:22) Jerzy Pruski, były wiceprezes NBP, ma zostać prezesem banku PKO BP - podaje wprost.pl. Wybór Pruskiego jest już pewny, mimo że konkurs na szefa tego banku jeszcze się nie zakończył. Spotkania rady nadzorczej banku z kandydatami na fotel prezesa mają trwać do piątku. Największym atutem nowego prezesa są podobno jego zasługi w dyskredytowaniu prezesa NBP Sławomira Skrzypka. Pruski, uznawany za człowieka był...
  • Co słychać w CRW ? Kiedyś było dużo szumu o tej jednostce a teraz cisza jak makiem zasiał. Czy zaczęły się już zwolnienia, o których tyle pisano ?
  • Napiszcie, czy są w ogóle takie Oddziały , w których kasjer nie ma zapewnionej przerwy śniadaniowej. Kolejka klientów jest cały czas, a kiedy kasjer wychodzi z boksu to i naczelnik się burzy i klienci też. Jest przerwa , ale w czasie godziny rozliczania się z kasy, czyli jest to szósta-siódma godzina pracy. Czy to jest normalne? Podajcie nazwy miejscowości, w których tej przerwy nie ma. Można wytrzymać 3-4 godziny bez jedzenia ,ale 7 ????? Dyrektor i naczelnik boi się wiecznego ...
  • Do lutego br w naszym regionie był "spokój". Nie było szalonych zwolnień. Zmieniło się. Są oddziały, w których odchodza lub odeszło 50% załogi. Rekrutuje się najwiecej ludzi młodych i młodziutkich ze srednim wykształceniem bądź rozpoczynajacych studia. Czasami zdarza się mi ich widzieć. Twarze trochę przerazone, bo bank, prestiż - dla nich jeszcze prestiż... Po miesiącu, dwóch odchodzą, zdarza się, ze nawet nie zwalniajac się nawet. Wychodzą i nie wracają. Odchodzi najlepsza kad...
  • Droga kadro zarządzająca w regionie śląsko-opolskim! Kto mąrdy i ambitny niech ucieka z tego bagna jakim jest PKO - a szczególnie w tym regionie. Ludzie (nieliczni do dzis przyjaciele) pisze do Was!!! Obudźcie się. Troche własnej godności i szacunku dla samego siebie. Jak długo będziecie pozwalac sobie na żałosne i obrażliwe teksty że Was wyrzucą, że nic nie umiecie. Ja miałam tę odwagę żeby odejść i to była najlepsza zawodowa decyzja. Teraz mam pracę gdzie szanuje się fachowców,...
  • No nas to pozamiatali !!! ZB CIT Warszawa przestaje istnieć. Ciekawe kto się zajmie tym gównem ?
  • Właśnie mija rok jak założyłem to forum. Każdy z nas może sam ocenić przydatność tego forum. Moim zdaniem jest przydatne. Pomogło zobaczyć niektórym osobom co dzieje się w tym Banku. Pozdrawiam wszystkich pracowników Banku PKO BP SA począwszy od ludzi szeregowych w tych najmniejszych oddziałach a konczywszy na Zarządzie Banku. Gorące pozdrowienia dla byłych pracowników emerytów i tych którzy już odeszli bo mieli dosyć oraz tych co zostali zwolnieni. mobbing_pkobp
  • Jutro nasz wielki dzień. Czytam, że tu i tam ktoś ma wątpliwości, ktoś się łamie, ktoś się zastanawia. Posłuchaj mnie jeden z drugim: nawet jak właśnie dostałeś stuprocentową premię, podwyżkę, czy awans, nawet jak siedzisz na wygodnej posadce w rodzie lub centrali - pomyśl o innych. O twoich kolegach i koleżankach, którzy muszą egzystować za 1000 zł miesięcznie (takie zarobki w banku to nasz wspólny wstyd, a hańba dla zarządu), o tych na lekach psychotropowych, ze strachem myśl...
  • witajcie kolezanki i koledzy, czytam te wasze posty - wiem wiem - macie sporo racji, ale... taka sytuacja jest w kazdym banku. Wiem co mowie - moj znajomy odszedl z PKO do Millenium i tam dopiero poznal to o czym wy teraz piszecie, a bylo to 4 lata temu... Uciekl juz z tego Millenium ale jak szukal pracy to z pocalowaniem w d... przyjalby sie ponownie do PKO. Dlatego nadszedl czas i u nas na zmiany-inaczej nie utzrymamy sie na rynku i my wszyscy stracimy prace. Wydaje mi sie ze n...
  • w oddziale w Jeleniej są "super " Panie Dyrektorki :-) mają swoich wybranych , gdzie są odpowiednio wynagradzani ,dostają premię ( a nawet podobno jest zawyżana aby się z nimi poddzielIć ) itd ... ponadto nie wiadomo na czym się znają ? a co robią w trakcie pracy ? to sie nawet w głowie nie mieści ... np narty w samochodzik i dawaj na górki w Szklarskiej w trakcie pracy ...nie wspomne juz o moczeniu nóg pod biurkiem , jak jest gorąco ..zakupy i fryzjer na porzadku dziennym .. ...
  • Jak długo i w jakich wydziałach pracowałaś w banku? I co się wydarzyło, że Cię już u nas nie ma? <gusta muzyczne mamy podobne, ach jakie podobne!!!a Chrisa Bottiego słuchasz?jednego z podanych przez Ciebie nie słuchałam, zaraz nadrobię straty;)> pzdr.
  • Drogie Koleżanki i Koledzy Nie będę pisał co myślę i czuję jak patrzę na to co się obecnie dzieje w Naszym Banku. Dziś mija dokładnie 15 lat od kiedy jestem Pracownikiem Banku. Zasady budowania ładu korporacyjnego jeszcze nigdy nie były takie specyficzne i skuteczne?! Wyższe zyski przy coraz mniejszych kosztach osobowych. BRAWO. Tak powinno być w każdym Banku!!! Skuteczna motywacja to podstawa biznesu. Inflacja 5% a podwyżka? Zależy gdzie pracujesz i jak zostałeś "przewartościowany". Na...
  • I PO CO TYLE HAŁASU O N I C !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestem zła zła zła - to są kpiny z ludzi nic więcej , jak jesteśmy żebrakami tak będziemy a teraz nawet święta bez tego pożal się Boże bonusa A z jaką radością dziś przy 189 klienta wstawałam na powitanie i pożegnanie............. 189 x 2 hmmmmmmm No więc gdzie ta podwyżka bo do 2tys mi trochę brakuje a i są co mniej mają ode mnie Ludzie ponastawiali się na co najm 300 do 500 zł a tu D U P A
  • Mam świadomość popełnionych błędów, nieznajomości procedur i nie mogę się już doczekać kiedy mnie zwolnią. Pewnie dyscyplinarnie, bo jak inaczej. I nie chcę już pracować powiem Wam, że serdecznie nie chcę w żadym banku. Jedyne co przeżywam to to, że wciąż muszę tam chodzić, pisać plan naprawczy, nie cieszy mnie weekend bo i tak w pn trzeba iść do pracy. Plany wykonuję marnie, byłam już dwa razy w tym kwartale na zwolnieniu, ja chora, dzieci chore, mąż zapracowany. Nie ma PKO ze mnie pociechy ...
  • podobno "podwyżka" miała być dla wszystkich...:) w moim przypadku ominęła mnie szerokim łukiem...!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się