Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      macedonia

macedonia

(8 wyników)
    • Witajcie Niedawno odbyłem z żoną podróż na Bałkany (już drugą) i chciałem podzielić się wrażeniami – kiedyś czytając takie relacje zdobyłem sporo info pożytecznych w moich wojażach, być może teraz ktoś inny te sobie skorzysta :-) Podróż zaczęliśmy w rodzinnym Rzeszowie. Przejechaliśmy granicę ze Słowacją w Barwinku i omijając główne drogi chcieliśmy dotrzeć (przez Stropkov, Vranov i Trebiszów) na Węgry. Dojechaliśmy do przejścia w Slovenskim Nowym Mescie i tu niestety ...
    • macedonia zniosła do 15.09. wizy dla polaków. no i co - okazało sie , że jestesmy kompletnie nieprzygotowani. brak przewodników, wiedza o walorach turystycznych prawie żadna. chyba ten kraj nie zasługuje wyłącznie na tranzyt do popularnej juz grecji. czekam na z niecierpliwoscia na posty od prawdziwych pionierow tego kierunku liczac na błyskawiczne wykorzystanie waszej wiedzy, po niespodziewanej szansie na poznanie tego kawałka bałkanów. pozdrawiam serdecznie forumowiczów.
    • tak, św.Jerzy ze skrzydłami od archanioła Michała
    • 4 jezioro na świecie? To chyba nieporozumienie...
    • Przymierzam się do samotnego wyjazdu do Serbii lub Macedonii. Czy podróżowanie tam jest obecnie bezpieczne? Jak wygląda transport publiczny? Chcę lecieć do Sofii - czy są stamtąd autobusy do Skopje bądź Niszu? Będę wdzięczna za wszelkie uwagi i sugestie co do podróży
    • Wróciłam z samochodowego objazdu na własną rękę, bez wcześniejszych rezerwacji: Ohrid (3 dni) - Edessa (3 dni)- Sarti (Sithonia, 7 dni); jeśli macie pytania, chętnie odpowiem.
    • Przydałyby się 2 osoby na wyjazd samochodem do Macedonii - wyjazd Polska płd. 29 kwietnia sob. - powrót tydzień później. Plan to głównie wejście na Golem Korab (pozwolenia mamy nadzieję że są w drodze), Ochryd, monastyry, trochę Serbii z Belgradem po drodze. Gdyby ktoś był zainteresowany (najchętniej jakieś niewiasty :) to zapraszam na priv!
    • Interesują mnie jakieś namiary i informacje na temat pokoi gościnnych w miejscowościach Ohrid i Struga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się