malta

(10 wyników)
  • Sondaz: 52 do 23 dla ZSRE. Wyniki (wstepne): 53 do 47 dla ZSRE. Komentarz zbyteczny...
  • W podanym przez mnie artykule z "Newsweeka" newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=5442 napisano : "Mimo to poparcie dla Unii nie rośnie - od tygodni wynosi ok. 50 proc. Wprawdzie zdeklarowanych przeciwników integracji z Europą jest dziś 22 proc., ale wciąż duża jest grupa niezdecydowanych, którzy mogą w ostatniej chwili zagłosować przeciw. To zwolennicy antyunijnej Partii Pracy, za którą murem stoi połowa społeczeństwa. " A w artykule z "Wyborczej" napisano : www...
  • "Zico, okulary sloneczne, zolte kolko w uchu." Tlumaczenie: techno pajac. "Antoine, dwumetrowy grubas z bandana Partii Pracy na czole, obawia sie obcych" - tepy skin. "W obozie 'tak' ludzie sa ladniej ubrani, jest zdecydowanie mniej piwa" - tylko cholota sprzeciwia sie wejsciu do UE. Nie podoba mi sie w ogole ten calkowity brak obiektywizmu. Rozumiem, ze Gazeta buduje fundament pod polskie referendum, ale zyczylbym sobie wiecej informacji, mniej opinii. Opinie czytelnicy wyro...
  • i dobrze.
  • Referenda(19)

Zbliżają się kolejne referenda. Ciekaw jestem jak eurofobowie będą pokazywać, że białe jest czarne w przypadku ich wyniku na TAK dla UE. Znając możliwości wypowiadających się na tym forum eurofobów czeka nas duży ubaw przy czytaniu ekwilibrystyki słownej i odwracaniu kota ogonem.
  • To ty napisałeś o: " zaliczanie niezdecydowanych do przeciwnikow. Jesli to nie jest klamstwo, to co nim jest?" Albo : "OBW liczy odsetek entuzjastow, ale "zapomina", ze nie wszyscy pozostali sa przeciez przeciwnikami!" W świetle Malty widać jak na dłoni, że nie masz racji i że tzw,. niezdecydowani to zastraszeni przeciwnicy UE
  • odwazny krok, mysle ze wyjdzie nam na dobre!
  • Jest pewna grupa eurosceptyków, którzy probują przedtawiać w miarę rozsądne argumenty przeciwko UE. I chwała im za to. Każdy ma prawo prezentować swoją opinię i jej bronić. Jednak, jak się wydaje ogromą więszkszość unijnych oponnentów stanowią osobnicy pokroju Jana. Wszyscy wiemy o jaki typ eurofoba chodzi i jakich "argumentów" ten typ używa. Jego ostatnia wypowiedź "na Malcie wszyscy niezdecydowani byli przeciwko UE" zachwyciła mnie. Możemy być spokojni o wynik referendum jeśli e...
  • Według danych UKIE w trzech krajach: w Estonii oraz na Łotwie i Malcie eurosceptycy przeważają. W Czechach jest równowaga. Można się spodziewać, że po wyskoku Chiraca i tu przewagę zaczną zyskiwać przeciwnicy akcesji. Dane są trochę historyczne, ale raczej nie należy się spadziewać gwałtownych odchyleń, a jeżeli juz to po ostanim wyskoku Chiraca raczej na niekorzyść UE. Będę wdzięczny za każdą informację na temat kszatłtowania się poparcia dla akcesji w innych krajach kandydackich....
  • Kraje Europy Zachodniej, które pozostały poza UE: Szwajcaria, Norwegia, Islandia. Kraje, które weszły do UE, ale pozostały sceptyczne: Wielka Brytania, Dania, Szwecja. Najbardziej niechętny UE kraj kandydacki: Malta. Co łączy te wszystkie państwa? Otóż wszystkie mają krzyż na fladze! A nie ma go żaden kraj UE oprócz Finlandii. Czy to tylko zbieg okoliczności?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się