mercedes

(9 wyników)
  • zastanawiam sie nad kupieniem mercedesa A140. macie jakieś doświadczenia? rocznik 1998. dziękuję za wszelkie opinie.
  • Posiadam mercedesa c220 sedan esprite z 1993r.Od kilku miesięcy silnik zaczął gasnąć na drodze,w serwisie okazało się że to pompa i musiałem wybulić 7tyś na regeneracje,ale to nic nie dało trzymali mi samochód za pierwszym razem z 1mieś.I nic potem coś robili przy wtryskach ale też nic oszukali mnie na ponad 10tyś!!(bosh autotronik). W czym problem jest teraz silnik już nie gaśnie ale jest twarda praca silnika,włącza się kontrolka świeć żarowych podczas jazdy.Dymi podczas rozpędu(bardzo...
  • Mam mercedesa 308 2.3 diesel i od pol rolu ni dzial mi wskaźnik paliwa. Wszystko było ok do dzisiaj bo zapomniałem zatankowac i skonczyło sie paliwko. Po uzupełnieniu go samochód nie chce zapalić. Domslam się że zapowietrzyła sie pompa. I teraz pytanko jak sie ją odpowietrza????????
  • Znajomy poprosił mnie o dopełnienie klimatyzacji w swoim starym mercedesie. Pracuje jako technik od klimatyzacji, ale od pomieszczeń. Z autami mam „0” doświadczenia. Chodzi mi konkretnie o gaz. Oryginalnie była napełniona prawdopodobnie R12. Od dobrych paru lat R12 jest zabroniony i nie ma go na rynku. Jakim gazem dopełnić? Zastępczym środkiem jest np. R134a, ale normalnie pracuje z innym olejem. Czy mimo to mogę dopełnić R134a? Czy jest jakieś ryzyko z tym związa...
  • jak sprawdzac olej w altomatycznej skrzyni biegow.
  • tylko sprawdzone informacje
  • Kiedy wymienić? Czy zużyty pasek daje w jakiś sposób o sobie znać?
  • Od jakiegos czasu miałem problemy z zapalaniem (mercedes 190 benzyna+gaz), nigdy nie zapalił za pierwszym razem.Stopniowo było coraz gorzej, aż w końcu nie odpalił wcale a w trakcie kręcenia coś strzeliło, jakby w silniku. Czy może mieć z tym jakiś związek immobilizer? Podobno tuż po przystawieniu immobilizera trzeba odpalić. Co to w ogóle może być?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się