Dodaj do ulubionych

PLAN nauki

05.09.06, 13:46
Tak się zastanawiam jak sobie to wszystko zaplanować.Powtarzać już teraz
wszystko od początku 1 klasy czy poprostu uczyc się tego co mam na korkach (
biol,chem, fiz po 2 godzi. , gdzie powtarzam materiał od początku).Nie wiem
czy czekac do 2 semestru.Nic nie wiem, mam metlik w głowie.A jak jest z wami?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: PLAN nauki IP: *.aster.pl 05.09.06, 14:20
      jako doswiadczona maturzystka mowie ci, ucz sie teraz!! To wcale nie jest tak
      malo materialu jak ci sie moze wydaje. Juz sam cholerny polski jest bardzo (!!)
      obszerny i trzeba naprawde znac lektury, zeby potem nie walnac jakiejs gafy na
      maturze...
      wiec zabieraj sie jak najszybciej do nauki
      Pzdr
      • Gość: mr_vesemir Re: PLAN nauki IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.06, 18:34
        eee tam, zdążysz ogarnąć wszystko po studniówce :) Teraz po prostu ucz się na
        bieżąco - a powtórki od ferii zimowych. Na polaka uczyłem się 3 dni i
        przeczytałem w tym czasie streszczenia 90% lektur - maturę zdałem :)
        • Gość: m2006 Re: PLAN nauki IP: 217.153.162.* 06.09.06, 14:19
          Zgadzam się:) Jak zaczniesz teraz powtarzać to z prawdopodobieństwiem ponad 90%
          do maja pozapominasz:)) Ucz się na bieżąco, a powtórki po studniówce.
    • Gość: gosc 19 Re: PLAN nauki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 23:31
      ucz sie od dzis nie zwlekaj ...Pózniej bedziesz zalowac nie zwracaj uwagi co ci
      mowia kolezanki koledzy bo pewnie sie nie przyznaja ze sei ucza a kuja po nocach
      a pozniej zostaniesz sama na lodzie.Korki to dobra rzecz duzo daja.Jak jestes
      sytematycznym uczniem ja bym sie wziela za testy testy testy a tego czego nie
      pamietasz nie patrz do klucza odpowiedz tylko otwierasz ksiazki i czytrasz o tym
      to dziala mowie ci.Pamiętaj o J.polskim to tez obowiązkowy przedmiot maturalny
      ,zeby poniej nie bylo niespodzanek
      Pozdrawiam
      Powodzonka
    • Gość: gosc 19 Re: PLAN nauki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 23:33
      a odpoczynek na odpoczynek przyjdzie czas [pzniej bedziesz miala dlugie wakacje
      wiec zdazysz wypczać od maja do pazdziernika duzo czasu gorzej bedzie jak bedzie
      rok odpoczynku i stresow wiec zaufaj i sie ucz
      • Gość: abc Re: PLAN nauki IP: 80.54.27.* 06.09.06, 09:27
        To prawda. Teraz ucz się na bieżąco, a dopiero powiedzmy od studniówki zacznij
        kuć mocno! Z doświadczenia wiem, że możesz odpuścić sobie ustną mature (język
        obcy i polski) bo jest to bardzo łatwe. Na prezentację z polaka przeznaczyłem
        łącznie max. 8 godzin! Chyba, że zależy Ci na dobrym wyniku z ustnych - no to
        sie trzeba przyłożyć !
      • Gość: maturzystka2006 Re: PLAN nauki IP: 217.153.162.* 06.09.06, 14:27
        Aaa trzeba jej polskiego. Dziewczyna zdaje biol, chem fize, więc idzie na
        medycynę, stomatologie albo farmację:)Polskiego nie da się nie zdać. Wystarczy
        ogólna znajomośc lektur < i tak pewnie Chłopów dadzą <lol> tak więc nie
        zaprzątajcie sobie głowy, tym co nieważne:)
    • nikitka87 Re: PLAN nauki 06.09.06, 13:39
      Hmm nie wiem czy powinnam Ci dawac rady, ale jednak mature z tych przedmiotów
      mam za sobą, pomimo tego ż epostanowiłam poprawiac. Niewystarczająca ilość pkt,
      sprawiła że niestety w roku 2006 nie rozpocznę studiów medycznych.
      Po pierwsze:
      -Zrób sobie liste przedmiotów, które możesz lać, a które bedą Ci potrzebne.Ja
      tak niestety nie zrobiłam...Ambicja mnie przerosła i teraz mam... Niby
      świadectwo z paskiem, a tu bomba... nie za dobrze napisalam maturkę.Tzn było
      dobrze, nawet bardzo ale nie wystarczającą.Więc jak sama widzisz... Pasek,
      świetne oceny nic nie dają.
      -Rób testy, testy, maturalne, każdy który Ci wpadnie w łapki....Tutaj tez
      zrobiłam błąd...Nie nauczyłam się schematycznego myślenia...To co że miałam
      wykute...wręcz wyryte na blache... Całe 3 operony...Ale nie robiłam testów... i
      na tym własnie mase pkt straciłam.
      -Zwróc uwagę w Chemii na doświadczenia.Na tym także straciłam . Za
      doświadczenia masz ok. 5 pkt=10%!!<-
      • Gość: ubiegłoroczna m. Re: PLAN nauki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 14:12
        Bardzo mądry głos:) Podzielam!
      • anny6 Re: PLAN nauki 06.09.06, 16:29
        Dziekuję bardzo za rade, naprade mas zchyba racje.W sobote łacznie z 3
        przedmiotów mam 6 godzin korków.Pstanowiłam ze w tygodniu będę sobia
        rozszerzałą to co miałam na zajęciach a potem zadania ze ziorów z fizyki.Marze
        o tej medycynie.Niestety na studia zaoczne nie mam co liczyć.Nie chce nikogo
        zawieźć a tymbardziej siebie, chyba bym sie załamała gdyby na liście przyjętych
        zabrakło mojego nazwiska.Boję się tylko,ze nie dam razy powtarzać i uczyć się
        do szkoły.Ale postaram się.Nie chce potem miec do siebie wyrzutów sumienia,że
        mogłam coś jeszcze zorbić a sobie to olałam.Od poniedziałku zaczynam
        powtarzać.Skoro radzisz aby robić testy poszukam jakiś książek od starszej
        siostry i porozwiazuje.Dziękuję jeszcze raz za rady, gdybyś kiedyś miała czas
        napisz do mnie na gg 4438759 z chęcia zamieniłabym z Tobą parę słów.
        • Gość: nya Re: PLAN nauki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 21:59
          jako swizeo upieczona studentka medycyny doradze ci jedno zejdz z kompa!!! to
          dziadostwo ci zje najwiecej czasu a zamieat sie zastanawiac kiedy i czego sie
          uczyc poprostu sie ucz tego co masz na lekcjach biola i chemia wg mnie w 3
          klaise byla b wazna no i biola moze nawet najtrudniejsza a na maturze najwiec
          genetyki powtarzac 1 i 2 klase zaczniesz w 2 semestrze napewno zdazysz jelsi
          uczylas sie systematycznie (zwlaszcze ze 2 klasa bioki to gl czlweik czyli
          poziom podst)
          no i ja chodzoam tlyko na korki z fizy od wrzesnia 3 klasy bo nie mialam w 3
          klaise w ogole fizy i zdazylam do marca caly material przerobic i miaalm nawet
          najwiecej z fizy 90% hehe
          A CO DO POLAKA TO KOLEJNY PSEDUDOPRZEDMIOT KTORY MUSISZ DELIKATNIE OLAC
          PRZECIEZ TO LOGICZNE ZE dla kogos kto startuje na med NIE MA CZASU W KLAISE
          MATURALNEJ NA CZYTANIE WSZYSTKICH LEKTUREK (JAK SIE MA PO 200 ZADANEK Z FIZY (i
          chemii))
          ja sie zaczelam uczyc do matury z polaka o 22.00 dnia poprzedzajacego mature
          i.....
          zdalam calkiem calkiem 78% wbrew zapewnieniom polonistki nie ma nic trudnego
          w zanalizowaniu fragmentu a wrecz zywcem przepisywanie no i
          wystarczy poczytac streszczenia lekturek najwazniejszych
          powodzenia na pewno ise dostaniesz skoro tak ci zalezy i to twoje marzenie
          w 3 klaise to najwaznijszy jest upor , jak sie wklada serce w to co sie robi
          nie ma mozliweoci zeby doznac porazki!!
          wierze ze ci sie uda !<ptl>
          a i modl sie do ducha sw w ciezkhc chwilach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka