nerwowy

(12 wyniki)
  • bylismy na diagnostyce (integracja sensoryczna) i tam dowiedzialam sie czegos, o czym powinny sie dowiedziec wszystkie matki atopikow: poniewaz skora i uklad nerwowy rozwijaja sie z tego samego czegos ;) wiec wlasciwie 100% atopowych dzieci ma zaburzenia neurologiczne, ktore choc czasem trudne do zdiagnozowania, powinny byc rehabilitowane. w ten sposob "przegapiono" u mojego syna pare rzeczy, "dzieki" ktorym ma teraz wade postawy :( nie dajcie sie zbywac ortopedom mamusie, jesli czuj...
  • czy ktos z Was spotkal sie z takim okresleniem i moze mi wytlumaczyc o co chodzi? bede ogromnie zobowiazana:)
  • Lekarka (nota bene ta z Gliwic) kazała odstawic Ketotifen mojemu 7 miesiecznemu synowi, bo podobno hamuje rozwoj ukladu nerwowego. A dawke (dwa razy dziennie po 1 lyzeczce) określiła KOŃSKĄ.Czy spotkalyscie sie z taka opinia? W ulotce nic nie ma na ten temat. Kazala dawac Zyrtec w kropelkach.
  • Trafiłam do lekarza, który na I rzut oka stwierdził u mojego dziecka nervus dermatosis?? czyli zmiany skórne na tle nerwowym. Córka ma 2 latka, nie choruje zmiany skórne na całym ciałku, diety nie przynosiły efektów, leczenie pasożytów, grzybów, owsików też, testy z krwi wykazywały alergie na mleko, jaja, kukurydzę, ostatnio na pyłki i roztocza. Doktor (homeopata)dał zastrzyk, czeka nas jeszcze 5 i oczekiwanie na poprawę. Mówił, że ta choroba już jest rozpoznawana w Niemczech, i Je...
  • Tak z przyzwyczajenia chyba piszę na tym forum, choć nie do końca będzie o alergii... Mam dwie córki - jedna 6,5 roku, fajna, dobra dziewczynka, trochę szałaput i postrzeleniec, druga 9 m-cy też rośnie fajnie, rozwija się prawidłowo. Obie alergiczki. Starsza ma AZS, objawił się jakieś trzy lata temu. Druga ze skazą białkową, karmiona piersią, niby wszystko w porządku, bo uczulenia już nie ma, ale dla odmiany łapie choroby. Przeszła już zapalenie oskrzeli, zapalenia uszu i trzydni...
  • Czy to może być objaw alergii? Chodzi mi o czerwone plamy na skórze w miejscu dotyku, które pojawiają się chwilę po tym jak ucisnę skórę i utrzymują się przez kilka minut. Synek ma 4,5 m-ca, rehabilituję go od urodzenia i wcześniej nie zauważyłam tego objawu. Pojawił się kilka dni temu i mam wrażenie że się nasila. Wcześniej pojawiła się wysypka na buzi (okolice jednego oka, nosa i ust). Od jego urodzenia jestem na diecie bezmlecznej i raczej pilnuję tego co jem. Teraz ograniczyła...
  • Moja Julka od piątku dostaje zastrzyki - angina. Wczoraj po południu wystąpiła reakcja alergiczna (krosty na brzuszku, pleckach, buźce, szyi), więc na pewno trzeba będzie odstawić lek. Bardzo martwi mnie jednak to, że mała stała się strasznie nerwowa (ale nie cały czas). Dziś o 4:00 nad ranem wpadła w taką histerię... Szok! Dostała połówkę Luminalu i czekam, co będzie dalej. Oczywiście idziemy dziś do lekarza, żeby zdecydować, co dalej. Już w sobotę po południu mała, gdy obudził...
  • cześć dziewczyny, moj synek ma dwa latka i cierpi na AZS (ciężki przypadek). Od pięciu miesięcy, co noc budzi się i przez dwie, trzy godziny płacze, krzyczy i drapie się. Zrobił się strasznie nerwowy, wręcz nadpobudliwy. Już nie mam siły. Tydzień temu lekarka zapisała nam hydroxyzynę, podałam małemu dwa razy na noc 4 ml.Przespał spokojnie całą noc.Zastanawiam się jednak jak długo mogę ją podawać? Proszę doradźcie mi Pozdrawiam aneta
  • Cześć! I znowu pytanie :-)). W wątku o lambliach pisałaś, że Twojej córce przeprowadzono wszystkie możliwe badania eliminujące inne choroby i pozwalające ostatecznie stwierdzić, że mała ma właśnie alergię a nie coś innego. Mogłabyś napisać jakie to były badania? Żadnemu lekarzowi u którego byłam nie wpadło to do głowy. Z góry dzięki Dorota
  • Czesc dziewczyny, Musze sie komus pozalic, a tylko wy mnie mozecie zrozumiec. Mam straszny dol. Mojego malego obsypuje ciagle bez zmian, raczki jak poparzone za uszami strupy, nawet Elidel juz tak szybko i na dlugo nie pomaga. Moj maz wlasnie dzisiaj wylecial na 8 dni do Amsterdamu (na konferencje). Wiem, ze ma prawo, ale dlaczego ja nie moge:(. Lekarka powiedziala mi, ze musze sie nauczyc z tym zyc i w ogole ze przesadzam: Prosze go lepiej pastowac i mu sie tak nie przygladac!- t...
  • Drogie emamy, pomóżcie! Mam pytanie czy AZS jest schorzeniem "samym w sobie" czy jest może reakcją na alergeny? Pediatra rozpoznała u mojej 2-miesięcznej córeczki asz na podstawie popękanej skóry za uszkami, zaczerwień pod kolankami, łuszczącej się skóry we włoskach i ogólnie suchej skóry na całym ciałku. Zapisała Lacoid krem do smarowania. Po posmarowaniu było ok, ale po 1 dniu przerwy pod kolankami znów się zaogniło. Do tego pojawiły się śluzowate kupki. Nie wiem co dalej robić....
  • Czy Fenistil działa też tak uspakajająco na wasze dzieci. Moja Natalka ma 4 miesiące i "tragiczną skórę", dlatego z wielkim oporem podaję jej Fenistil. Skóra po nim jest o wiele ładniejsza, ale Natalka więcej śpi i jest mniej pogodna. Nie wiem co robić, ale chyba zaprzestanę podawać tych kropli.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się