Forum eDziecko ciąża :-)
ZMIEŃ
      nerwowy

nerwowy

(6 wyników)
    • Jest zalecane, zeby przez pierwsze 3 miesiace ciazy, a nawet jakis czas przed, brac kwas foliowy (w tabletkach), zeby zmniejszyc ryzyko choroby chyba ukladu nerwowego (nie jestem pewna) u dziecka. Ja nie bralam tego wcale, a jestem w ok 10 tygodniu. Dlatego mam pewne obawy... Ten kwas w naturalnej formie jest w wielu produktach spozywczych (np. zielone warzywa lisciaste). Tak mysle, ze kiedy jeszcze nie bylo kwasu foliowego w tabletkach to przeciez ludzkosc jakos sie bez nich obyw...
    • jestem w piatym tc, nie bralam dotychczas kw f bo jeszcze nie mialam wizyty u lekarza! czy to jest na recepte? czy trzeba brac? ile kosztuje? czy jest sens zebym zaczela w 5tym tc? w jakiej naturalnej postaci go znajde- owoce warzywa? czy dzidzi moglo sie cos stac, martwie sie...!
    • Jestem w 19 tygodniu, a juz kilka tygodni temu wydawało mi się, że czułam ruchy. To było prawie to samo uczucie jak przy tikach nerwowych, czyli tak, jakby jakiś mały mięsień drgał. Teraz wciąż czuję to samo, nieco częsciej, ale chyba powinno być też jakoś mocniej. W końcu nie wiem, czy to maleństwo, czy nie. Podobno nie sposób tego pomylić, i dlatego mam wątpliwości, czy to, co cały czas brałam za ruchy dziecka to nie zwykłe tiki nerwowe. Gdybyscie mogły opisać, jakie to jest uc...
    • Drogie mamy, jak to jest rzeczywiscie z tymi przygotowaniami do ciazy. Czytalam juz na innych forach, ze szczepienia takie i siakie, badania i zarzywanie kwasu foliowego, ze tak na pol roku no najmniej 3 miesiace przed planowana ciaza. Pytam, jak to jest w rzeczywistosci, czy naprawde robilyscie te badania i szczepienia? Ze pigulki odstawic i czekac 3 miesiace itp itd.... Czy to tylko jest takie dmuchanie na zimne. Pozdrawiam Jeszcze nie - mama ;)
    • Czy któras z Was tez to cholerstwo przezywa?! I jak sobie radzi? bo ja rozkładam rece , staram sie jak najmniej stresowac , przezywac ale to takie trudne , trudne tez ze względu na to , ze czesto przebywam sama , z tymi złymi myślami , jeszcze dodatkowo ten strach o dziecko bo szkode mu a nie potrafie temu zabobiec! pije jakies zioła ale to nic nie daje :( Nie wiem czy to odpowiednie dla mnie forum ale moze jest tu jakas bratnia dusza, która tez chcialaby sie podzielic swoimi przy...
    • sluchajcie, jestem w 10 tyg. i bylam u lekarza z przeziebieniem. wiecie co mi doradzil... kapiele w b. goracej wodzie, najlepiej jak najdluzej... to jest praktycznie przepis na poronienie, bylam w szoku, ale pomyslalam sobie, co by bylo gdyby przyszla do niego osoba niezorientowana i wierzaca kazdemu jego slowu, szok...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się