Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      nerwowy

nerwowy

(5 wyników)
    • 2 dni temu urodzily sie nam sie chomiczki .Z 6 zostalo juz 3 ,podchodze do klatki, sprawdzam co chwile i juz tylko leża martwe. Wlasciwie nie wiem co sie stalo? Czy matka je zadusza czy glodzi? jest strasznie nerwowa ,Czy ktoś zna przyczyne? I jak pozostałe?
    • << Tak naprawde nie mamy pewnosci ze w ogole jakakolwiek istota poza nami samymi odczuwa bol i cierpienie. My wiemy, kiedy nas boli, ale o odczuciach innych istot, nawet naszej zony i dzieci, mozemy wnioskowac tylko na podstawie ich zachowania. (...) A juz zupelnie nie mozemy stwierdzic, jak bardzo kogos boli. To uczucie calkowicie subiektywne. Nie jestesmy w zaden sposob uprawnieni do porownywania bolu u dwoch odmiennych istot. Naukowcy jednak badaja ludzi i zwierzeta i sa w sta...
    • Mam suczkę w wieku 7 miesięcy, która choruje w czasie jazdy samochodem. Czy można pieska jakoś "przyzwyczaić" do podróżowania samochodem? Czy może wyrosnie z tego? A może jakiś inny sposób, żeby piesek mógł jeździć samochodem i się nie męczyć? Badzo proszę o pomoc. Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
    • 8-tygodniowy labradorek (sunia) ma bardzo czesto czkawke, szczegolnie jak sie np. czym zestresuje ale takze czesto bez jakiegokolwiek powodu. "Czesto" tzn. conajmniej pare razy dziennie. Czy wiecie co moze byc przyczyna?
    • help(9)

mam 5letniego owczarka szkockiego. od tzw. "zawsze" zle widzi, slabo slyszy i z wechem tez u niego srednio, brzmi strasznie, ale zyje nam sie dobrze :) tyle tylko ze ostatnio unika ludzkiego towarzystwa /tylko ze mna chetnie przebywa w pokoju/ wybiera samotne lezenie w ciemnych pomieszczeniach.. atmosfera u mnie nieciekawa, wiec nawet stwiedzilam ze moze to jakas depresja, ale od jakiegos czasu zdarza sie mu sie potrzasac glowa (cos z uchem???) a jeszcze jak dzis bez powodu (!) rz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się