Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      nerwowy

nerwowy

(7 wyników)
    • Środki chroniące tkankę nerwową przed neurotoksynami i regenerujące ją po uszkodzeniach istnieją i są dostępne za darmo lub za niewielkie pieniądze. W sumie to nic szczególnego, informacje są dostępne w internecie, ale pomyślałam, że warto założyć wątek na ten temat. Tkanka nerwowa jest dość mocno chroniona przed zewnętrznymi wpływami, ale to też oznacza, że jest dość mocno chroniona przed lekami. Praktycznie wyłącznie substancje rozpuszczalne w tłuszczach mogą się przedostać do jej wnę...
    • Mozg to glowna czesc ukladu nerwowego, a chronic mozg to znaczy to samo co chronic uklad nerwowy. Do oceny mozgu w boreliozie najlepszy jest pet scan. Problem w tym, ze tych wysoce skomplikowanych narzedzi klinicznych sluzacych do scanowania mozgu w Polsce jest bardzo malo, moze tylko 2 lub 3 i w zwiazku z tym malo kto z forum mial takie badanie zrobione. A aby w pelni wykorzystac to narzedzie nalezy wykonywac skany wrecz regularnie np co pol roku aby sledzic ewentualne zmiany. P...
    • Witam wszystkich! Ponad 1,5 miesiąca temu przerwałam leczenie z powodu grzyba. Od około 3 tygodni mam poważne problemy z nawracającymi atakami lęku oraz nerwicą. Mimo zmiany leków psychotropowych sytuacja nie ulega poprawie. Z moją koncentracją oraz pamięcią też nie jest najlepiej. Czy miał ktoś podobną sytuację czy być może krętki na dobre grasują w układzie nerwowym? Będę wdzięczna za odpowiedzi, ponieważ nie wiem czy powrócić do leczenie. Pozdrawiam
    • Zapalenie korzeni nerwowych lędzwiowo-krzyzowych czyli radiculitis lumbo sacralis - to jedna z form neuroboreliozy. Czy ktos z was ma własnie takie dolegliwości, jak długo one trwaja i z jaka czestotliwoscia sie nasilaja. Jak najskuteczniej leczyć i jakimi antybiotykami? Czy po 10 latach mogły powstac nieodwracalne zmiany?Czy ktos wie na jakiej zasadzie kretek powoduje te zapalenie? Jak najlepiej zbadac czy te dolegliwości wywołuje własnie bb,badanie płynu rdzeniowo-mozgowego? Ja...
    • www.theoneclickgroup.co.uk/documents/ME-CFS_docs/Chronic%20Bacterial%20&%20Viral%20Infections,%20Neurodegenearative,% 20Neurobehavioral%20Diseases.pdf Streszczenie Garth L. Nicolson, PhD (Department of Molecular Pathology, The Institute for Molecular Medicine, Huntington Beach , CA ) DOI: 10.1309/96M3BWYP42L 11BFU May 2008 ! Volume 39 Number 5 ! LABMEDICINE Abstract Often, patients with neurodegenerative or neurobehavioral diseases have chronic, neuropathic infect...
    • Po ostatniej punkcji mój płyn jest już w normie ostatni rezonans nie uwidocznił nowych demielizacji, i nic już nie świeci zrobiłem teraz badania DNA w kierunku bb., wyniki ujemne, Objawy a raczej żniwo jakie odniosła bb. w moim organiźmie. Trochę "kłapię nogą", nie potrafie zejść normalnie ze schodów o bieganiu to mogę tylko pomarzyć - nie wspomnę że byłem lekkoatletą. Doradźcie co robić odstawić już te wszystkie leki, nie czuję żadnych reakcji na te abx, ćpam tego całe kilogramy i przez ...
    • Wiadomosc jest tak wazna, ze sam Dr B napisal o tym oswiadczenie. Dr David Younger z Nowego Jorku odkryl nowa metode diagnostyki boreliozy. Wiekszosc chorych z borelioza doswiadcza roznego rodzaju zaburzen czucia, ktore nie znajduja potwierdzenia w typowo przeprowadzanych testach takich jak EMG czy przewodnictwo neronow. Wg najnowszych badan, uszkodzenia nerwowe w boreliozie mozna latwo uwidocznic z dowolnego wycinka skory poprzez zastosowanie specificznego barwnika. Praca badaw...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się