Dodaj do ulubionych

czy samochód moze ciagnac motor

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.04, 22:22
Obserwuj wątek
    • motodawca1 Re: czy samochód moze ciagnac motor 19.08.04, 23:10
      yhy
      te same zasady co przy ciągniećiu motocykla za motocyklem -
      tak należy sie poruszac by w każdej chwili można było sie "rozłączyć"
      • Gość: dj_tosia Re: czy samochód moze ciagnac motor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 11:44
        Teoretycznie może,pod warunkiem opisanym przez dawcę.Ale nie jest to zbyt
        bezpieczne.
        U nas był już tragiczny w skutkach wypadek podczas holowania motocykla.Kierowca
        moto nie dał rady przy szarpnięciu,zarzuciło go(a właściwie ją-to była
        dziewczyna) na lewy pas.Nie wiem,czy zdążyła się odczepić.W każdym razie wpadła
        prosto pod koła nadjeżdżającego samochodu.Niestety,zmarła po przewiezieniu do
        szpitala.
    • fidorek1 Re: czy samochód moze ciagnac motor 20.08.04, 18:43
      Przepisy mówią, że można holować pojazd lżejszy pojazdem cięższym, nigdy
      odwrotnie. W tym przypadku ta zasada jest zachowana. Nieststy holowanie(zwłaszcza
      motocykla) nie jest bezpieczne, przedewszystkim dla motocyklisty. Trzeba to
      robić z wielką rozwagą. Przykro mi z powodu tej dziewczyny, kolejna bezsensowna
      śmierć.
      • Gość: Raio Re: czy samochód moze ciagnac motor IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 20.08.04, 23:51
        Nie demonizujmy tej czynności, szkoda tej dziewczyny ale ciąganie moto jest
        wykonalne. Wiem bo mając jawe 350 już trzykrotnie byłem zmuszony do takiej
        operacji. linka musi być tak założona aby można ją było w każdej chwili puścić.
        powinna także przebiegać blisko środka kierownicy wtedy przy ruszaniu nie
        będzie jej wyrywała w jedną sytronę
        • patmate Re: czy samochód moze ciagnac motor 23.08.04, 02:05
          Właśnie to przerabiałem (motor-motor) trzy dni temu :(. Jeżeli linkę przewlecze
          się pomiędzy lagami przedniego zawieszenia i pod dolną półką, szarpnięcia będą
          miały znikomy wpływ na kierowanie pod warunkiem że kierowca stale obserwuje hol
          i jest przygotowany na kontrowanie.
          Pozdrowienia
          PS. można się pchać, było w którejś z naszych gazet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka