Forum Kobieta Uroda i kosmetyki Uroda
ZMIEŃ
      nieruchomy

nieruchomy

(10 wyników)
    • oglądałam ostatnio dokument o społeczeństwie amerykańskim (jak wiadomo wiekszość ludzi to osoby otyłe ) zamontowano kamere rejestrujaca ilośc ludzi, ktorzy wybiora ruchome schody, albo schody zwykłe ... na ruchomych schodak tłok, na normalnych nie było nikogo ..... (bez komentarza) *** polskie realia stacja metra i schody po ktorych wchodze co rano - oczywiscie tlok przy ruchomych .... nie rozumiem tego! NIGDY nie wieżdzam schodami ruchomymi-mam taka swoja mała niepisana zasa...
    • od kilku miesiecy nosze aparat ortodontyczny (ruchomy). Mam 23 lata, niewielka wade - dwojki lekko przekrzywione za jedynki, jedna jedynka wysunieta do przodu. Ortodontka mowi mi ze mi sie zabki wyprostuja, ale ja po tych kilku miesiacach nie widze zadnej (!) poprawy (porownuje z odlewami), trace nadzieje i sens. Ktos powiedzial mi ze jestem za stara na ruchomy aparat, ale nie stac mnie na stały. Czy jestem faktycznie za stara na leczenie ruchomym aparatem? czy ortodontka zdziera ...
    • Chciałabym poprawić sobie górę (głównie zmniejszyć przerwe między jedynkami) i zasatanwiam się nad aparatem ruchomym bo na stały nie mam kasy. Czy to będzie miało jakiś sens? Zakładanie np. po powrocie z pracy na kilka godzin? A może nie przyniesie żadnego efektu i szkoda czasu i zachodu na kupno takiego? Może ktoś ma jakieś doświadczenia - będę wdzieczna za wszelkie sugestie:)
    • Dzięki wam zdecydowałam się założyć aparat w tym roku na swoje ząbki:-)A wachałam się długo! Teraz mam tylko taki mętlik w głowie. Gabinetów ortodontycznych w Warszawie jest mnustwo wszedze...gdzie radziłybyście mi iść. Chodzi mi o fachową opiekę, najlepiej w przystępnych cenach jak to możliwe:-) Dzięki z góry za pomoc! Pozdrawiam
    • Witam wszystkich Chcę jeszcze raz poruszyć temet prostych zębów. Mam 25 lat i niestety dużą wadę zgryzu, zanbiedbanie z dzieciństwa. W tym roku zdecydowałam się na założenie aparatu na zęby. Ta decyzja duzo mnie kosztowało - rozumiecie - wiek, praca, reakcja otoczenia. Niestety stomatolog, z którym rozmawiałam na ten temat powiedział mi, ze przy mojej wadzie zgryzu, niestety niewiele już w tym wieku można zrobić. Mianowicie, mam mocno wysuniętą górną szczękę, ale wszystkie zęby w...
    • Proszę o namiary na dobrego, sprawdzonego ortodontę w Krakowie - chodzi o stały aparat na zęby. Może podzielicie się doświadczeniami (na co zwracać uwagę przy wyborze aparatu i lekarza itp) ? pozdrawiam mrawcia
    • Piszę nawiązując do wątku "ortodontycznego" - otóż ja mając 29 lat też postanowiłam zafundować sobie aparat. Moja ortodontka wykonała dla mnie aparat ruchomy (tzn. wyjmowany, zakłąda się go na 4 godziny dziennie i na noc). Bardzo duża wada zgryzu wyprostowała mi się w ... 6 miesięcy! Po roku wszystko jest OK, nic nie powraca. Podobno otrodonci nie informują pacjentów, że aparaty ruchome są skuteczniejsze od stałych, nawet w bardzo dużych wadach, nosi się je 4 razy krócej a kosztuj...
    • No wiec mam 17 lat i znalazlam wasze forum przez watek o aparatach ortodontycznych. Bylam dzisiaj u ortodonty. I mi powiedzial ze mam wyrwac 2 zeby, parat na ponad 2 lata a pozniej niewykluczna operacja:-( I wlasnie z powodu tej operacji zastanawiam sie czy nie isc do innego. Moglybyscie mi cos poradzic?? Powiem tylko ze kiedys mialam aparat ruchomy, moja ortodontka mowila ze wada jest niewielka a teraz ta operacja:-(
    • Proszę o pomoc, mam za tydzień wesele siostry i chciałabym się jakoś zaprezentować, a dokładniej chodzi mi o makijaż oka, z resztą poradzę. Nie potrafię dobrać koloru, ciekawie pomalować a chciałabym aby te oko było wyraziste, bo inaczej "znika na zdjęciach" i chciałabym wyglądać efektownie, trochę inaczej niż na co dzień. Mam jasna obudowę, oczy zielone i włosy sredni blond z jasnymi pasemkami. Moja propozycja to grafitowo-granatowa kredka i taki sam cień. Mąż mówi, że wyglądam...
    • Witam, Powinnam nosić aparat, bo mam wadę zgryzu (żuchwa wysunięta do przodu i przesunięta trochę w prawo) i kilka niezbyt prostych ząbków. Mam 20 lat, czy to już za późno czy da się coś jeszcze zrobić? Tylko nie chcę aparatu na stałe. Dodam, że nosiłam aparat "na noc" w dzieciństwie(wtedy miałam żuchwę za bardzo cofniętą), ale nosiłam go tak gorliwie, że mojej pani ortodontce "umknął przypadkiem" moment kiedy żuchwa za bardzo sie wysunęła :/ To jak myślicie - da się cos jeszcz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna