Dodaj do ulubionych

prolaktyna- poniżej normy

24.07.06, 23:18
Dziewczyny poradzcie mi co mam robić. Miałam podwyższoną prolaktynę ok 45 i po miesiącu spadła mi do 16[ norma 0.33- 25] po pół tabletki bromergonu brałam i coś mnie podkusiło i bez zgody lekarza zaczęłam brać całą tabletkę. Niestety ostatni wynik po 3 tyg jest poniżej normy 0.3. I na 3 dni przerwałam wogóle to 20 dc dostałam plamień. Nie wiem co robić? Czy brać tak jak wcześniej czy wcale? Ktoś miał podobnie?
Obserwuj wątek
    • anemon1 Re: prolaktyna- poniżej normy 24.07.06, 23:50
      hej ale kombinujesz kochana smile

prolaktyna ponizej normy nie jest problemem, ja przy takiej (bralam parlodel)
      zaszlam w ciaze..

natomiast takie branie leku i odstawianie, zmienianie dawki to nie najlepszy
      pomysl

na Twoim miejscu poczekalabym do 1 dc i zaczela brac dawke zalecona przez
      lekarza

to wtedy cykl Ci sie ladnie unormuje i nie bedzie problemu

• maretina Re: prolaktyna- poniżej normy 25.07.06, 08:09
        prl ponizej normy moze dawac te same skutki co prl powyzej normy... zatem nie
        ejst to obojetne.
    • maretina Re: prolaktyna- poniżej normy 25.07.06, 08:09
      idz do gina, zmniejszy dawke bromka i prl dojdzie do normy.
      • aniaresz Re: prolaktyna- poniżej normy 25.07.06, 10:32
        anemon. Czy plamienia mogę nazwać już początkiem cyklu? Wczoraj wzięłam pół tabletki. Jak na złość lekarze wszyscy na urlopie. Jak zaszłaś w ciążę to też miałaś poniżej normy prl? Może to dobry znak u mnie?
        • maretina Re: prolaktyna- poniżej normy 25.07.06, 11:25
          pierwszy dzien cyklu to krwawienie, czerwone. nie plamienie.
        • anemon1 Re: prolaktyna- poniżej normy 25.07.06, 11:33
          ja sie wyklocac nie chce, tylko dwoje lekarzy-gin i endokrynolog mowili mi ze
          obnizenie prl lekiem ponizej normy nie jest problemem, ale moze sa na to inne
          teorie

prl 0,1 nie byla przeszkoda przy inseminacji i zajsciu w ciaze w moim przypadku

natomiast niska prl nie jest symptomem ciazy-wrecz przeciwnie w ciazy prl rosnie

te plamienia wygladaja na zaburzenia cyklu, przez wahania prl, odstawilas lek
          to prl gwaltownie podskoczyla i wszystko wariuje

ja bym poczekala na okres (jak poleci tak porzadnie a nie poplami) i rozpoczela
          branie leku tak jak wskazal lekarz

bo gdy odstawialam te leki i bralam ponownie to gyn radzila zawsze zaczynac w 1
          dc aby unikac hustawek hormonalnych

ale oczywiscie najlepiej zadzwon do Twojego lekarza
          • anemon1 Re: prolaktyna- poniżej normy 25.07.06, 11:35
            aha skoro juz wzielas wczoraj to moze juz nie odstawiaj i bierz dalej smile
            • aniaresz Re: prolaktyna- poniżej normy 26.07.06, 00:13
              Dzięki wielkie anemon1. TO mnie pocieszyłaś z tym wynikiem 0.1. Ale to prawda że mój organizm wariuje przez moje głupie pomysły. 1 tabletkę bromergonu też zaczęłam z pierwszym dniem cyklu. zobaczymy mam nadzieje że w przyszłym cyklu wyjdę na prostą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka