Dodaj do ulubionych

prędkość na Odkrytej

26.05.04, 09:11
Czy ktoś z Was zwrócił uwagę na prędkość samochodów na nowym odcinku Odkrytej?
Tylko patrzeć jak dojdzie do nieszczęścia. Oby nie skończyło się tak jak na
skrzyżowaniu Światowida/Stefanika.
Tydzień temu żona szła z dzieckiem kiedy radosny kierowca nie wyrobił się na
zakręcie i zatoczył zgrabny łuk po chodniku. Nawet nie myślę co by było gdyby
on był tam minutę wcześniej...
Obserwuj wątek
    • Gość: akacjant Re: prędkość na Odkrytej IP: *.adso.com.pl 28.05.04, 14:03
      Święta prawda. A może by tak "śpiących policjantów" położyć gdzieś między
      Książkową a Topolową ? Na Strumykowej można było, a ruch tam jakby mniejszy.
      Czy znów trzeba czekać na tragedię ?
      • Gość: wincenty Re: prędkość na Odkrytej IP: 10.202.6.* 28.05.04, 14:06
        POPIERAM, mieszkam w BMI i każdorazowy wyjazd rano połaczony jest z ryzykiem,
        że jakiś kretyn jadący Odkrytą od osiedla Mostostal wypakuje mi w bagażnik
        • lipa55 Re: prędkość na Odkrytej 28.05.04, 14:10
          wyjazd?
          ty przynajmniej siedzisz w samochodzie
          ja chodzę po tym chodniku i za każdym razem, gdy słysze za plecami ryk silnika,
          to drętwieję...
          • Gość: Gos-a Re: prędkość na Odkrytej IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 01.06.04, 14:11
            Mieszkam na Odkrytej i z lezka w oku wspominam wertepy i brak ulic. Teraz coraz
            trudniej przejsc na pasach na druga str. ulicy, bo ruch niczym W centrum W-wy :(
    • Gość: Odkryty Re: prędkość na Odkrytej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 11:04
      Macie świętą rację. Myślę, że bez śpiących policjantów nic nie da się zrobić.
      Zobaczcie na jakich rejestracjach samochody jeżdzą najszybciej. Są to w
      większości przyjezdni (robotnicy i ci co złapali w Warszawie pracę) i tu tylko
      śpią. Nie mają dzieci (wiec ich nie potrącą) a i tak zaraz się przeprowadzą.
      Tak więc zdrowy rozsądek tu nic nie da. Nie mówię, że "nasza" młodzież jest
      dużo lepsza, ale mniej debili jezdzi z rejestracjami WZC i WA.
      Może faktycznie jakąś akcję zrobimy w gminie (dzielnicy - przepraszam)
      pozd
      • Gość: Xen Re: prędkość na Odkrytej IP: 217.153.88.* 08.06.04, 12:10
        Wybacz moją uwagę, ale przeważająca większośc samochodów
        jeździ po Tarchominie na "obcych" numerach rejestracycjnych.
        Nie są to przyjezdni robotnicy, ale mieszkańcy Tarchomina, którzy
        dla mniejszych składek ubezpieczeniowych mają rejestracje z poprzedniego
        swojego miejsca zamieszkania, gdzie zresztą nadal są zameldowani.
        Tak więc ryzykują rozjechanie też i swoich dzieci.
        Największe zagrożenie stwarzają jednak tzw. "umcyki" z blond niunią
        na bocznym siedzeniu.
        Xen
      • Gość: Thomas Re: prędkość na Odkrytej IP: *.chello.pl 19.07.04, 16:11
        Podobny problem jest też na skrzyżowaniu ulic Picassa , Porajów i Świderskiej.
        Zauważyłem ,że fatalnie jeżdzą właśnie ci pseudo Warszawiacy. Wielokrotnie gdy
        wchodzę na pasy dla pieszych na tym srzyżowaniu nagle wjeżdża mi pod nogi jakiś
        debil albo debilka . Ostatnio jedna szmata na niewarszawskich numerach
        przejechała chyba 5 cm ode mnie mimo ,że byłem na pasach.
    • tarantula01 Re: prędkość na Odkrytej 08.06.04, 15:37
      Obecnie zamontowanie śpiących policjantów jest potrzebne. Wkrótce większość
      dzieci z wózków zacznie zwiedzać świat na własnych nogach, głównie biegając.
      Wzdłuż Odkrytej jest wiele osiedli, z których wyjazd jest utrudniony słabą
      widocznością (głównie budki ochrony, ale i ogrodzenia postawione bez głowy).
      Policjantów też trzeba postawić teraz, bo za kilka lat nie będzie można tego
      zrobić (ulicą mają zacząć jeździć autobusy - po to są zatoczki).
    • Gość: Gosiaczek Re: prędkość na Odkrytej IP: *.chello.pl 19.07.04, 15:43
      Masz racje... ze jezdza jak wariaci a autopki juz czasem jezdza ostatnio w boze
      ciało jak był objazd... ja z tego powoodu nei mogłamnigdzi epojechac bo nic nie
      było napisane...mimo ze policja stała i sie patrzyła i gdy odjechał ten autopek
      na którego czekałam to podszedł policjant i dopiero uwsiadomił... ale wyobraz
      sobie za kilka lat.. jezdza autousy samochody... ulica nie do przejscia WOGÓLE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka