akacyjna 07.06.02, 22:22 Jakoś nie widzę radości sąsiadów (zamieszkujacych przy ul.Odkrytej) z nowego jej wyglądu.:( Tpi0 i inni ? gdzie radość. Ja straciłam amortyzatory na dziurach, deklach itp. przeszkodach. A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beata_ Re: Nowa Odkryta!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.06.02, 22:27 A co, juz skończyli ten kawałek? Widziałam dzisiaj takie różne drogowe do robienia różnych rzeczy - myślałam, że się przymierzają... Ps Nie próbowałaś ich namówić, żeby ci dali pojeździć???:-)) A może jutro jeszcze będą, to razem ich napadniemy, co? Odpowiedz Link Zgłoś
akacyjna Re: Nowa Odkryta!!! 07.06.02, 22:31 A tam, mieli tylko takie małe walce (walczyki), a maszyny te fajniejsze wywieźli :( Jeszcze tylko pomalują i będzie pieknie. A tak fajnie było na tej wsi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Nowa Odkryta!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.06.02, 22:34 Taki walczyk, to też coś:-)) No i te do malowania...eeh, rozmarzyłam się, chyba mnie zaraziłaś bakcylem:-)))) Ps Co tam, jeszcze tej wsi trochę zostało - kawałek dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Nowa Odkryta!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.06.02, 22:59 eela napisał(a): > A kto Nową odkrył? Ha! Bardzo dobre pytanie:-)) Trzeba by sie nad tym poważnie zastanowić - jutro, jak sie Akacyjna wyśpi...Nooo, chyba, ze dziś jeszcze ktoś miałby jakąś sugestię:- )) Ps Witaj Elu w naszych stronach:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akacyjna Re: Nowa Odkryta!!! IP: *.acn.pl / 10.130.128.* 08.06.02, 08:59 eela napisał(a): > A kto Nową odkrył? Było to około 1492 roku. Jakis pociotek Krzysztofa no wiecie tego Kolumba pływał sobie promem Mewa po wiśle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Nowa Odkryta!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.06.02, 10:40 Gość portalu: akacyjna napisał(a): > eela napisał(a): > > > A kto Nową odkrył? > > Było to około 1492 roku. > Jakis pociotek Krzysztofa no wiecie tego Kolumba pływał sobie promem Mewa po > wiśle... > Popatrz, popatrz - jak to te pociotki wszędzie się wepchną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Nowa Odkryta!!! IP: *.batory.org.pl / 192.168.30.* 10.06.02, 09:09 A w sobotę około 20-tej Panowie zwieźli maszyny pod bramę mojego osiedla. W okolicach 21 jeden z nich właczył silnik w maszynie, która jak jeździ rozkłada asfalt (a jak stoi to wyje). Wyła również po północy, a po telefonie do Straży Miejskiej przestała. Czy sądzicie, że powinienem zapytać kogoś ile to cholerstwo spaliło przez te ponad 3 godziny paliwa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Nowa Odkryta!!! IP: *.batory.org.pl / 192.168.30.* 11.06.02, 09:35 Podobno firma, która robiła Odkrytą ma zakończyć prace do połowy czerwca. Zakończenie ma obejmować również przywrócenie obszaru Książkowa/Odkryta do stanu sprzed robót. Taką informację uzyskałem z Działu Inwestycji Urzędu. Kibicuję drogowcom, bo naszej drużynie już nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Nowa Odkryta!!! 11.06.02, 09:41 Podczas ekspedycji razem ze zdzichą i irzykiem zlustrowaliśmy plac budowy - na szybkie zakończenie to nam nie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Nowa Odkryta!!! IP: *.batory.org.pl / 192.168.30.* 11.06.02, 11:26 sloggi napisał(a): > Podczas ekspedycji razem ze zdzichą i irzykiem zlustrowaliśmy plac budowy - na > szybkie zakończenie to nam nie wygląda. Nie wygląda, nie wygląda, ale podziwiać optymizm urzędników należy. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Nowa Odkryta!!! 11.06.02, 11:31 Wzdłuż Stefanika i Odkrytej powstały zatoki przystankowe, a dokąd ten autobus miałby tamtędy jechać ? Odpowiedz Link Zgłoś
demarti Re: Nowa Odkryta!!! 14.06.02, 22:08 Do planowanej w przyszłości docelowej pętli autobusowo-tramwajowo- metrowej "Winnica" zlokalizowanej u zbiegu Światowida i Modlińskiej. Ale to nieprędko, bo najpierw musi powstać ul. Sprawna, a na to szybko się na zanosi. Jest pomysł, aby skierować jakąś linie małym objazdem: Światowida, Odkryta, Topolowa, Światowida, aby usprawnić komunikację w tym rejonie, ale nie wiadomo co z tego wyjdzie. Zresztą Gmina buduje zatoki na większości nowych ulic, co nie znaczy że koniecznie musi coś nimi jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agaa Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta IP: 217.153.35.* 11.06.02, 10:58 Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta będzie zamknięte w dniach 11-12 czerwca !!! Ciekawe jak dostaną się miszkańcy tych rejonów do grubo ponad 500 mieszkań zlokalizowanych w tym rejonie - bo chyba nie przez Poetów i lasek ? Z dwojga złego wolę dwa dni przespacerować się do domu i mieć drogę z chodnikami niż to co było do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta 11.06.02, 10:59 Dwa dni można się potłuc i Poetów, chociaż zawsze się znajdzie debil jadący chodnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpi0 Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 11.06.02, 14:52 Gość portalu: Agaa napisał(a): > Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta będzie zamknięte w dniach 11-12 czerwca !!! > Ciekawe jak dostaną się miszkańcy tych rejonów do grubo ponad 500 mieszkań > zlokalizowanych w tym rejonie - bo chyba nie przez Poetów i lasek ? > Z dwojga złego wolę dwa dni przespacerować się do domu i mieć drogę z > chodnikami niż to co było do tej pory. Dla posiadających samochody terenowe polecam ul.Sprawną. A ja też się zastanawiam jak wjadę na moje osiedle bo wjazd mam dokładnie przez skrzyżowanie a drugą stroną (czyli po wale) się nie da. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
akacyjna Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta 11.06.02, 19:40 A ja poszłam sobie na zakupy do Żabki. Jaki piekny pier....niczek mamy przy nowym chodniczku: butelki, szyny, resztki zaprawy, woreczki plastykowe i ekologiczne. Co za "piekny" widoczek. Obciach i wstyd !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpi0 Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 12.06.02, 20:16 akacyjna napisał(a): > A ja poszłam sobie na zakupy do Żabki. > Jaki piekny pier....niczek mamy przy nowym chodniczku: butelki, szyny, resztki > zaprawy, woreczki plastykowe i ekologiczne. Co za "piekny" widoczek. > > Obciach i wstyd !!!! Ciekawe czy tą szynę przyjęliby na skupie metali kolorowych - taka pięknie zardzewiała, a doceniłaś ten artystyczny kształt w jaki jest wygięta.:) Odpowiedz Link Zgłoś
akacyjna Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta 12.06.02, 20:25 Gość portalu: tpi0 napisał(a): > Ciekawe czy tą szynę przyjęliby na skupie metali kolorowych - taka pięknie > zardzewiała, a doceniłaś ten artystyczny kształt w jaki jest wygięta.:) A gdzie jest najblizszy skup? Ona się wygła, jak ten tramwaj zakręcowywał z Odkrytej w Topolową Czy ona (ta szyna) wykopana została na Odkrytej? Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta 12.06.02, 21:48 akacyjna napisał(a): > Gość portalu: tpi0 napisał(a): > > > > Ciekawe czy tą szynę przyjęliby na skupie metali kolorowych - taka pięknie > > > zardzewiała, a doceniłaś ten artystyczny kształt w jaki jest wygięta.:) > > A gdzie jest najblizszy skup? > Ona się wygła, jak ten tramwaj zakręcowywał z Odkrytej w Topolową > Czy ona (ta szyna) wykopana została na Odkrytej? > Dzieło sztuki! Do skupu! Wszak to najbardziej odkrywcza prowokacja artystyczna ostatnich lat moze jest! PS Skoro palec z wykopalisk to wykopalec, to może szyna jest nowo odkrytą formą wy SZYNku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpi0 Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta IP: 212.76.37.* 14.06.02, 20:35 Nie wiesz, że w punktach skupu najlepiej znają się na sztuce? Ile tam arcydzieł można znaleźć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.06.02, 00:33 akacyjna napisał(a): > Gość portalu: tpi0 napisał(a): > > > > Ciekawe czy tą szynę przyjęliby na skupie metali kolorowych - taka pięknie > > > zardzewiała, a doceniłaś ten artystyczny kształt w jaki jest wygięta.:) > > A gdzie jest najblizszy skup? > Ona się wygła, jak ten tramwaj zakręcowywał z Odkrytej w Topolową > Czy ona (ta szyna) wykopana została na Odkrytej? > Lepiej, żeby ona (ta szyna) wykopana została Z Odkrytej i nie poniewierała się bez potrzeby! Wiadomo czyja ona jest? Odpowiedz Link Zgłoś
demarti Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta 14.06.02, 22:10 Szyny ??? Budują tramwaj czy metro ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.06.02, 23:14 demarti napisał(a): > Szyny ??? Budują tramwaj czy metro ? ;-) Zamierzali, ale się rozmyślili - jeno ta wygieta szyna sie ostała, jako memento:-) A może by tak pomniczek jaki, ku czci? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Nowa Odkryta!!! IP: *.batory.org.pl / 192.168.30.* 18.06.02, 16:34 A widzieliście dezinformujące, pozostawione przez drogowców znaki: nakaz skrętu w prawo w Książkową, brak znaku o pierwszeństwie przejazdu Odkrytą z jednoczesnym namalowaniem znaków na Książkowej nakazujących ustąpienie pierwszeństwa tym jadącym Odkrytą. Dobre, nie. Uważajmy, bo w razie czego.... Odpowiedz Link Zgłoś