Dodaj do ulubionych

Nowa Odkryta!!!

07.06.02, 22:22
Jakoś nie widzę radości sąsiadów (zamieszkujacych przy ul.Odkrytej) z nowego
jej wyglądu.:(
Tpi0 i inni ? gdzie radość.
Ja straciłam amortyzatory na dziurach, deklach itp. przeszkodach.
A Wy?
Obserwuj wątek
    • Gość: beata_ Re: Nowa Odkryta!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.06.02, 22:27
      A co, juz skończyli ten kawałek? Widziałam dzisiaj takie różne drogowe do
      robienia różnych rzeczy - myślałam, że się przymierzają...

Ps
      Nie próbowałaś ich namówić, żeby ci dali pojeździć???:-)) A może jutro jeszcze
      będą, to razem ich napadniemy, co?
      • akacyjna Re: Nowa Odkryta!!! 07.06.02, 22:31
        A tam, mieli tylko takie małe walce (walczyki), a maszyny te fajniejsze
        wywieźli :( Jeszcze tylko pomalują i będzie pieknie.
        A tak fajnie było na tej wsi!
        • Gość: beata_ Re: Nowa Odkryta!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.06.02, 22:34
          Taki walczyk, to też coś:-)) No i te do malowania...eeh, rozmarzyłam się, chyba
          mnie zaraziłaś bakcylem:-))))

Ps
          Co tam, jeszcze tej wsi trochę zostało - kawałek dalej
    • eela Re: Nowa Odkryta!!! 07.06.02, 22:50
      A kto Nową odkrył?
      • Gość: beata_ Re: Nowa Odkryta!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.06.02, 22:59
        eela napisał(a):

> A kto Nową odkrył?

Ha! Bardzo dobre pytanie:-)) Trzeba by sie nad tym poważnie zastanowić - jutro,
        jak sie Akacyjna wyśpi...Nooo, chyba, ze dziś jeszcze ktoś miałby jakąś sugestię:-
        ))

Ps
        Witaj Elu w naszych stronach:-)
      • Gość: akacyjna Re: Nowa Odkryta!!! IP: *.acn.pl / 10.130.128.* 08.06.02, 08:59
        eela napisał(a):

> A kto Nową odkrył?

Było to około 1492 roku.
        Jakis pociotek Krzysztofa no wiecie tego Kolumba pływał sobie promem Mewa po
        wiśle...

• Gość: beata_ Re: Nowa Odkryta!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.06.02, 10:40
          Gość portalu: akacyjna napisał(a):

> eela napisał(a):
          >
          > > A kto Nową odkrył?
          >
          > Było to około 1492 roku.
          > Jakis pociotek Krzysztofa no wiecie tego Kolumba pływał sobie promem Mewa po
          > wiśle...
          >

Popatrz, popatrz - jak to te pociotki wszędzie się wepchną...
    • Gość: Piotrek Re: Nowa Odkryta!!! IP: *.batory.org.pl / 192.168.30.* 10.06.02, 09:09
      A w sobotę około 20-tej Panowie zwieźli maszyny pod bramę mojego osiedla. W
      okolicach 21 jeden z nich właczył silnik w maszynie, która jak jeździ rozkłada
      asfalt (a jak stoi to wyje). Wyła również po północy, a po telefonie do Straży
      Miejskiej przestała. Czy sądzicie, że powinienem zapytać kogoś ile to
      cholerstwo spaliło przez te ponad 3 godziny paliwa ??
    • Gość: Piotrek Re: Nowa Odkryta!!! IP: *.batory.org.pl / 192.168.30.* 11.06.02, 09:35
      Podobno firma, która robiła Odkrytą ma zakończyć prace do połowy czerwca.
      Zakończenie ma obejmować również przywrócenie obszaru Książkowa/Odkryta do
      stanu sprzed robót. Taką informację uzyskałem z Działu Inwestycji Urzędu.
      Kibicuję drogowcom, bo naszej drużynie już nie mogę.
      • sloggi Re: Nowa Odkryta!!! 11.06.02, 09:41
        Podczas ekspedycji razem ze zdzichą i irzykiem zlustrowaliśmy plac budowy - na
        szybkie zakończenie to nam nie wygląda.
        • Gość: Piotrek Re: Nowa Odkryta!!! IP: *.batory.org.pl / 192.168.30.* 11.06.02, 11:26
          sloggi napisał(a):

> Podczas ekspedycji razem ze zdzichą i irzykiem zlustrowaliśmy plac budowy - na
          > szybkie zakończenie to nam nie wygląda.

Nie wygląda, nie wygląda, ale podziwiać optymizm urzędników należy.
          • sloggi Re: Nowa Odkryta!!! 11.06.02, 11:31
            Wzdłuż Stefanika i Odkrytej powstały zatoki przystankowe, a dokąd ten autobus
            miałby tamtędy jechać ?
            • demarti Re: Nowa Odkryta!!! 14.06.02, 22:08
              Do planowanej w przyszłości docelowej pętli autobusowo-tramwajowo-
              metrowej "Winnica" zlokalizowanej u zbiegu Światowida i Modlińskiej. Ale to
              nieprędko, bo najpierw musi powstać ul. Sprawna, a na to szybko się na zanosi.
              Jest pomysł, aby skierować jakąś linie małym objazdem: Światowida, Odkryta,
              Topolowa, Światowida, aby usprawnić komunikację w tym rejonie, ale nie wiadomo
              co z tego wyjdzie. Zresztą Gmina buduje zatoki na większości nowych ulic, co
              nie znaczy że koniecznie musi coś nimi jeździć.
      • Gość: Agaa Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta IP: 217.153.35.* 11.06.02, 10:58
        Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta będzie zamknięte w dniach 11-12 czerwca !!!
        Ciekawe jak dostaną się miszkańcy tych rejonów do grubo ponad 500 mieszkań
        zlokalizowanych w tym rejonie - bo chyba nie przez Poetów i lasek ?
        Z dwojga złego wolę dwa dni przespacerować się do domu i mieć drogę z
        chodnikami niż to co było do tej pory.
        • sloggi Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta 11.06.02, 10:59
          Dwa dni można się potłuc i Poetów, chociaż zawsze się znajdzie debil jadący
          chodnikiem.
        • Gość: tpi0 Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 11.06.02, 14:52
          Gość portalu: Agaa napisał(a):

> Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta będzie zamknięte w dniach 11-12 czerwca !!!
          > Ciekawe jak dostaną się miszkańcy tych rejonów do grubo ponad 500 mieszkań
          > zlokalizowanych w tym rejonie - bo chyba nie przez Poetów i lasek ?
          > Z dwojga złego wolę dwa dni przespacerować się do domu i mieć drogę z
          > chodnikami niż to co było do tej pory.

Dla posiadających samochody terenowe polecam ul.Sprawną. A ja też się zastanawiam
          jak wjadę na moje osiedle bo wjazd mam dokładnie przez skrzyżowanie a drugą
          stroną (czyli po wale) się nie da.

Pozdrawiam :)
          • akacyjna Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta 11.06.02, 19:40
            A ja poszłam sobie na zakupy do Żabki.
            Jaki piekny pier....niczek mamy przy nowym chodniczku: butelki, szyny, resztki
            zaprawy, woreczki plastykowe i ekologiczne. Co za "piekny" widoczek.

Obciach i wstyd !!!!
            • Gość: tpi0 Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 12.06.02, 20:16
              akacyjna napisał(a):

> A ja poszłam sobie na zakupy do Żabki.
              > Jaki piekny pier....niczek mamy przy nowym chodniczku: butelki, szyny, resztki
              > zaprawy, woreczki plastykowe i ekologiczne. Co za "piekny" widoczek.
              >
              > Obciach i wstyd !!!!

Ciekawe czy tą szynę przyjęliby na skupie metali kolorowych - taka pięknie
              zardzewiała, a doceniłaś ten artystyczny kształt w jaki jest wygięta.:)
              • akacyjna Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta 12.06.02, 20:25
                Gość portalu: tpi0 napisał(a):

> Ciekawe czy tą szynę przyjęliby na skupie metali kolorowych - taka pięknie
                > zardzewiała, a doceniłaś ten artystyczny kształt w jaki jest wygięta.:)

A gdzie jest najblizszy skup?
                Ona się wygła, jak ten tramwaj zakręcowywał z Odkrytej w Topolową
                Czy ona (ta szyna) wykopana została na Odkrytej?

• palker Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta 12.06.02, 21:48
                  akacyjna napisał(a):

> Gość portalu: tpi0 napisał(a):
                  >
                  >
                  > > Ciekawe czy tą szynę przyjęliby na skupie metali kolorowych - taka pięknie
                  >
                  > > zardzewiała, a doceniłaś ten artystyczny kształt w jaki jest wygięta.:)
                  >
                  > A gdzie jest najblizszy skup?
                  > Ona się wygła, jak ten tramwaj zakręcowywał z Odkrytej w Topolową
                  > Czy ona (ta szyna) wykopana została na Odkrytej?
                  >

Dzieło sztuki! Do skupu! Wszak to najbardziej odkrywcza prowokacja artystyczna
                  ostatnich lat moze jest!
                  PS
                  Skoro palec z wykopalisk to wykopalec, to może szyna jest nowo odkrytą formą wy
                  SZYNku?
                  • Gość: tpi0 Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta IP: 212.76.37.* 14.06.02, 20:35
                    Nie wiesz, że w punktach skupu najlepiej znają się na sztuce? Ile tam arcydzieł
                    można znaleźć!
                • Gość: beata_ Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.06.02, 00:33
                  akacyjna napisał(a):

> Gość portalu: tpi0 napisał(a):
                  >
                  >
                  > > Ciekawe czy tą szynę przyjęliby na skupie metali kolorowych - taka pięknie
                  >
                  > > zardzewiała, a doceniłaś ten artystyczny kształt w jaki jest wygięta.:)
                  >
                  > A gdzie jest najblizszy skup?
                  > Ona się wygła, jak ten tramwaj zakręcowywał z Odkrytej w Topolową
                  > Czy ona (ta szyna) wykopana została na Odkrytej?
                  >

Lepiej, żeby ona (ta szyna) wykopana została Z Odkrytej i nie poniewierała się
                  bez potrzeby! Wiadomo czyja ona jest?
            • demarti Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta 14.06.02, 22:10
              Szyny ??? Budują tramwaj czy metro ? ;-)
              • Gość: beata_ Re: Skrzyżowanie Topolowa-Odkryta IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.06.02, 23:14
                demarti napisał(a):

> Szyny ??? Budują tramwaj czy metro ? ;-)

Zamierzali, ale się rozmyślili - jeno ta wygieta szyna sie ostała, jako memento:-)
                A może by tak pomniczek jaki, ku czci? :-))
    • Gość: Piotrek Re: Nowa Odkryta!!! IP: *.batory.org.pl / 192.168.30.* 18.06.02, 16:34
      A widzieliście dezinformujące, pozostawione przez drogowców znaki: nakaz skrętu
      w prawo w Książkową, brak znaku o pierwszeństwie przejazdu Odkrytą z
      jednoczesnym namalowaniem znaków na Książkowej nakazujących ustąpienie
      pierwszeństwa tym jadącym Odkrytą. Dobre, nie. Uważajmy, bo w razie czego....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka