Dodaj do ulubionych

"autostrada" na Odkrytej

15.02.02, 12:14
Na tej ulicy mieszkam od ponad roku. Oprócz kawałka drogi (do minimarketu TOM)
nie zauważyłam żadnych postępów w gminy dotyczących budowania drogi. Słyszałam
o problemach dotyczących tego, że właściciele działek nie chcą odsprzedać kilku
metrów, ale chodzi mi generalnie o to czy ktoś słyszał o planach związanych z
nową drogą. Może gmina ma zamiar coś z tym zrobić, gdyż już nawet dziur po
zimie nie łatają...
Obserwuj wątek
    • matrek Re: 15.02.02, 12:29
      Ja też mieszkam na Odkrytej - prace, z tego co wiem, zostały wstrzymane na
      okres zimy i mają ruszyć dalej wiosną.
      Prawdą jest jednak, że własciciele nieruchomości "domkowych" przy tej ulicy,
      nie są skorzy do ustąpienia "pół metra". Gmina chce ich przymusowow wywłaszczyć
      na ten cel, w niezbędnej części, ale nie wiem na jakim etapie jest teraz sprawa.
      • matrek Właśnie Sejm zlikwidował nam Gminę, 15.02.02, 12:32
        ... więc teraz to już za ... 10 lat.
        • szpulka Re: Właśnie Sejm zlikwidował nam Gminę, 15.02.02, 12:34
          właśnie słyszałam o tym, że mają zamiar zlikwidować ale większość Warszawiaków
          opowiada się za zmniejszeniem liczby radnych, ale nie za likwidacją gmin (może
          jeszcze nie wszystko przegrane?)
          • matrek Re: Właśnie Sejm zlikwidował nam Gminę, 15.02.02, 12:38
            90% mieszkańców gmin wianuszka, nie warszawiaków. Teraz to już jednak bez
            znaczenia, dzisiaj Sejm przegłosowal zmiane ustawy warszawskiej likwidującą
            gminy, teraz przyklepie to Senat, a prezydent wszystkich polaków, ktory już
            dawno twierdzil, że gminy wianuszka to "zaprzecznie samorządności", podpisze.
      • akacyjna Re: Odkryta 15.02.02, 21:39
        Traf chciał,że dzisiaj poszłam do gminy w sprawie dziury.
        Otóż: najszybszym załatwieniem reperacji jest zgłoszenie "awarii" w pok. 212.
        Pracownicy nie sa w stanie codziennie oblecieć wszystkich gminnych ulic.
        Tak więc wystarczy zgłosić i czekać.
        Dzisiaj nareperowali.
        A co do remontu dalszej jej części wszystko jest dogadane i odcinek Książkowa-
        Topolowa będzie robiony.
        • Gość: tpi0 Re: Odkryta IP: 212.76.37.* 15.02.02, 21:52
          Mam nadzieję, że DD zrobi drugi wyjazd dla mieszkańców Akacji I
          • akacyjna Re: Odkryta 15.02.02, 21:54
            Wierzysz DD?
            No co Ty , prędzej ja załatwię wyjazd niż DD!
            • Gość: tpi0 Re: Odkryta IP: 212.76.37.* 15.02.02, 22:02
              Jak to zrobisz?
              • akacyjna Re: Odkryta 15.02.02, 22:06
                Trzeba będzie pogadać ze Wspólnotą Akacji III i po zawodach!
                • Gość: tpi0 Re: Odkryta IP: 212.76.37.* 15.02.02, 22:11
                  Tu Cię muszę zmartwić, wspólnota III jest negatywnie nastawiona do projektu
                  przejazdu całej I przez III. Ma to podłoże historyczne i psychologiczne.
                  Najlepiej już teraz zacznijcie załatwiać z DD wybudowanie przejazdu, np. przy
                  garażach przez nieużytki do żabki, bo potem zrobi się sytuacja konfliktowa i
                  czasu będzie za mało.
                  • akacyjna Re: Odkryta 15.02.02, 22:15
                    Wiem , wiem sama maczałam palce co by nam płot postawili.
                    Może udostępni nam DD helikoptery, albo przewozić nas będą MASZYNAMI
                    BUDOWLANYMI i wreszcie przejadę się WALCEM!!!! ;))))
                    Prom też wchodz w grę.
                    • Gość: tpi0 Re: Odkryta IP: 212.76.37.* 15.02.02, 22:17
                      no walców w okolicy będzie pod dostatkiem :)
                      • akacyjna Re: Odkryta 15.02.02, 22:18
                        i maszyn do malowania pasów.........
                        • Gość: tpi0 Akacje I i III IP: 212.76.37.* 15.02.02, 22:23
                          To może wyślemy do DD wspólne stanowisko i niech już teraz zaczną się martwić i
                          robić rezerwę w budżecie na drogę?
                          • akacyjna Re: Akacje I i III 15.02.02, 22:34
                            Chyba do naszej nowej Gminy , co by w planach uwzglednili.
                            A swoja droga ciekawe jak to bedzie wygladalo?

Dziura sie zrobi dajmy na to na Odkrytej.
                            Pojde do pan w pok.212 , a one mapisza pismo z Dzielnicy do Gminy?
                            Tam stwierdza ,ze wazniejsza dziura jest na ul.Dzielnej i nas oleja?
                            • Gość: tpi0 Re: Akacje I i III IP: 212.76.37.* 15.02.02, 22:54
                              Może niepotrzebnie się martwimy, przyjdzie czas to odkryją, że remont jakiejś
                              odkrytej na peryferiach ma priorytet ɬ i zbudują za to 0,000000000001 metra
                              metra :)
                              • akacyjna Re: Akacje I i III 15.02.02, 22:57
                                Nasi wrócili , widzialeś? Na (za przeproszenie) gównej.
                                • Gość: tpi0 Re: Akacje I i III IP: 212.76.37.* 15.02.02, 22:59
                                  kto nasi? i na czyje zaproszenie?
                                  • akacyjna Re: Akacje I i III 15.02.02, 23:02
                                    Nasi Wybrancy na zaproszenie Wyborczej , lazili po dachu , rozlewali kawe i
                                    plywali w basenie! Na Warszawskiej oczywiscie (to dla mnie glowna)
                                    • Gość: tpi0 Re: Akacje I i III IP: 212.76.37.* 15.02.02, 23:06
                                      Nie zauważyłem ich obecności na necie
                                      • beata_ Re: Akacje I i III 16.02.02, 16:44
                                        Gość portalu: tpi0 napisał(a):

> Nie zauważyłem ich obecności na necie

Bo 'szlajali' się gdzie indziej i dostępu do netu nie mieli:-)))
                                        • Gość: akacyjna Re: Akacje I i III IP: *.astercity.net / 10.130.128.* 16.02.02, 17:36
                                          Trzeba było uzyc sily i z centrum cos nadac!!!
                                          • beata_ Re: Akacje I i III 16.02.02, 17:38
                                            Nie pomyślałam o tym:(
                                            Poza tym dobrze wychowana jestem i siły staram się nie nadużywać:-)))
                                            • Gość: akacyjna Re: Akacje I i III IP: *.astercity.net / 10.130.128.* 16.02.02, 17:58
                                              To trzeba bylo poprosic!
                                              • beata_ Re: Akacje I i III 16.02.02, 18:03
                                                Nooooo, mówię że nie pomyślałm o tym, wstydzę się:((((
                                                • Gość: akacyjna Re: Akacje I i III IP: *.astercity.net / 10.130.128.* 16.02.02, 19:10
                                                  Nastepnym razem dostaniecie wytyczne.
          • Gość: matrek Mieszkasz na Akacjach I ? :) IP: *.pw.edu.pl 20.02.02, 08:45
            Ja też - DD niczego Ci (nam) nie wybuduje - właśnie zbieramy pieniądze na
            przebudowę wjazdów na osiedle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka