Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      oferty

oferty

(55 wyników)
    • Witam i prosze o pomoc Dostałem oferte na wykonczenie nowego mieszkania w Poznaniu. Chciałbym poznać Wasze oponie na temat cen. Wybralem pozycje, ktore stanowia najwieksza czesc calkowitego kosztu. Prosze o sugestie srednich cen za te uslugi. Szpachlowanie i malowanie „na gotowo”, wyprawki po wszystkich pracach instalacyjnych, elektrycznych i sanitarnych gipsem szpachlowym Cienkowarstwowa powłoka z gipsu szpachlowego wraz ze szlifowaniem i uzyskaniem ostatecznej gładzi,...
    • Chętnie przygotuję niezobowiązującą ofertę na wymianę stolarki okiennej PCV. Proszę o specyfikację z wymiarami na priva. Pozdrawiam
    • Zastanawiam się nad kupnem działki, ale w okolicach które mnie interesują koszt samej działki to ok. 100-130.000 zł Znalazłam ofertę sprzedaży domku 120 m w stanie surowym za sumę 280 000 zł. W tej samej okolicy, na działce takiej samej wielkości jaką kupiłabym łysą za te 100-130 tys. Jako, że kompletnie nie znam się na cenach to proszę o poradę czy to zawyżona cena za domek?
    • Witam wszystkich zainteresowanych Mam projekt domu i działkę pozwolenie na budowę wydadzą lada dzień. Dom chciałbym zbudować z materiałów tradycyjnych.( żaden kanadyjczyk) Dom ma być energooszczędny ( utrzymanie , ogrzewanie) W trakcie budowy muszę oszczędzać racjonalnie ( ograniczone środki) Czy możecie udzielić użytecznych rad to znaczy z czego jak zbudować . Projektant przewiduje tradycyjne materiały mam tu na uwadze jakieś tam pustaki ceramikę i podobne. Widywałem takie...
    • witam chcialbym w najblizszym czasie pomalowac mieszkanie (z uzyciem nowoczesnych technik i pomyslow:),umeblowac salon i przedpokoj, zaaranzoowac ciekawie i funkcjonalnie oswietlenie itp mieszkanie ok 60m styl raczej nowoczesny bardzo prosze o oferty (cennik, mozliwy termin realizacji)wraz z przykladowymi realizacjami na poczte gazetowa bede wdzieczna rowniez za polecenie sprawodzych projektantow i ekipy wykonawcze pozdrawiam :)
    • Witam. Rozbudowuję budynek mieszkalny poprzez jego wydłużenie(parter+poddasze użytkowe, bez podpiwniczenia). Powierzchnia użytkowa dobudowanej części to 47m kw. Ekipa budowlana za stan surowy- fundamenty, ściany, więźba dachowa, położenie blachodachówki(dach dwuspadowy,o powierzchni 43m kw.)zaproponowała cenę 20 000 zł. Bardzo proszę o wskazówki, moim zdaniem jest to cena trochę wygórowana. Dziękuję za zainteresowanie
    • budynku mieszkalnego 1 rodzinnego wg orgbudu(icrb). Potrzebuje dokladny obmiar-to plus to rowna sie to i tamto. Katalog mam, czasu nie mam.
    • Poszukuje ekipy do wykonczenia nowego mieszkania ok 30m2 (pokoj+kuchnia+lazienka) zakres robot: glazura, terakota, panele lub parkiet,bialy montaz, malowanie scian. Termin po 25 czerwca. Oferty prosze przesylac na adres: interkacpi@gazeta.pl
    • Planuje zainwestować w nowy kompleks hotelowy o standardzie czy gwiastkowym (***) Poszukuje, więc firmy, która wykonałaby mi taki obiekt od projektu do wyposażenia. Poniżej przestawię jak wyobrażam sobie budynek hotelowy oraz proszę o Państwa wycenę wykonania jednego m 2 według poniższego opisu. Planowany obiekt powinien zostać wybudowany najnowszą techniką budowlaną, lecz w stylu typowego polskiego dworku, więc i meble nie byłyby typowe oraz pomieszczenia byłyby zdobione sz...
    • Jak budowaliście Wasze domy? Muszę już wstępnie rezerwować termin rozpoczęcia prac, nie wiem, cz zdecydować się na wynajęcie ekipy i budowanie systemem gospodarskim z kierownikim budowy czy po prostu zlecić całą budowę firmie? Doradźcie, jak to też wygląda kosztowo?
    • Ciekawa jestem czy wasze doswiadczenia byly podobne do moich. Mialam do kupienia kilkanascie przedmiotow - wyposazenie lazienki, ubikacji i kuchni, glownie ceramia sanitarna i sprzet AGD. Stwierdzilam ze najlepiej (najtaniej) bedzie w sklepach internetowych, ceny maja naprawde rewelacyjne w porownaniu ze stacjonarnymi. Mialo byc wygodniej niz w zwyklym sklepie bo bez ruszania sie z domu, wiekszy wybor itp. Ale to w teorii. W sumie zakupy zrobilam w ponad 10 sklepach, plus kilka nie...
    • Mam lekki zamet w głowie... Otóż ekipa remontowa proponuje, że będzie wszystko kupować w zaprzyjaźnionej hurtowni, ma tam 30proc. zniżek, potem mi to zrefakturują, zniżki, procenty, VATy itp (kompletnie się nie znam na tym) i ma to być bardzo atrakcyjna oferta. Dodam, że ekipa zażyczyła sobie bardzo wysoką cenę za remont ale te zakupy tanie (chodzi o wszysko: kleje, zaprawy, elektryka, hydraulika, wanna, zlew itd)-jak prezkonują panowie- znacznie zrekompensują mi ból finansowy. ...
    • Oto moja krótka przygoda z firmą Andor, której nazwa przewija się na łamach tego forum. Jestem zainteresowany szafą wnękową i szafą w pomieszczeniu gospodarczym. Dzwonię do firmy i mówię o co mi chodzi. Tak robimy prawie wszystko, więc nie ma problemu. Przyjedzie do pana ktoś z próbkami materiałów, zrobi pomiar, wycenę itd. Pytam się czy taka wizyta jest zobowiązująca, bo nie ukrywam, że chciłabym porównać ich ofertę z ofertami innych firm zwłaszcza dlatego, że Andor nie maj sta...
    • Agencja pokazała mi inny dom niż był na zdjęciach w ich ofercie internetowej. Nie chciało im się zmienić zdjęć na stronie www, gdyż dom, który mi pokazali był podobny (lustrzane odbicie). Pech chciał, że przed pokazaniem domu musiałem podpisać umowę, że w przypadku zakupu zapłacę im 2.5% prowizji. Na tym mój pech się nie skończył. Okazało się, że dom który mi pokazali JA JUŻ WCZESNIEJ OGLADALEM i rozmawiałem bezpośrednio z właścicielem!!! Jak uważacie, czy jest szansa unieważnienia tej...
    • Sytuacja jest nastepujaca: domek drewniany 2 kondygnacyjny (powierzchnia calkowita 60 m2) w planie. Sciany nieocieplone, bo domek raczej letni. Pytanie czy robic kominek czy nie ? Zakładam, ze bedzie to kominek z wkładem. Wady: - zajmuje część powierzchni użytkowej - koszty Zalety: -w przewodzie kominowym od komina , pion wentylacyjny wiec nie trzeba dziurawic domku celem umiejscowienia otworów wentylacyjnych -mozliwosc szybkiego i w miare niedrogiego ogrzania/osuszenia budynku ...
    • Moja "zdolna" mama załatwiła mi ścianę w kuchni: zachlapała ją tłuszczem, potem doprawił, usiłując zmyć plamy: farba odeszła, ściana przypomna teraz ścianę w jakimś slumsie :-( plamy, łąty, zacieki. Czy ktoś mógłby mi poradzić jak teraz naprawić zniszczenia? Czy zmyć farbę, położyć jakiś podkład (jaki? jakiej firmy?) i polecić mi jakaś łatwo zmywalną farbę do kuchni, najlepiej firmy, która ma w ofercie bogatą gamę kolorystyczną (chodzi mi o to, żeby w ofercie był taki matowy, ł...
    • Jak w temacie, do zrobienia: położenie glazury (8m2)i terakoty (ok 25m2), hydraulika (zamontowanie umywalki, WC, prysznica) podejścia wod.kan. są już zrobione, trochę karton-gipsu. W póżniejszym czasie cały dom do wykończenia. Szukam fachowej ekipy, energicznej i uczciwej. Oferty prosze przesyłaś na adres gazetowy: annanas@gazeta.pl
    • ------------------------------------------------------------------------------ -- Będę zaczynać budowe domu na wiosnę (systemem gospodarczym), w jaki sposób rozwiazac problem z brakiem zaangazowania z mojej strony organizacja i zakupem materiałów (ze wzgledu na brak czasu i mozliwosci na to). Mysle zeby zrobic to w ten sposóbm, czy to dobra myśl?: Znalazłam dosyć tanią ekipe budowlaną bez kierownika budowy i szukam teraz jakiegoś budowlańca z moich terenów(chodzi o znajomosć rynku...
    • Proszę o opinię -Polskie Składy Fabryczne ul. Fleminga w Warszawie, www.psf.net.pl , czy ktoś może zna tę firmę, może o niej słyszał? mam hurtownię budowlaną i myslę o współpracy z ta firmą, acz nie wiem czy firma ta jest rzetelna (współpraca, płatności) itp. Będę wdzieczny za jakąkolwiek informację. pozdrawiam Piotr
    • Wlasnie dostalem oferte za 55zl/m2 wiezba plus dachowka, okna dachowe etc. Nie mam pojecia czy to dobra oferta bo pierwsza jaka dostalem. Dach wielospadowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się