oferty

(91 wyników)
  • Niedawno kupiłam mieszkanie za pośrednictwem jednego z największych biur w Warszawie. To samo mieszkanie było oczywiście w innych 5 agencjach i jest tam zresztą do dziś pomimo tego że już jest sprzedane! Pominąwszy fakt że (niemal) za nic nie robienie - a nawet za kompletny brak fachowości - zainkasowali kupę kasy, to jeszcze informacje dotyczące lokalu miały, delikatnie rzecz ujmując, niewiele wspólnego z rzeczywistością. Zacząwszy od piętra na którym lokal się znajduje, poprzez rok budow...
  • Witam Zauważyłem, że coraz więcej agencji umieszcza w opisach ofert powyższą formułkę. Czy mógłby mi ktoś biegły i obeznany w temacie wytłumaczyć co to tak naprawdę oznacza? Rozumiem, że jak agencja nakłamie w ogłoszeniu (świadomie lub nie) i nie napisze tej formułki to klient może potem żądać w sądzie zadośćuczynienia, że niby coś kupił bo myślał że np. "kupuje w cegle, a nie w płycie bo tak stało w ogłoszeniu". I teraz pytanie - do jakiej kwoty odpowiada agencja? Do wysokości pobrane...
  • mam pytanie- w jaki sposób biura nieruchomości pozyskują oferty mieszkań na sprzedaż, ktore zamieszczają na swoich stronach? Rozumiem, że częśc ze sprzedających przychodzi do biura sama ale jeśli jest to małe biuro to pewnie zdarza się to rzadko. Przecież dane biuro nie może zamieścić na swojej stronie ofert innego biura bez podpiania umowy ze sprzedającym. Więc skąd mają oferty w swojej bazie?
  • Witam , Poszukuję do współpracy agentów mających dostęp do klientów zainteresowanych, lub potencjalnych zainteresowanych ( mających pieniądze albo zdolność kredytową ) zakupem mieszkania wakacyjnego. Super lokalizacja, super zwrot z wynajmu. Oczekuję : Wyłącznie przekazania namiarów na klienta, oczywiście po wcześniejszej prezentacji oferty (nasze materiały). Na tym polega rola agenta ? - w ramach umowy tylko ten prosty (hmm) i wąski zakres usługi - ogłoszenia w internecie itp zostają ...
  • Polecam ciekawy portal, gdzie znajdziecie ogłoszenia typu kupię/szukam/wynajmę mieszkanie
  • Mam zamiar kupić mieszkanie . Oferta internetowa z z ALLEGRO. Pośrednik i biuro z innego miasta. Strona internetowa biura bez wielu danych o firmie i pracownikach. Jak sprawdzić czy wszystko jest i będzie ok?
  • W piątek Pan z agencji, której nazwę litościwie przemilczę, przesłał mi ofertę mieszkania. Znam je, bo ktoś inny pokazywał mi je ponad pół roku wcześniej. Jest o 100 tys tańsze niż wynika z przesłanej oferty!! I chyba nigdy droższe nie było... Zresztą oferta na to mieszkanie wisi tez na wszystkich portalach i doskonale widać jaka cena. Jestem poza tym pewna, że właściciele dodatkowo i tak obniżą cenę jeśli znajda kupca (bo to mieszkanie w "trefnym" bloku, tuz obok którego będzie przebi...
  • Czy dodajecie ogłoszenia ze swoich stron w internecie na portalach ogłoszeniowych?Tam wiadomo większy ruch, częściej ludzie znajdą odpowiednie, interesujące oferty. Co sądzicie o takiej metodzie darmowej reklamy?
  • Kiedy podpisuje się takie umowy przy wynajmie - na zasadach 0% prowizji dla szukającego mieszkania? Czy to zależy od dobrej woli agenta?
  • Jest podpisana umowa na wyłączność, czy taka oferta odstrasza kupujących? czy może pośrednik jest kiepski i nie może sprzedać? sam nie wiem co sądzić
  • W marcu postanowiłam kupić dom. Najpierw: przeszukałam internet w poszukiwaniu ofert. Znalazłam kilka, które by mnie interesowały, w kwotach, na jakie dostałabym kredyt. Jedna z tych ofert była z 2007, ale i tak postanowiłam ją sprawdzić. Oferta okazała się aktualna. Od razu zaznaczę: informacja była zamieszczona na allegro przez biuro nieruchomości. Podana była miejscowość i zdjęcia. Nie prosiłam nikogo o adres. Chcąc trafić na miejsce wypytywałam mieszkańców. Na miejscu okazało się, ż...
  • Witam, Dziś podpisałem umowę (jako kupujący) pośrednictwa z biurem nieruchomości po czym pojechaliśmy obejrzeć interesujące mnie mieszkanie. Właściciela nie było, sąsiedzi maja klucz i udostępniają oglądającym. Po powrocie do domu zaglądnąłem do neta i znalazłem ofertę prywatną tego samego mieszkania oraz kontakt. W trakcie rozmowy ze sprzedającym dowiedziałem się że on nie podpisywał żadnej umowy z tym biurem i oferta w biurze jest tylko na słowo. Czy w tej sytuacji mogę zakupić nieruch...
  • Kupuję pierwsze w życiu mieszkanie i dlatego proszę Was o pomoc. Oferta sprzedaży mieszkania została wystawiona na stronie internetowej pośrednika. Jest to oferta na wyłaczność. Jestem zainteresowana kupnem tego mieszkania i dlatego podpisałam umowę z tym pośrednikiem. Poszłam, zobaczyłam jestem za, ale cena jest zbyt wysoka. Chcę negocjować cenę mieszkania ale nie wiem z kim. Mieszkanie było puste, pośrednik pokazywał mi je sam bez obecności właściciela (który mieszka za granic...
  • Sytuacja prezentuje się następująco. Wspólnie z narzeczoną chcemy kupić mieszkanie na kredyt. Samodzielnie znaleźliśmy interesującą nas ofertę, która jednak wygenerowana została przez biuro pośrednictwa, a nie bezpośrednio przez właściciela. Zadzwoniłem więc do pośrednika i umówiłem się na jutro na obejrzenie lokalu. Moje pytanie jest następujące: czy fakt, że sam znalazłem tę ofertę, nie korzystając z usług żadnego biura jest podstawą do negocjacji wysokości prowizji dla pośrednika? C...
  • temat rzeka, choć umownie zawężę go do tych, którzy je posiadają i chcą zbyć korzystając z pomocy pośredników. Takich pośredników, którzy wykonują usługę pośrednictwa w obrocie nieruchomościami karykaturalnie w stosunku do sposobów opisanych w książkach, i stosowanych przez nieliczne firmy. Dzisiaj waży się los branży polskich nieruchomości. Ten los zależy od właścicieli firm zajmujących się obrotem nieruchomościami, w małych i dużych miejscowościach. Szeroko bowiem rozpełzła si...
  • Witam! Zamierzam sprzedać mieszkanie z wykorzystaniem 2-3 biur pośrednictwa (umowy bez wyłaczności). Mam następujące pytanie: jeżeli znajdzie się klient, któremu moje mieszkanie polecą jednocześnie dwa biura pośrednictwa, z którymi ja będę miał umowę, to czy w przypadku sfinalizowania transakcji z jednym z biur, drugie może ubiegać sie ode mnie prowizji?
  • Witam serdecznie! Świadczę usługi pośrednictwa w obrocie nieruchomościami w Chorwacji. Szybko i profesjonalnie jestem w stanie przysłać zainteresowanym oferty dotyczące nieruchomości w tym pięknym kraju nad Adriatykiem. Oferuję również kompleksową obsługę na miejscu: tłumaczenia, załatwianie dokumentów, pokazywanie nieruchomości, pomoc przy załatwianiu formalności. Zainteresowanych proszę o kontakt: Agnieszka Grunwald Petrović a.grunwald.p@gmail.com info@bellaistra.com +385...
  • za pośrednictwem agencji oglądałem mieszkanie. oczywiście podpisałem umowę. Gdy się zdecydowałem uzyskałem z agencji info iż sprzedający zarezerwował mieszkanie dla swojego znajomego i trzeba czekac 2 tygodnie. Po 2 tygodniach ponownie udałem się do agencji. Okazało się że oferta jest już nieaktualna. zaproponowano mi inne mieszkania - odmówiłem. Aktualnie pojawiło się ogłosznie tego mieszkania z dopiskiem - oferta prywatna bez pośredników. Zadzwoniłem. Właścicielka prosi o tydzień cz...
  • Witam, mam zamiar zakupić mieszkanie,znalazłam interesującą ofertę, wybrałam się na spotkanie i podpisałam oczywiście umowę z nią przed obejrzeniem nieruchomości.Po powrocie do domu okazało się, że to samo mieszkanie sprzedaje inna agencja ale taniej. Jak mogłabym z tego wybrnąć, bo oczywiście chciałabym kupić taniej?
  • Witam, czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tą agencją? Na co zwracać uwagę, jakieś kruczki, nietypowe sytuacje? Jak na razie zauważyłam, ze ich umowa o pośrednictwie jest baaardzo uboga w treść (w porownaniu z innymi). Np.: - nie jest określony zakres czynności pośrednictwa, mówi się tylko zdawkowo, że chodzi o taką właśnie usługę - nie ma informacji na jaki okres jest zawarta umowa i w jaki sposób może być rozwiązana - i ostatnia rzecz - sprawa, która mnie zaniepokoiła - w umo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się