Forum Praca Praca - Warszawa
ZMIEŃ
      okres

okres

(16 wyników)
    • Witam, orientujecie sie, czy za przepracowane 3 m-ce na okresie probnym (w tej chwili od miesiaca mam umowe na czas okreslony) przysluguje mi urlop i w jaim wymiarze? Jestem totalna zielenina w tych kwestiach...:(( Dzieki z gory za pomoc!
    • Chcę zmienić pracę. Obowiązuje mnie miesięczny okres wypowiedzenia, czyli wypada, że cały marzec, ale mam do wykorzystania urlop wypoczynkowy. Czy w trakcie tego urlopu mogę już zacząć nową pracę? czy to jest zgodne z prawem?
    • Poradźcie co zrobić> mam już nową pracę i tam też podpisałam umowę, która rozpoczyna się po zakonczeniu okresu wypowiedzenia w starej. JA jednak chciałabym tam pójść wcześniej- a tu klapa firma, w której pracuję nie chce mnie puścić ani dnia wcześniej. Nie wiem co robić- urlop nie wchodzi w grę, bo on zależy od firmy a firma się nie zgadza. Mi się po prostu nie opłaca tu siedzieć i czekać.
    • Mam umowę na czas określony - 1 rok, nie mam nic o wypowiedzeniu zapisanego w tej umowie, niestety. Kodeks pracy chyba nie precyzuje jasno mojej sytuacji, ja przynajmniej tego nie umiem znależć. Może ktoś z was wie ??
    • [i](wątek też na forum 'Praca')[/i]Witajcie, Dostałam propozycję pracy i list intencyjny, w którym wyraźnie jest napisane, że umowa na okres próbny zostanie zawarta na 6 miesięcy. Wiem, że zgodnie z prawem pracy, umowa taka nie może być dłuższa niż 3 miesiące (ani ponawiana). Kadry zapytane przeze mnie twierdzą, że jest to umowa na czas określony, po niej przy dobrej współpracy nastąpi ta na czas nieokreślony i tyle. Nie podoba mi się to i mam coraz więcej wątpliwości. Czy w...
    • Mam pytanie: czy można wypowiedzieć umowę o pracę na czas określony np 3 m-ce, czy jest to zgodne z KP? wg 33 art k.p. nie ma takiej możliwości, ewentualnie strony mogą ustalic takie wypowiedzenie między sobą? wiecie cos na ten temat? mam sprzeczne informacje i proszę Was o odpowiedź. pzdr Forumkowiczów
    • Jakie są możliwości rozwiązania takiej umowy i jaki może być okres wypowiedzenia???
    • Witam. Mam pytanie do osób biegłych w tym temacie. Mam umowę o pracę na czas określony (1 rok) z 2-tygodniowym okresem wypowiedzenia. Moje pytanie: jak np. dziś złożę wypowiedzenie (22.02), to okres 14 dni liczony będzie od 22.02 lub 23.02, czy od pierwszego dnia kolejnego miesiąca, czyli od 1.03? Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
    • czy po podpisaniu umowy na okres probny 3 mies moge tego sasmego dnia badz nastepnego ja zerwać? proszę o odpowiedzi i z góry wielkie dzięki
    • czy jesli otrzymalam wypowiedzenie 3 miesieczne, ale zwolniono mnie z obowiazku swiadczenia pracy, to moge podjac inna prace na umowe o prace w trakcie tego wypowiedzenia ? czy inna praca tylko na umowe o dzielo lub zlecenie
    • Ile procentowo podniosła się wasza pensja po okresie próbym?
    • pracuje teraz na umowe o prace na okres 2 lat. mogę zmienić ją na identyczne stanowisko i podobną płace ale w wymiarze godzin który bardziej mie odpowiada , z tym że na umowe zlecenie. czy warto ? co stracę przechodząc na umowe zlecenie?
    • czy istnieje mozliwosć, zeby pracodawca nie chcial przyjac wypowiedzenia od pracownika, jesli tak, to co się robi w takiej sytuacji?pzdr
    • Mam zamiar przejsc sie na rozmowe do tejze firmy...stanowisko:konsultant tel z j.niemieckim Al.Jerozolimskie... wawa... Ktos wie cos wiecej o tej firmie...?
    • W obecnej pracy pracuje ponad 3 lata, wiec mam trzymiesieczny okres wypowiedzenia. Mam szanse zmienic prace na lepsza, ale musialabym zjawic sie w niej po miesiacu, a nie po trzech. Wiem, ze dotychczasowy szef nie bedzie chcial isc mi na reke i skrocic okresu wypowiedzenia. Co mam zrobic? Jak nie podpisze mi tego miesiaca, zlozyc wypowiedzenie trzy miesieczne i isc na zwolnienie? Ale na cale dwa miesiace, to troche dlugo. Kto mi tyle da. No i czy ten nowy pracodawca nie bedzie chci...
    • Witajcie, Proszę poradźcie. Od stycznia zmieniam pracę i chcę w tej złożyć wypowiedzenie, 14 dni przed 31/12 to dokładnie 17/12, czy w tym dniu muszę koniecznie je złożyć? Słyszałam od niektórych, że składa się 15. Jak powinno być prawidłowo ? Dziękuję i pozdrawiam Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się